Vatandaş İsyan Etti

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 05.12.2023 - 13:11, Güncelleme: 05.12.2023 - 14:08
 

Vatandaş İsyan Etti

Yap boza dönen Cedidiye Camii minarelerine vatandaştan ayetli tepki.
Düzce belediye Başkanı Faruk özlü tarafından belediye hizmet binasının da bulunduğu Cedidiye Meydanına yapılması planlanan yeni proje için Cedidiye camiinin minareleri yıkıldı. Sonra minareler yeniden yapılması için çalışma başladı. O projede olmayınca farklı tarzda yeniden yapımına başlandı. Yap boza dönen minareler vatandaşı bile isyan ettirdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir vatandaş Kuran ayeti ile Belediyeye isyan etti. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından Cedidiye meydanının düzenlenmesi ile ilgili olarak çalışma başlatıldı. Meydanda bulunan çay ocakları yıkılarak Selçuklu mimarisinde yeni yapılar yapıldı. Bu yapılarla birlikte Cedidiye Camii minareleri de yıkılarak daha estetik ve daha kısa minalere yapılması planlandı. Ancak minareler yıkılarak yerine depreme dayanıklı minare yapımı için önce kazık temel sistemi minare yapımı için demir kazıklar çakıldı. Bu kazıkların uygun olmadığı düşünülerek demir kazıklar söküldü ve daha büyük temel kazıldı. Yapboz tahtasına dönen minareler, Düzcelileri de çileden çıkarttı. Daha önce bağımsız belediye başkan adayı olan Hasan Kalkan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yapboz Cedidiye Camii minaresine Kuran-ı Kerim ayeti ile cevap verdi. Hasan Kalkan paylaşımında; “Meydan da Burası merkez Cedidiye Camii. 1-Önce minareler söküldü. 2-Sonra kazık temel sistemi ile demir beton kazıklar çakıldı. 3-Sonra bunlar uygun değil deyip söküldü. 4-Sonra daha büyük temel kazıldı. 5-Şu anda perde beton sistemi ile temel yapılarak çalışmalar devam ediyor.  Madem kazık temel sistemi yanlıştı neden yapıldı doğru ise neden söküldü? Bu işler planlamadan mı yapılıyor? Bunca zaman ve maddi kayıplar ne olacak? Ve daha bir sürü sorular. Hatırlatmak istediğim "Yiyiniz içiniz; fakat israf etmeyiniz! Çünkü Allâh isrâf edenleri sevmez." (A´râf Suresi 7/31)” ifadelerine yer verdi.
Yap boza dönen Cedidiye Camii minarelerine vatandaştan ayetli tepki.

Düzce belediye Başkanı Faruk özlü tarafından belediye hizmet binasının da bulunduğu Cedidiye Meydanına yapılması planlanan yeni proje için Cedidiye camiinin minareleri yıkıldı. Sonra minareler yeniden yapılması için çalışma başladı. O projede olmayınca farklı tarzda yeniden yapımına başlandı. Yap boza dönen minareler vatandaşı bile isyan ettirdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir vatandaş Kuran ayeti ile Belediyeye isyan etti.  Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından Cedidiye meydanının düzenlenmesi ile ilgili olarak çalışma başlatıldı. Meydanda bulunan çay ocakları yıkılarak Selçuklu mimarisinde yeni yapılar yapıldı. Bu yapılarla birlikte Cedidiye Camii minareleri de yıkılarak daha estetik ve daha kısa minalere yapılması planlandı. Ancak minareler yıkılarak yerine depreme dayanıklı minare yapımı için önce kazık temel sistemi minare yapımı için demir kazıklar çakıldı. Bu kazıkların uygun olmadığı düşünülerek demir kazıklar söküldü ve daha büyük temel kazıldı. Yapboz tahtasına dönen minareler, Düzcelileri de çileden çıkarttı. Daha önce bağımsız belediye başkan adayı olan Hasan Kalkan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yapboz Cedidiye Camii minaresine Kuran-ı Kerim ayeti ile cevap verdi. Hasan Kalkan paylaşımında; “Meydan da Burası merkez Cedidiye Camii. 1-Önce minareler söküldü. 2-Sonra kazık temel sistemi ile demir beton kazıklar çakıldı. 3-Sonra bunlar uygun değil deyip söküldü. 4-Sonra daha büyük temel kazıldı. 5-Şu anda perde beton sistemi ile temel yapılarak çalışmalar devam ediyor.  Madem kazık temel sistemi yanlıştı neden yapıldı doğru ise neden söküldü? Bu işler planlamadan mı yapılıyor? Bunca zaman ve maddi kayıplar ne olacak? Ve daha bir sürü sorular. Hatırlatmak istediğim "Yiyiniz içiniz; fakat israf etmeyiniz! Çünkü Allâh isrâf edenleri sevmez." (A´râf Suresi 7/31)” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.