Yorgunluğu şıp diye kesiyor, uykuya 3 saniyede geçiriyor! 3 farklı bitki çayı tarifi

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.12.2023 - 13:54, Güncelleme: 30.12.2023 - 13:54
 

Yorgunluğu şıp diye kesiyor, uykuya 3 saniyede geçiriyor! 3 farklı bitki çayı tarifi

Bitki çaylarının birçok faydası bulunuyor. Uykuya geçmede zorluk çekenler melisa ve yaseminle dinlenebilir. Soğuk algınlığıyla mücadele edenlere ise zencefil ve limon ikilisi öneriliyor. Peki hangi bitki çayları neye iyi gelir?
Bitki çaylarının demlenme şekilleri farklı olabilir. Her bitki çayının sunma şekli de farklıdır. Peki faydaları saymakla bitmeyen bitki çayları neler?   Soğuk Algınlığına Birebir Zencefil Kış mevsiminde hastalık kapınızı çalarsa, marketten kolaylıkla temin edebileceğiniz taze kök zencefiller imdadınıza yetişecek. Dilerseniz zencefili rendeleyip üzerine sıcak su ilave ederek french press'te demleyebilirsiniz, dilerseniz küçük parçalara ayırdıktan sonra aromasını vermesi için bir cezvede veya çaydanlıkta kaynatabilirsiniz. Şifası genzinizi yakan acımsı tadında saklı olsa da zencefil herkes için tüketimi çok kolay olmayan bir çay çeşidi. O yüzden, size önerimiz zencefil çayınızı hazırlarken içine limon ve elma parçaları ilave etmeniz... Yasemin ve Melisa ile Rahat bir uykuya Hazırlanın Yatağa geçmeden önce biraz gevşeme ihtiyacımız kış aylarına özgü olmasa da sıcak bir bitki çayının yaz mevsiminde çok cazip bir seçenek olmadığını söylemek mümkün. Ama özellikle bu soğuk havalarda aradığınız lezzet, bir tutam yasemin ile bir avuç melisanın karışımı olabilir. Her iki bitkiyi de french press'e koy üzerine kaynadıktan sonra 3-4 dakika soğumaya bırakılmış sıcak su ilave edin. Yaseminin yoğun bir aroması olduğu için bir tutamdan daha fazla kullanmamaya dikkat edin. 5 dakika bekledikten sonra hazır olan çayınızı dilerseniz limon ilave ederek de tüketebilirsiniz. Hibisküs ve Ekinezyanın Lezzet Dolu Birleşimi Bağışlık sistemini güçlendirici etkisiyle öne çıkan bir bitki olan ekinezya, özellikle grip salgını dönemlerinde yaygın olarak tüketiliyor. Ancak tek başına demlendiğinde belirgin ve keyif verici bir aroması olduğunu söylemek ne yazık ki pek mümkün değil. Şifa dolu ama aynı zamanda lezzetli de bir çay yapmak istiyorsanız ekinezya ve hibisküsü karıştırmayı deneyebilirsiniz. C vitamini açısından zengin bir bitki olan hibisküsün mayhoş aroması ve kırmızı rengi bardağınızdaki çayı çok daha cazip bir hale getirecek. French press'inize her iki bitkiden de bir tutam koyduktan sonra üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. Çayınız hazır!
Bitki çaylarının birçok faydası bulunuyor. Uykuya geçmede zorluk çekenler melisa ve yaseminle dinlenebilir. Soğuk algınlığıyla mücadele edenlere ise zencefil ve limon ikilisi öneriliyor. Peki hangi bitki çayları neye iyi gelir?

Bitki çaylarının demlenme şekilleri farklı olabilir. Her bitki çayının sunma şekli de farklıdır. Peki faydaları saymakla bitmeyen bitki çayları neler?

 

Soğuk Algınlığına Birebir Zencefil

Kış mevsiminde hastalık kapınızı çalarsa, marketten kolaylıkla temin edebileceğiniz taze kök zencefiller imdadınıza yetişecek. Dilerseniz zencefili rendeleyip üzerine sıcak su ilave ederek french press'te demleyebilirsiniz, dilerseniz küçük parçalara ayırdıktan sonra aromasını vermesi için bir cezvede veya çaydanlıkta kaynatabilirsiniz. Şifası genzinizi yakan acımsı tadında saklı olsa da zencefil herkes için tüketimi çok kolay olmayan bir çay çeşidi. O yüzden, size önerimiz zencefil çayınızı hazırlarken içine limon ve elma parçaları ilave etmeniz...

Yasemin ve Melisa ile Rahat bir uykuya Hazırlanın

Yatağa geçmeden önce biraz gevşeme ihtiyacımız kış aylarına özgü olmasa da sıcak bir bitki çayının yaz mevsiminde çok cazip bir seçenek olmadığını söylemek mümkün. Ama özellikle bu soğuk havalarda aradığınız lezzet, bir tutam yasemin ile bir avuç melisanın karışımı olabilir. Her iki bitkiyi de french press'e koy üzerine kaynadıktan sonra 3-4 dakika soğumaya bırakılmış sıcak su ilave edin. Yaseminin yoğun bir aroması olduğu için bir tutamdan daha fazla kullanmamaya dikkat edin. 5 dakika bekledikten sonra hazır olan çayınızı dilerseniz limon ilave ederek de tüketebilirsiniz.

Hibisküs ve Ekinezyanın Lezzet Dolu Birleşimi

Bağışlık sistemini güçlendirici etkisiyle öne çıkan bir bitki olan ekinezya, özellikle grip salgını dönemlerinde yaygın olarak tüketiliyor. Ancak tek başına demlendiğinde belirgin ve keyif verici bir aroması olduğunu söylemek ne yazık ki pek mümkün değil. Şifa dolu ama aynı zamanda lezzetli de bir çay yapmak istiyorsanız ekinezya ve hibisküsü karıştırmayı deneyebilirsiniz. C vitamini açısından zengin bir bitki olan hibisküsün mayhoş aroması ve kırmızı rengi bardağınızdaki çayı çok daha cazip bir hale getirecek. French press'inize her iki bitkiden de bir tutam koyduktan sonra üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. Çayınız hazır!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.