Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Açık
Düzce · 17°C
Bizi Takip Edin
12 Ağustos 2026 - 00:05

Öğretmen mazeret tayin sonuçları açıklandı: Çıkmayanlara ikinci tercih hakkı

MEB, 2026 yaz tatili iller arası mazerete bağlı öğretmen atamalarını tamamladı. Ataması gerçekleşmeyen öğretmenler 12 Ağustos saat 16.00’ya kadar yeniden tercih yapabilecek.

0 Paylaşım
Öğretmen mazeret tayin sonuçları açıklandı: Çıkmayanlara ikinci tercih hakkı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin merakla beklediği 2026 yaz tatili iller arası mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerinin ilk atama sonuçlarını açıkladı.

Aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer mazeretlere bağlı olarak iller arasında yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerin atamaları gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde uygulanan süreç, Düzce'de görev yapan veya mazereti nedeniyle Düzce'ye tayin talebinde bulunan şartları sağlayan öğretmenleri de ilgilendiriyor.

Mazeret tayin sonuçları açıklandı

MEB'in 11 Ağustos 2026 tarihli resmî açıklamasına göre öğretmenlerin iller arası mazerete bağlı yer değiştirme atamaları tamamlandı.

Atamalar, öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda ve hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak gerçekleştirildi.

Burada önemli bir ayrıntı bulunuyor. Açıklanan sonuçlar ilk kez öğretmenliğe atanacak adaylara yönelik yeni öğretmen ataması değil.

İşlem, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında görev yapan ve aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik veya diğer kabul edilen mazeretler nedeniyle iller arasında yer değiştirme başvurusu yapan öğretmenlerle ilgili.

Ataması çıkmayan öğretmenlere ikinci tercih hakkı

İlk atamada herhangi bir eğitim kurumuna yerleşemeyen öğretmenler için süreç henüz sona ermedi.

MEB, ataması gerçekleşmeyen öğretmenlere ikinci kez tercih yapma hakkı tanıdı.

Öğretmenler, 12 Ağustos 2026 Çarşamba günü saat 16.00'ya kadar tercih başvuru sistemi üzerinden yeniden tercihlerini yapabilecek.

Bu nedenle ilk atamada yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin süreyi kaçırmamaları önem taşıyor.

İkinci atamalar 12 Ağustos'ta

İkinci tercih sürecinin ardından atamalar yine 12 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleştirilecek.

MEB'in açıklamasına göre ikinci aşamada ataması gerçekleştirilen öğretmenlerin tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 14 Ağustos'tan itibaren yapılabilecek.

Ataması gerçekleşenler ne zaman ilişik kesecek?

11 Ağustos'ta açıklanan ilk atama sonucunda yer değişikliği gerçekleşen öğretmenler için tebligat ve ilişik kesme işlemleri 12 Ağustos'tan itibaren yapılabilecek.

Böylece yeni görev yerine atanan öğretmenler açısından resmî geçiş süreci de başlayacak.

Kimler mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu yapabildi?

MEB'in 2026 yılı yaz tatili iller arası mazerete bağlı yer değiştirme duyurusunda başlıca mazeretler şöyle belirlendi:

Aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenler.

Başvurular Bakanlığın duyurusunda belirlediği şartlar kapsamında değerlendirildi.

Düzce'deki öğretmenleri de ilgilendiriyor

İller arası yer değiştirme işlemleri Türkiye genelindeki MEB kadrolarında görev yapan ve duyurudaki koşulları sağlayan öğretmenleri kapsadığı için süreç Düzce açısından da önem taşıyor.

Düzce'den başka bir ile mazerete bağlı tayin isteyen öğretmenlerin yanı sıra farklı illerden Düzce'deki eğitim kurumlarına yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenler de sonuçlarını kontrol edebilecek.

İlk atamada herhangi bir kuruma yerleşemeyen öğretmenlerin ise 12 Ağustos saat 16.00'ya kadar açık olan ikinci tercih süresini takip etmeleri gerekiyor.

Sonuçlar nereden öğrenilecek?

Öğretmenlerin sonuç ve tercih işlemlerinde Millî Eğitim Bakanlığının resmî kanallarını kullanmaları gerekiyor.

MEB resmî duyurusu ve sonuç bilgileri

Özellikle ataması gerçekleşmeyen öğretmenler açısından 12 Ağustos saat 16.00 son başvuru süresi kritik önem taşıyor.

Düzce /Merkez
#öğretmen mazeret tayin sonuçları 2026 #öğretmen atama sonuçları #meb öğretmen tayin sonuçları

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!