Tilki yavruları koruma altına alındı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.04.2021 - 23:26, Güncelleme: 28.04.2021 - 23:52
 

Tilki yavruları koruma altına alındı

Tilki yavruları koruma altına alındı.Annesi ölen tilkiler özel bakılıyor
Yozgat’ta tilki ve yavrularının geçtiği güzergahta meydana gelen kazada anne tilki telef olurken, yavru tilkiler ise Düzce’de bakıma alındı.Edinilen bilgilere göre, Yozgat'ta ormanlık alan içerisindeki yavruları ile anne tilkiye otomobil çarptı. Çarpışmanın ardından anne tilki ile birlikte yavru tilkiler veterinere götürüldü. Veterinerdeki müdahalelere rağmen anne tilki ölürken, yavru 4 tilki ise Doğa Koruma ekiplerince teslim alındı. Yozgat’ta bakım merkezinin olmaması nedeni ile devreye Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü girdi. Efteni Doğal Hayatı Geliştirme ve Rehabilite Merkezi’ne getirilen 4 yavru tilki ilk olarak burada veteriner kontrolünden geçti. Daha sonra bakım odasına alınan yavru tilkilere laktozsuz süt ile beslenmeye başlandı. Tilkiler burada rehabilitasyon edildikten sonra doğaya salınacak.
Tilki yavruları koruma altına alındı.Annesi ölen tilkiler özel bakılıyor

Yozgat’ta tilki ve yavrularının geçtiği güzergahta meydana gelen kazada anne tilki telef olurken, yavru tilkiler ise Düzce’de bakıma alındı.Edinilen bilgilere göre, Yozgat'ta ormanlık alan içerisindeki yavruları ile anne tilkiye otomobil çarptı. Çarpışmanın ardından anne tilki ile birlikte yavru tilkiler veterinere götürüldü.

Veterinerdeki müdahalelere rağmen anne tilki ölürken, yavru 4 tilki ise Doğa Koruma ekiplerince teslim alındı. Yozgat’ta bakım merkezinin olmaması nedeni ile devreye Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü girdi. Efteni Doğal Hayatı Geliştirme ve Rehabilite Merkezi’ne getirilen 4 yavru tilki ilk olarak burada veteriner kontrolünden geçti. Daha sonra bakım odasına alınan yavru tilkilere laktozsuz süt ile beslenmeye başlandı. Tilkiler burada rehabilitasyon edildikten sonra doğaya salınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.