Yığılca-Düzce Yolunda Beklenen Adım: Çalışmalar Yarından İtibaren Hızlanıyor
Yığılca-Düzce Yolunda Beklenen Adım: Çalışmalar Yarından İtibaren Hızlanıyor
Yığılca-Düzce kara yolunda yıllardır beklenen çalışmaların hız kazanacağı açıklandı. Yolun farklı noktalarında yeni etaplar devreye alınırken, toplam 13 kilometrelik bölümde önemli düzenlemelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Yığılca-Düzce kara yolunda uzun süredir beklenen çalışmaların hız kazanacağı açıklandı. Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, ilçenin yıllardır çözüm bekleyen en önemli ulaşım başlıklarından biri olan Yığılca-Düzce yoluna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Başkan Savaş, AK Parti İlçe Başkanı Turgut Ilgın ile birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek projenin sahadaki durumu hakkında bilgi aldıklarını belirtti.

Çalışmalar yarından itibaren hızlanacak
Yığılca-Düzce kara yolu projesinde sürecin yeni bir aşamaya geçeceğini ifade eden Savaş, çalışmaların yarından itibaren daha yoğun şekilde devam edeceğini kaydetti.Yolun ilçe için büyük önem taşıdığını vurgulayan Savaş, hedeflerinin Yığılca’nın ulaşım sorununu kalıcı şekilde çözmek olduğunu söyledi.

Çimento fabrikası altından Jandarma Komutanlığı’na kadar tamamlanacak
Proje kapsamında ilk hedeflerden biri, çimento fabrikasının altından başlayarak Yığılca Jandarma Komutanlığı’na kadar olan bölümün tamamlanması olacak.Bu kısmın tamamlanmasıyla birlikte ilçe girişindeki ulaşım konforunun artırılması ve güzergâhtaki trafik akışının daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
Aksu Rampası için işlem başlıyor
Yığılca-Düzce yolunda vatandaşların uzun süredir sorun yaşadığı noktalardan biri olan Aksu Rampası için de süreç başlatılıyor.Yılların çilesi haline gelen Aksu rampasında çalışma yapılacağını belirten Savaş, bu bölümün de yol güvenliği açısından önemli olduğunu ifade etti.
Dutlar Köprüsü projesi de gündemde
Yol çalışmaları kapsamında Dutlar bölgesindeki köprü projesi de planlamaya dahil edildi. Dutlar Köprüsü için sürecin ağustos ayı gibi başlamasının hedeflendiği, yıl sonuna kadar da hızlı bir şekilde ilerletilmesinin amaçlandığı belirtildi.
Düzce tarafında 7 kilometrelik genişletme
Projenin yalnızca Yığılca tarafıyla sınırlı kalmayacağı, Düzce yönünde de çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.
Düzce tarafında Hasarlar’a kadar olan yaklaşık 7 kilometrelik bölümde genişletme çalışmalarının kısa sürede başlatılacağı ifade edildi.
Toplam 13 kilometrelik çalışma hedefleniyor
Yığılca tarafında 6 kilometre, Düzce tarafında ise 7 kilometre olmak üzere toplamda yaklaşık 13 kilometrelik yolun bu yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği açıklandı.Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yığılca-Düzce arasındaki ulaşımın daha güvenli, konforlu ve hızlı hale gelmesi bekleniyor.
“Yığılca için durmadan çalışacağız”
Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, projenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Ulaştırma Bakanlığı’nın desteğinin önemine dikkat çekti.Savaş, Yığılca’nın hak ettiği hizmetlere kavuşması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Düzce’de son dakika gelişmeleri ve tüm yerel haberler için Google’da “Düzce Hür Haber” yazarak sitemize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

