Yüzdeki sivilceleri tek tek döküyor, yaranın üzerine sürün ve görün

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 14.11.2023 - 17:51, Güncelleme: 14.11.2023 - 17:51
 

Yüzdeki sivilceleri tek tek döküyor, yaranın üzerine sürün ve görün

En pahalı kremleri, ilaçları kullansanız da bazen sivilcelerden ve yara izlerinden kurtulmak pek mümkün olmuyor. Bazı sebzelerin yaprağı ve suyu en sorunlu sivilceleri dahi siliyor. İster için, ister sivilcenin üzerine sürün. Her durumda temiz bir yüze kavuşmanız muhtemel. İşte sivilceleri tek tek ortadan kaldıran sebze...
Sivilce ve yara izlerinden pancar yaprağıyla kurtulabilirsiniz. Pancarın hem yaprağı hem suyu en inatçı sivilceleri ortadan kaldırıyor. Tek püf noktası düzenli tüketmek. Pancar yaprakları içerisinde, kendisinden kat kat fazla protein, fosfor ve çinko, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez ve bol miktarda antioksidan bulunmaktadır. En inatçı sivilcelere dahi çözüm olan pancar yaprağı yaraları iyileştiriyor ve kemikleri güçlendiriyor. SİVİLCE İÇİN PANCARI PİŞİRİN İçerisinde bulunan B vitamini ve fosfor sayesinde ciltle bulunan sivilceleri yok eder. Pişirilip ezilmişi vücuttaki yaralara, morluklara ve şişliklere sarıldığında tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Bu bitki, lösemi, kanser ve verem gibi ciddi hastalıklardan koruyarak, tedavisine yardımcı olacaktır. Bu nedenle düzenli bir şekilde hastalık boyunca tüketilmesi gerekir. YARALAR İÇİN HAŞLAYIN Kırmızı pancar yaprağı, haşlanarak ciltte bulunan yaralara soğuk şekilde uygulandığında ve belli süre bu şekilde bekletildiğinde hücre yenilenmelerini artırarak yaraların çok daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. PANCARIN FAYDALARI Stresi azaltır Bağışıklığı güçlendirir Özellikle havuç suyuyla pancar suyu karıştırıldığında alyuvarları daha hızlı çoğaltır. Mide ve bağırsaklardaki rahatsızlıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Karaciğer hastalıklarını önler varsa tedavisinde yardımcı olur. Herhangi bir hastalık nedeniyle ya da doğal olarak kansız olanların kırmızı pancar yaprağını dolaylı ya da doğrudan tüketmeleri durumunda kan yapımı daha da hızlanır. Bu etkiyi görebilmek için kırmızı pancar yaprağını düzenli bir şekilde tüketmelisiniz. Mide ve bağırsaklara iyi gelir. Pancar yaprağının mide ve bağırsaklarda oluşan rahatsızlıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Mide ekşimesini yatıştırır. ŞEKER HASTALARI TÜKETMEMELİ Kırmızı pancar yaprağı, birçok şekilde tüketilebilmektedir. Kavrulur, salata yapılarak ya da doğrudan yenebilir. Yetişkin bir kişi için günde 400 gramdan daha fazla pancar tüketmek maksimum bir değerdir. Kırmızı şeker pancarı, tamamen bitkisel bir ürün olduğu için insanlarda çok ciddi sorunlara ya da yan etkilere neden olmamaktadır. Bu nedenle yetişkin bir insanın günlük olarak 500 gramdan daha fazla olmayacak şekilde kırmızı pancar yaprağı yemesi herhangi bir soruna neden olmayacaktır. Özellikle şeker hastalarının şeker pancarı yaprağını yemekten kaçınmaları gerekir. Aksi durumda ciddi sağlık problemleri ortaya çıkabilir.
En pahalı kremleri, ilaçları kullansanız da bazen sivilcelerden ve yara izlerinden kurtulmak pek mümkün olmuyor. Bazı sebzelerin yaprağı ve suyu en sorunlu sivilceleri dahi siliyor. İster için, ister sivilcenin üzerine sürün. Her durumda temiz bir yüze kavuşmanız muhtemel. İşte sivilceleri tek tek ortadan kaldıran sebze...

Sivilce ve yara izlerinden pancar yaprağıyla kurtulabilirsiniz. Pancarın hem yaprağı hem suyu en inatçı sivilceleri ortadan kaldırıyor. Tek püf noktası düzenli tüketmek. Pancar yaprakları içerisinde, kendisinden kat kat fazla protein, fosfor ve çinko, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez ve bol miktarda antioksidan bulunmaktadır. En inatçı sivilcelere dahi çözüm olan pancar yaprağı yaraları iyileştiriyor ve kemikleri güçlendiriyor.

SİVİLCE İÇİN PANCARI PİŞİRİN

İçerisinde bulunan B vitamini ve fosfor sayesinde ciltle bulunan sivilceleri yok eder. Pişirilip ezilmişi vücuttaki yaralara, morluklara ve şişliklere sarıldığında tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Bu bitki, lösemi, kanser ve verem gibi ciddi hastalıklardan koruyarak, tedavisine yardımcı olacaktır. Bu nedenle düzenli bir şekilde hastalık boyunca tüketilmesi gerekir.

YARALAR İÇİN HAŞLAYIN

Kırmızı pancar yaprağı, haşlanarak ciltte bulunan yaralara soğuk şekilde uygulandığında ve belli süre bu şekilde bekletildiğinde hücre yenilenmelerini artırarak yaraların çok daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.

PANCARIN FAYDALARI

Stresi azaltır

Bağışıklığı güçlendirir

Özellikle havuç suyuyla pancar suyu karıştırıldığında alyuvarları daha hızlı çoğaltır.

Mide ve bağırsaklardaki rahatsızlıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

Karaciğer hastalıklarını önler varsa tedavisinde yardımcı olur.

Herhangi bir hastalık nedeniyle ya da doğal olarak kansız olanların kırmızı pancar yaprağını dolaylı ya da doğrudan tüketmeleri durumunda kan yapımı daha da hızlanır. Bu etkiyi görebilmek için kırmızı pancar yaprağını düzenli bir şekilde tüketmelisiniz.

Mide ve bağırsaklara iyi gelir. Pancar yaprağının mide ve bağırsaklarda oluşan rahatsızlıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Mide ekşimesini yatıştırır.


ŞEKER HASTALARI TÜKETMEMELİ

Kırmızı pancar yaprağı, birçok şekilde tüketilebilmektedir. Kavrulur, salata yapılarak ya da doğrudan yenebilir. Yetişkin bir kişi için günde 400 gramdan daha fazla pancar tüketmek maksimum bir değerdir.

Kırmızı şeker pancarı, tamamen bitkisel bir ürün olduğu için insanlarda çok ciddi sorunlara ya da yan etkilere neden olmamaktadır. Bu nedenle yetişkin bir insanın günlük olarak 500 gramdan daha fazla olmayacak şekilde kırmızı pancar yaprağı yemesi herhangi bir soruna neden olmayacaktır. Özellikle şeker hastalarının şeker pancarı yaprağını yemekten kaçınmaları gerekir. Aksi durumda ciddi sağlık problemleri ortaya çıkabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.