Zekayı ve hafızayı 2'ye katlıyor! Hem suyu hem çayı beyne format atıyor

Sağlık 14.02.2024 - 12:58, Güncelleme: 14.02.2024 - 12:58
 

Zekayı ve hafızayı 2'ye katlıyor! Hem suyu hem çayı beyne format atıyor

Bazı bitkilerin suyu ya da çayı zekayı ve hafızayı güçlendiriyor. Ayrıca bunun yanında öksürük ve baş ağrısı gibi en çok şikâyet edilen sağlık sorunlarına şifa oluyor. Çünkü bu bitkide vitamin ve mineraller mevcut. İşte zekayı ve hafızayı 2'ye katlayan o bitkinin faydaları...
Bitkilerle yapılan çaylar hem hastalıkları tedavi ediyor hem de zekayı açıyor. Bu bitkilerden biri de karabaş otu. Çay olarak tüketilen karabaş otu zeka ve hafıza güçlendirici bir bitki. BAŞ AĞRISINI GEÇİRİYOR Prof. Dr. Oğuz Özyaral  geçmeyen öksürüğe ve baş ağrısına karabaş otu çayını öneriyor. "Vitamin, mineral ve uçucu yağların yanısıra güçlü bir fitokimyasal deposudur." diyen Oğuz Özyaral sosyal medyadan birçok tarif veriyor. İşte karabaş otunun faydaları... KARABAŞ OTUNUN FAYDALARI Zeka ve hafızayı güçlendirir Depresyon ve anksiyeteyi önler Uykusuzluğu giderir Sinüzit, öksürük, kronik nezle ve ateşli soğuk algınlığı tedavisini destekler Antibakteriyeldir Kan-damar sağlığını korur, kanı sulandırır Romatizmal ve kas ağrıları ile kas yorgunluğunu giderir Baş ağrısı ve migreni hafifletir Sindirim sistemini güçlendirir, hazımsızlığa, kabızlığa ve mide gazına iyi gelir, mide bulantısını giderir Ürogenital sistem enfeksiyonlarını alır Kan kanseri, beyin tümörü, prostat, bağırsak, meme ve pankreas kanserlerini önleyicidir, gelişimini engeller Cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır KARABAŞ OTU ÇAYI TARİFİ Bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otunun kendisi ya da tohumları ağzı kapalı bir demlikte, 2-3 dakika boyunca kaynatılır, çay soğumadan, süzülür. 2 günde 1 kez, akşam yemeklerinden 2 saat sonra tüketilir, İsteğe bağlı olarak çaya bal ve limon dilimleri eklenebilir. Karabaş otunun suyu da tıpkı bitkinin yağı ve çayı kadar faydalıdır. Böbrek ve mesanedeki kumları düşürmenin yanı sıra balgam sökücüdür. Yüksek tansiyonu düşürür, sakinleştiricidir. UYARI: Kronik hastalığı olanlar ve hamileler doktoruna danışmalıdır. İlk 10 gün içerisinde 5 defa çayı tüketin sonra 1 hafta ara verilir ve bir kür daha alınır. Yaklaşık bu ay boyunca 10 kez kullanmak demektir.
Bazı bitkilerin suyu ya da çayı zekayı ve hafızayı güçlendiriyor. Ayrıca bunun yanında öksürük ve baş ağrısı gibi en çok şikâyet edilen sağlık sorunlarına şifa oluyor. Çünkü bu bitkide vitamin ve mineraller mevcut. İşte zekayı ve hafızayı 2'ye katlayan o bitkinin faydaları...

Bitkilerle yapılan çaylar hem hastalıkları tedavi ediyor hem de zekayı açıyor. Bu bitkilerden biri de karabaş otu. Çay olarak tüketilen karabaş otu zeka ve hafıza güçlendirici bir bitki.

BAŞ AĞRISINI GEÇİRİYOR

Prof. Dr. Oğuz Özyaral  geçmeyen öksürüğe ve baş ağrısına karabaş otu çayını öneriyor. "Vitamin, mineral ve uçucu yağların yanısıra güçlü bir fitokimyasal deposudur." diyen Oğuz Özyaral sosyal medyadan birçok tarif veriyor. İşte karabaş otunun faydaları...

KARABAŞ OTUNUN FAYDALARI

Zeka ve hafızayı güçlendirir

Depresyon ve anksiyeteyi önler

Uykusuzluğu giderir

Sinüzit, öksürük, kronik nezle ve ateşli soğuk algınlığı tedavisini destekler

Antibakteriyeldir

Kan-damar sağlığını korur, kanı sulandırır

Romatizmal ve kas ağrıları ile kas yorgunluğunu giderir

Baş ağrısı ve migreni hafifletir

Sindirim sistemini güçlendirir, hazımsızlığa, kabızlığa ve mide gazına iyi gelir, mide bulantısını giderir

Ürogenital sistem enfeksiyonlarını alır

Kan kanseri, beyin tümörü, prostat, bağırsak, meme ve pankreas kanserlerini önleyicidir, gelişimini engeller

Cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır

KARABAŞ OTU ÇAYI TARİFİ

Bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otunun kendisi ya da tohumları ağzı kapalı bir demlikte, 2-3 dakika boyunca kaynatılır, çay soğumadan, süzülür.

2 günde 1 kez, akşam yemeklerinden 2 saat sonra tüketilir,

İsteğe bağlı olarak çaya bal ve limon dilimleri eklenebilir.

Karabaş otunun suyu da tıpkı bitkinin yağı ve çayı kadar faydalıdır. Böbrek ve mesanedeki kumları düşürmenin yanı sıra balgam sökücüdür. Yüksek tansiyonu düşürür, sakinleştiricidir.

UYARI: Kronik hastalığı olanlar ve hamileler doktoruna danışmalıdır. İlk 10 gün içerisinde 5 defa çayı tüketin sonra 1 hafta ara verilir ve bir kür daha alınır. Yaklaşık bu ay boyunca 10 kez kullanmak demektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.