**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Soykırımcı İsrailli bakandan bir skandal daha... Dokunulmaz olduğunu iddia etti!

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.05.2024 - 13:48, Güncelleme: 22.05.2024 - 13:48
 

Soykırımcı İsrailli bakandan bir skandal daha... Dokunulmaz olduğunu iddia etti!

Soykırımcı İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'de işlenen savaş suçları ve Filistinli sivillerin soykırıma varan katliamı üzerine harekete geçen UCM'yi hedef aldı. Kendisi ve Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkarılması üzerine telaşa kapılan soykırımcı Gallant, "Dünyada hiç kimsenin İsrail'i eleştirme hakkının olmadığını" öne sürerek dokunulmaz olduklarını iddia etti.
Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han'ın hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğu İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Dünyada hiç kimsenin İsrail'i eleştirme hakkının olmadığını" öne sürdü. Soykırımcı Bakan, Gazze'de işlenen savaş suçlarını ve sivil katliamını görmezden gelerek bunun soruşturulmaması gerektiğini iddia etti. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Gallant, İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırındaki Golani Tugayı'ndan subay ve askerler ile toplantı yaptı. Savunma Bakanı Gallant, İsrail ordusunun Lübnan sınırının yanı sıra Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyinde de saldırılar düzenlediğini belirterek, Gazze'deki çatışmaların İsrail ordusuna Lübnan sınırındaki çatışmalar için "tecrübe kazandırdığını" savundu. Gallant, "Filistin yönetimi, Hamas, Hizbullah ve İran'daki düşman unsurlar tarafından yönlendirilen İsrail'i kendini savunma hakkından mahrum bırakmaya yönelik bir uğraşın" olduğunu iddia etti. UCM Başsavcısı'nın "yakalama kararı" başvurusuna işaret eden Gallant, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı'nı hakim karşısına çıkarmak isteyenlerin "İsrail askerlerine saldırdığını" öne sürdü. Gallant, "Dünyada hiç kimsenin İsrail'i ve bizim davranış şeklimizi eleştirmeye yönelik ahlaki hakkı yoktur." iddiasında bulundu. İsrail, üye olmadığı UCM'nin yargılama yetkisini reddetmesine rağmen, Filistin'in UCM'ye 2015'te üye olması, İsrail'in 1967'de işgal ettiği Filistin topraklarında suç işleyen İsrailli yetkilileri yargılamasının önünü açıyor. NETANYAHU İÇİN YAKALAMA KARARI UCM Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu bildirmişti. UCM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilaveten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu.
Soykırımcı İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'de işlenen savaş suçları ve Filistinli sivillerin soykırıma varan katliamı üzerine harekete geçen UCM'yi hedef aldı. Kendisi ve Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkarılması üzerine telaşa kapılan soykırımcı Gallant, "Dünyada hiç kimsenin İsrail'i eleştirme hakkının olmadığını" öne sürerek dokunulmaz olduklarını iddia etti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han'ın hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğu İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Dünyada hiç kimsenin İsrail'i eleştirme hakkının olmadığını" öne sürdü. Soykırımcı Bakan, Gazze'de işlenen savaş suçlarını ve sivil katliamını görmezden gelerek bunun soruşturulmaması gerektiğini iddia etti.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Gallant, İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırındaki Golani Tugayı'ndan subay ve askerler ile toplantı yaptı.


Savunma Bakanı Gallant, İsrail ordusunun Lübnan sınırının yanı sıra Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyinde de saldırılar düzenlediğini belirterek, Gazze'deki çatışmaların İsrail ordusuna Lübnan sınırındaki çatışmalar için "tecrübe kazandırdığını" savundu.

Gallant, "Filistin yönetimi, Hamas, Hizbullah ve İran'daki düşman unsurlar tarafından yönlendirilen İsrail'i kendini savunma hakkından mahrum bırakmaya yönelik bir uğraşın" olduğunu iddia etti.


UCM Başsavcısı'nın "yakalama kararı" başvurusuna işaret eden Gallant, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı'nı hakim karşısına çıkarmak isteyenlerin "İsrail askerlerine saldırdığını" öne sürdü.

Gallant, "Dünyada hiç kimsenin İsrail'i ve bizim davranış şeklimizi eleştirmeye yönelik ahlaki hakkı yoktur." iddiasında bulundu.


İsrail, üye olmadığı UCM'nin yargılama yetkisini reddetmesine rağmen, Filistin'in UCM'ye 2015'te üye olması, İsrail'in 1967'de işgal ettiği Filistin topraklarında suç işleyen İsrailli yetkilileri yargılamasının önünü açıyor.

NETANYAHU İÇİN YAKALAMA KARARI
UCM Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu bildirmişti.


UCM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilaveten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.