Süper meyve diye biliniyor! Kansere geçit vermiyor, diş çürüklerini tedavi ediyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 28.08.2023 - 10:40, Güncelleme: 28.08.2023 - 10:40
 

Süper meyve diye biliniyor! Kansere geçit vermiyor, diş çürüklerini tedavi ediyor

Vitamin ve minerallerle dolu olan kızılcık dünyada süper meyve olarak biliniyor. Kanserle savaşan meyvelerin başında gelen kızılcığın faydaları saymakla bitmiyor. Türkiye'de birçok ilde bulunan kızılcık, pestil, reçel, meyve suyu ya da meyve olarak tüketilebiliyor. İşte diğer meyvelerden daha fazla antioksidan içeriğine sahip kızılcığın faydaları...
Kızılcık araştırmalara konu olan meyvelerin başında geliyor. Yabani olarak da Türkiye'nin birçok yerinde yetişen kızılcık kansere savaş açan meyvelerden biri olarak biliniyor. Kızılcık pestil, reçel, meyve suyu veya meyve olarak da tüketiliyor. Hem dünyada hem de Türkiye'de faydaları araştırmalara konu olan kızılcık yoğun bir C vitamini meyvesi. Peki, kızılcık nasıl yenir? İşte hastalıkların arttığı bu çağda ilaç etkisinde olan meyvenin faydaları... KIZILCIĞIN FAYDALARI Araştırmalara göre kızılcık antioksidan açısından en zengin meyvelerden biri. Karaciğeri korur. Görmeye faydalıdır. İdrar yolu için faydalıdır. Çalışmalar, kızılcıkların bazı kişilerde idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Kızılcık bağırsak sağlığına yardımcı olur. Sindirim sistemini çalıştırır. Ayrıca bağırsaktaki kolon ve mide-bağırsak kanserleriyle bağlantısı olan safra asitlerini de azaltır. Kızılcık ağız ve diş sağlığı için faydalıdır. Diş eti hastalıkları, diş çürüklerini tedavi eder. Kızılcık kansere yakalanma riskini azaltır. Mide kanseri için faydalıdır. KIZILCIKLA İLGİLİ BU RİSKLERE DİKKAT Herhangi bir hastalığı olanlar mutlaka doktoruna danışmalıdır. Çok fazla kızılcık tüketmek böbrek taşına neden olur. Mideyi rahatsız edebilir, kusma ve ishale sebep olabilir. KIZILCIK NASIL YENİR? Birçok kişi kızılcığı meyve suyu yaparak tüketir. C vitamini ve potasyumu korusa da meyvenin tamamındaki lif, demir ve kalsiyum gibi diğer besin maddelerini kaybeder. Kızılcık dondurucuda 6 ila 12 ay kadar saklayabilirsiniz. Kızılcık yaban mersini gibi bütün olarak yiyebilir, salataya katabilir, kurutabilir, pestilini yaparak tüketebilir, yulaf ezmesine ekleyebilir veya bir smoothieye karıştırabilirsiniz. Size fazla ekşi geliyorsa doğrayıp biraz şeker, bal ya da agav şurubuyla karıştırabilirsiniz. PORTAKAL SUYU VE KIZILCIK ARASINDAKİ C VİTAMİNİ FARKI Portakal suyu C vitamini, Folat ve B1 Vitamini açısından daha zengindir, ancak kızılcık lif, manganez ve E vitamini açısından daha zengindir. Portakal suyundan günlük C vitamini ihtiyacının karşılanması yüzde 40 daha fazladır. Portakal suyu kızılcıktan 30 kat daha fazla folat içerir. Portakal suyu 30 µg Folat içerirken kızılcık 1 µg içerir. Kızılcık daha az şeker içerir.
Vitamin ve minerallerle dolu olan kızılcık dünyada süper meyve olarak biliniyor. Kanserle savaşan meyvelerin başında gelen kızılcığın faydaları saymakla bitmiyor. Türkiye'de birçok ilde bulunan kızılcık, pestil, reçel, meyve suyu ya da meyve olarak tüketilebiliyor. İşte diğer meyvelerden daha fazla antioksidan içeriğine sahip kızılcığın faydaları...

Kızılcık araştırmalara konu olan meyvelerin başında geliyor. Yabani olarak da Türkiye'nin birçok yerinde yetişen kızılcık kansere savaş açan meyvelerden biri olarak biliniyor. Kızılcık pestil, reçel, meyve suyu veya meyve olarak da tüketiliyor.

Hem dünyada hem de Türkiye'de faydaları araştırmalara konu olan kızılcık yoğun bir C vitamini meyvesi. Peki, kızılcık nasıl yenir? İşte hastalıkların arttığı bu çağda ilaç etkisinde olan meyvenin faydaları...

KIZILCIĞIN FAYDALARI

Araştırmalara göre kızılcık antioksidan açısından en zengin meyvelerden biri.

Karaciğeri korur.

Görmeye faydalıdır.

İdrar yolu için faydalıdır. Çalışmalar, kızılcıkların bazı kişilerde idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Kızılcık bağırsak sağlığına yardımcı olur. Sindirim sistemini çalıştırır. Ayrıca bağırsaktaki kolon ve mide-bağırsak kanserleriyle bağlantısı olan safra asitlerini de azaltır.

Kızılcık ağız ve diş sağlığı için faydalıdır. Diş eti hastalıkları, diş çürüklerini tedavi eder.

Kızılcık kansere yakalanma riskini azaltır.

Mide kanseri için faydalıdır.

KIZILCIKLA İLGİLİ BU RİSKLERE DİKKAT

Herhangi bir hastalığı olanlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.

Çok fazla kızılcık tüketmek böbrek taşına neden olur.

Mideyi rahatsız edebilir, kusma ve ishale sebep olabilir.

KIZILCIK NASIL YENİR?

Birçok kişi kızılcığı meyve suyu yaparak tüketir. C vitamini ve potasyumu korusa da meyvenin tamamındaki lif, demir ve kalsiyum gibi diğer besin maddelerini kaybeder.

Kızılcık dondurucuda 6 ila 12 ay kadar saklayabilirsiniz.

Kızılcık yaban mersini gibi bütün olarak yiyebilir, salataya katabilir, kurutabilir, pestilini yaparak tüketebilir, yulaf ezmesine ekleyebilir veya bir smoothieye karıştırabilirsiniz. Size fazla ekşi geliyorsa doğrayıp biraz şeker, bal ya da agav şurubuyla karıştırabilirsiniz.

PORTAKAL SUYU VE KIZILCIK ARASINDAKİ C VİTAMİNİ FARKI

Portakal suyu C vitamini, Folat ve B1 Vitamini açısından daha zengindir, ancak kızılcık lif, manganez ve E vitamini açısından daha zengindir.

Portakal suyundan günlük C vitamini ihtiyacının karşılanması yüzde 40 daha fazladır.

Portakal suyu kızılcıktan 30 kat daha fazla folat içerir. Portakal suyu 30 µg Folat içerirken kızılcık 1 µg içerir.

Kızılcık daha az şeker içerir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.