**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Yağ kütlesine çekiçle vuran çaylar! 34 bedene düşürüyor, beliniz bir karış kalıyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.05.2024 - 13:43, Güncelleme: 22.05.2024 - 13:43
 

Yağ kütlesine çekiçle vuran çaylar! 34 bedene düşürüyor, beliniz bir karış kalıyor

Yağları eriten çayları derledik. Bu çaylar sıfır bedene düşürüyor. Peki yağ kütlesini eriten çaylar neler?
Kan şekeri seviyelerini dengeleyen doğal çaylar neler? Bu çayları her öğün tüketebilirsiniz. İşte detaylar...   Yaz mevsimine girerken diyetler, yeni beslenme programları ve spor herkesin gündeminde. Ünlü diyetisyen, yazar, konuşmacı ve girişimci Lauren Manaker de kilo verme yolculuğunda destekleyici olabilecek çayları paylaştı. YEŞİL ÇAY Manaker, yeşil çayın hem antioksidanlar hem de kafein içerdiğini ve bunların her ikisinin de kilo kaybına yardımcı olabileceğini açıkladı. Katehinler adı verilen antioksidanlar metabolizmayı destekler, vücudun yağ yakmasına ve karın bölgesindeki yağların azaltılmasına yardımcı olur. Kafein ayrıca kilo kaybına da yardımcı olabilir çünkü vücudun kalori yakma hızını hızlandırır. Manaker, aynı zamanda vücudun yağları enerji kaynağı olarak kullanmasına da yardımcı olduğunu belirtiyor. SİYAH ÇAY Siyah çay, çaydaki flavonoid seviyelerini artıran bir fermantasyon sürecinden geçer. Bu sürecin sonunda da flavonoidlerin metabolizmaya yardımcı olduğu ve kilo kaybına katkıda bulunduğu düşünülmekte. Ayrıca polifenol adı verilen antioksidanların da çaydaki kafeinle birlikte kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülmekte. OOLONG ÇAYI Oolong çayı, kilo kaybına yardımcı olabilecek çeşitli polifenolik bileşikler içerir. Manaker, "Bu biyoaktif bileşenlerin yağ metabolizmasını güçlendirdiğine, vücudun yağları daha verimli yakma yeteneğini arttırdığına inanılıyor" diyor. Bir araştırmada da iki hafta boyunca oolong çayı içen kişilerde yağ oksidasyonunun arttığı ve bunun da kilo kaybına yardımcı olabileceği ortaya koyuldu. Araştırmacılar ayrıca oolong çayının insülin seviyelerini ve kan şekerini düşürebileceğini de gözlemlediler. NANE ÇAYI Nane çayı, mentol sayesinde sindirimi iyileştirebilir. Manaker, araştırmaların nane kokusunun aynı zamanda iştah bastırıcı olarak da hareket ettiğini ve bunun da kilo kaybına yol açabileceğini öne sürdüğüne dikkat çekti. ZENCEFİL ÇAYI Zencefil çayının içinde bulunan antioksidanlar ise vücudun kalori yakma yeteneğini artırır. 2012 yılında Metabolism dergisinde yayınlanan bir araştırma, zencefil çayı içen kişilerin daha az acıktığını ve daha az yediğini ortaya çıkardı. HİBİSKUS ÇAYI Hibiskus çayı, kilo kaybına katkıda bulunabilecek diğer içeceklere göre lezzetli ve kalorisiz bir alternatif. Manaker, hibiskus ekstraktının aynı zamanda obezite karşıtı etkileri olduğunu ve vücutta yağ birikimini sınırlayabileceğini de sözlerine ekledi. ROOİBOS ÇAYI Bu doğal tatlı çay, daha şekerli içeceklere olan isteği de azaltmaya yardımcı olabilir. Rooibos çayında ayrıca aspalatin adı verilen ve vücuttaki yağ depolamasını azaltabilen ve aynı zamanda kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilecek bir antioksidan da bulunur.
Yağları eriten çayları derledik. Bu çaylar sıfır bedene düşürüyor. Peki yağ kütlesini eriten çaylar neler?

Kan şekeri seviyelerini dengeleyen doğal çaylar neler? Bu çayları her öğün tüketebilirsiniz. İşte detaylar...

 

Yaz mevsimine girerken diyetler, yeni beslenme programları ve spor herkesin gündeminde. Ünlü diyetisyen, yazar, konuşmacı ve girişimci Lauren Manaker de kilo verme yolculuğunda destekleyici olabilecek çayları paylaştı.

YEŞİL ÇAY

Manaker, yeşil çayın hem antioksidanlar hem de kafein içerdiğini ve bunların her ikisinin de kilo kaybına yardımcı olabileceğini açıkladı.

Katehinler adı verilen antioksidanlar metabolizmayı destekler, vücudun yağ yakmasına ve karın bölgesindeki yağların azaltılmasına yardımcı olur.


Kafein ayrıca kilo kaybına da yardımcı olabilir çünkü vücudun kalori yakma hızını hızlandırır. Manaker, aynı zamanda vücudun yağları enerji kaynağı olarak kullanmasına da yardımcı olduğunu belirtiyor.

SİYAH ÇAY


Siyah çay, çaydaki flavonoid seviyelerini artıran bir fermantasyon sürecinden geçer. Bu sürecin sonunda da flavonoidlerin metabolizmaya yardımcı olduğu ve kilo kaybına katkıda bulunduğu düşünülmekte. Ayrıca polifenol adı verilen antioksidanların da çaydaki kafeinle birlikte kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülmekte.

OOLONG ÇAYI

Oolong çayı, kilo kaybına yardımcı olabilecek çeşitli polifenolik bileşikler içerir. Manaker, "Bu biyoaktif bileşenlerin yağ metabolizmasını güçlendirdiğine, vücudun yağları daha verimli yakma yeteneğini arttırdığına inanılıyor" diyor.

Bir araştırmada da iki hafta boyunca oolong çayı içen kişilerde yağ oksidasyonunun arttığı ve bunun da kilo kaybına yardımcı olabileceği ortaya koyuldu.

Araştırmacılar ayrıca oolong çayının insülin seviyelerini ve kan şekerini düşürebileceğini de gözlemlediler.

NANE ÇAYI

Nane çayı, mentol sayesinde sindirimi iyileştirebilir. Manaker, araştırmaların nane kokusunun aynı zamanda iştah bastırıcı olarak da hareket ettiğini ve bunun da kilo kaybına yol açabileceğini öne sürdüğüne dikkat çekti.

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil çayının içinde bulunan antioksidanlar ise vücudun kalori yakma yeteneğini artırır. 2012 yılında Metabolism dergisinde yayınlanan bir araştırma, zencefil çayı içen kişilerin daha az acıktığını ve daha az yediğini ortaya çıkardı.

HİBİSKUS ÇAYI

Hibiskus çayı, kilo kaybına katkıda bulunabilecek diğer içeceklere göre lezzetli ve kalorisiz bir alternatif.

Manaker, hibiskus ekstraktının aynı zamanda obezite karşıtı etkileri olduğunu ve vücutta yağ birikimini sınırlayabileceğini de sözlerine ekledi.

ROOİBOS ÇAYI

Bu doğal tatlı çay, daha şekerli içeceklere olan isteği de azaltmaya yardımcı olabilir.

Rooibos çayında ayrıca aspalatin adı verilen ve vücuttaki yağ depolamasını azaltabilen ve aynı zamanda kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilecek bir antioksidan da bulunur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.