Trabzonlular Derneği namaz sonrası ağızları tatlandırdı

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 05.08.2023 - 11:13, Güncelleme: 05.08.2023 - 12:06
 

Trabzonlular Derneği namaz sonrası ağızları tatlandırdı

Muharrem ayı dolayısıyla Düzce Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği, aşure dağıttı.
Muharrem Ayı dolayısıyla Cedidiye Meydanında yapılan program öğle namazı çıkışında gerçekleştirildi. Düzce Tranzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği ve Kızılay ile birlikte yapılan programa dernek yönetim kur’lu'nun yanı sıra Kızılay Yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Öğle namazından çıkan vatandaşlara 2 bin kişilik aşure ikram edildi. Namaz sonrası ağzını tatlandırmak isteyen vatandaşlar ise uzun aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Program sonrası konuşan DFüzce Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Demirci yaptığı açıklamada; “Muharrem ayı dolayısıyla derke olarak aşure programı gerçekleştirdik. Programımıza da yoğun katılım oldu. Hem namazdan çıkan cemaat hemde vatandaşlar aşureye doydu. Dernek olarak Düzce^de örnek etkinliğe imza atmaya çalışıyoruz. Bu etkinliklerimizi yaparken de kültürümüzden, örflerimizden taviz vermeden yapıyoruz. Daha önce Düzce’de geleneksel olarak hamsi festivalini gerçekleştirdik. Şehit yakınlarımızı ve gazilerimiz yine her yıl ağırlıyoruz. Aşurede bizim manevi geleneğimiz. Bu geleneğimizi de yaşatmak için 2 bin kişilik aşureyi vatandaşlarımızla paylaştık. Allah kabul etsin” dedi.
Muharrem ayı dolayısıyla Düzce Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği, aşure dağıttı.

Muharrem Ayı dolayısıyla Cedidiye Meydanında yapılan program öğle namazı çıkışında gerçekleştirildi. Düzce Tranzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği ve Kızılay ile birlikte yapılan programa dernek yönetim kur’lu'nun yanı sıra Kızılay Yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Öğle namazından çıkan vatandaşlara 2 bin kişilik aşure ikram edildi. Namaz sonrası ağzını tatlandırmak isteyen vatandaşlar ise uzun aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Program sonrası konuşan DFüzce Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Demirci yaptığı açıklamada; “Muharrem ayı dolayısıyla derke olarak aşure programı gerçekleştirdik. Programımıza da yoğun katılım oldu. Hem namazdan çıkan cemaat hemde vatandaşlar aşureye doydu. Dernek olarak Düzce^de örnek etkinliğe imza atmaya çalışıyoruz. Bu etkinliklerimizi yaparken de kültürümüzden, örflerimizden taviz vermeden yapıyoruz. Daha önce Düzce’de geleneksel olarak hamsi festivalini gerçekleştirdik. Şehit yakınlarımızı ve gazilerimiz yine her yıl ağırlıyoruz. Aşurede bizim manevi geleneğimiz. Bu geleneğimizi de yaşatmak için 2 bin kişilik aşureyi vatandaşlarımızla paylaştık. Allah kabul etsin” dedi.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.