Yağ yakmanın en garanti yolu! Kaloriler böyle yakılıyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 01.12.2023 - 12:52, Güncelleme: 01.12.2023 - 12:52
 

Yağ yakmanın en garanti yolu! Kaloriler böyle yakılıyor

Kilolar alınır veya verilir. Kilo verilirken özellikle terlemek çok önemli. Peki vücuttan yağ atılımı nasıl olur?
Yağ vücudun genişlemesine neden olur. Spor yapma kalorileri yakmanın en kolay ve hızlı yoludur. İşte detaylar... Kilo aldığımız zaman yağ hücreleri vücudumuzun çeşitli yerlerinde kendini gösterir. Yağ oluşumu aşırı kalori tüketimine bağlıdır; her ne kadar vücudumuz için yakıt görevi de görseler, fazla olması halinde vücut, bu kalorileri yağa dönüştürerek depolar. YAĞ NASIL YAKILIR? Vücut, beslenmenin zor olacağı veya yeterli olmayacağı zamanlarda kullanmak için yağları saklar. Peki, diyelim ki kilo vermeye karar verdiniz; yağlara ne olacak? Kilo verdiğinizde yağlar bir dizi metabolik süreçten geçer. Yağlar, vücudunuzun yaptığı tüm hareketlere yakıt sağlamak için kullanılır. Yağ, enerji için parçalandığında geriye iki yan ürün kalır: su ve karbondioksit. Yağın diğer tüm iyi, enerji verici molekülleri vücudunuz tarafından kullanılır. Yağlardan arta kalan su cildinizden ter olarak çıkar veya idrar olarak atılır. Karbondioksit ise akciğerler tarafından vücudunuzdan uzaklaştırılır. Egzersiz yaptığınızda daha fazla terlemenizin ve daha hızlı nefes almanızın sebebi budur; vücut, fazla yağları dışarı atmak için çalışır.  
Kilolar alınır veya verilir. Kilo verilirken özellikle terlemek çok önemli. Peki vücuttan yağ atılımı nasıl olur?

Yağ vücudun genişlemesine ned en olur. Spor yapma kalorileri yakmanın en kolay ve hızlı yoludur. İşte detaylar...

Kilo aldığımız zaman yağ hücreleri vücudumuzun çeşitli yerlerinde kendini gösterir. Yağ oluşumu aşırı kalori tüketimine bağlıdır; her ne kadar vücudumuz için yakıt görevi de görseler, fazla olması halinde vücut, bu kalorileri yağa dönüştürerek depolar.

YAĞ NASIL YAKILIR?


Vücut, beslenmenin zor olacağı veya yeterli olmayacağı zamanlarda kullanmak için yağları saklar.

Peki, diyelim ki kilo vermeye karar verdiniz; yağlara ne olacak? Kilo verdiğinizde yağlar bir dizi metabolik süreçt en geçer. Yağlar, vücudunuzun yaptığı tüm hareketlere yakıt sağlamak için kullanılır.

Yağ, enerji için parçalandığında geriye iki yan ürün kalır: su ve karbondioksit. Yağın diğer tüm iyi, enerji verici molekülleri vücudunuz tarafından kullanılır.

Yağlardan arta kalan su cildinizd en ter olarak çıkar veya idrar olarak atılır. Karbondioksit ise akciğerler tarafından vücudunuzdan uzaklaştırılır.


Egzersiz yaptığınızda daha fazla terlemenizin ve daha hızlı nefes almanızın sebebi budur; vücut, fazla yağları dışarı atmak için çalışır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.