Tuzu bırakmak yetmiyor! Ödem atmanın 7 yolu

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 21.02.2024 - 16:57, Güncelleme: 21.02.2024 - 16:57
 

Tuzu bırakmak yetmiyor! Ödem atmanın 7 yolu

Ödem vücudun su tutmasıdır. Ödemi engellemek için tuz alımını sınırlandırmalı. Peki ödem nasıl atılır?
Ödem atmak için hareketli olmak gerekir. Ödemi engellemenin birçok yolu var. İşte detaylar... ÖDEM ATMANIN 7 ETKİLİ YOLU: 1. TUZ TÜKETİMİNİ AZALTIN: Yüksek tuz içeriğine sahip gıdalar vücutta su tutulumunu artırır. Hazır çorbalar, tuzlu atıştırmalıklar ve hazır soslar gibi gıdalardan uzak durun. 2. BOL SU İÇİN: Vücut ağırlığınızın her kilogramı için günde 30-35 ml su tüketmeyi ihmal etmeyin. Su, dolaşım problemlerini ve selülit gibi sorunları azaltırken, ödem oluşumunu önler. 3. HAREKETSİZLİĞE SON: Uzun süre oturmak veya ayakta kalmak ödemi tetikler. Hareket etmeye ve düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin. 4. ÖDEM YAPAN BESİNLERE DİKKAT EDİN: Yüksek karbonhidrat ve tuz içeren gıdalar ödemi artırır. Paketli gıdalar, şekerli besinler ve fast-food ürünlerinden kaçının. 5. UYKUNUZU DÜZENLEYİN: Yetersiz ve kalitesiz uyku, vücudun daha fazla su tutmasına neden olabilir. Günde en az yedi saat uyumaya çalışın. 6. KAHVE VE ÇAY TÜKETİMİNİ DENGELEYİN: Aşırı kafein tüketimi vücutta ödem oluşumuna yol açabilir. Günlük kafein alımınızı 300-400 mg ile sınırlayın ve her kahve sonrası bir bardak su içmeyi unutmayın. 7. ÖDEM ATICI BESİNLERİ TÜKETİN: Maydanoz, ıspanak, semizotu, kereviz, kabak, salatalık, kayısı, muz ve kurubaklagiller gibi ödem atıcı besinleri diyetinize ekleyin. NOT: Eğer ilaç kullanıyorsanız lütfen öncelikle doktorunuza başvurun.
Ödem vücudun su tutmasıdır. Ödemi engellemek için tuz alımını sınırlandırmalı. Peki ödem nasıl atılır?

Ödem atmak için hareketli olmak gerekir. Ödemi engellemenin birçok yolu var. İşte detaylar...

ÖDEM ATMANIN 7 ETKİLİ YOLU:

1. TUZ TÜKETİMİNİ AZALTIN: Yüksek tuz içeriğine sahip gıdalar vücutta su tutulumunu artırır. Hazır çorbalar, tuzlu atıştırmalıklar ve hazır soslar gibi gıdalardan uzak durun.

2. BOL SU İÇİN: Vücut ağırlığınızın her kilogramı için günde 30-35 ml su tüketmeyi ihmal etmeyin. Su, dolaşım problemlerini ve selülit gibi sorunları azaltırken, ödem oluşumunu önler.

3. HAREKETSİZLİĞE SON: Uzun süre oturmak veya ayakta kalmak ödemi tetikler. Hareket etmeye ve düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin.

4. ÖDEM YAPAN BESİNLERE DİKKAT EDİN: Yüksek karbonhidrat ve tuz içeren gıdalar ödemi artırır. Paketli gıdalar, şekerli besinler ve fast-food ürünlerinden kaçının.


5. UYKUNUZU DÜZENLEYİN: Yetersiz ve kalitesiz uyku, vücudun daha fazla su tutmasına neden olabilir. Günde en az yedi saat uyumaya çalışın.


6. KAHVE VE ÇAY TÜKETİMİNİ DENGELEYİN: Aşırı kafein tüketimi vücutta ödem oluşumuna yol açabilir. Günlük kafein alımınızı 300-400 mg ile sınırlayın ve her kahve sonrası bir bardak su içmeyi unutmayın.

7. ÖDEM ATICI BESİNLERİ TÜKETİN: Maydanoz, ıspanak, semizotu, kereviz, kabak, salatalık, kayısı, muz ve kurubaklagiller gibi ödem atıcı besinleri diyetinize ekleyin.

NOT: Eğer ilaç kullanıyorsanız lütfen öncelikle doktorunuza başvurun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.