Sosyal medyada bunu paylaşana 81 bin TL ceza! Karar gündem oldu
Sosyal medyada bunu paylaşana 81 bin TL ceza! Karar gündem oldu
Sözcü'nün haberine göre, arkadaşlarıyla kurduğu içkili sofrayı sosyal medya hesabında paylaşan 67 yaşındaki emekliye 81 bin TL idari para cezası verildi. Karara itiraz edilirken, olay sosyal medya kullanıcıları arasında geniş yankı uyandırdı.
Sosyal medya kullanan vatandaşları ve Düzcelileri de yakından ilgilendiren dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Arkadaşlarıyla kurduğu içkili sofraya ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan 67 yaşındaki emekli Şükrü Mısırlıoğlu’na, “alkollü içki reklamı yasağını ihlal ettiği” gerekçesiyle 81 bin lira idari para cezası verildi.
Sözcü’de yer alan habere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Şükrü Mısırlıoğlu hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle inceleme başlatıldı.
Bakanlık, arkadaşlarıyla birlikte kurduğu içkili sofrayı sosyal medya hesabında paylaşan Mısırlıoğlu’ndan, alkollü içki reklamı yasağını ihlal ettiği iddiasıyla savunma istedi.
3 milyon 291 bin liraya kadar ceza gündeme geldi
Başlatılan işlem kapsamında Mısırlıoğlu hakkında 3 milyon 291 bin liraya kadar idari para cezası uygulanabileceği bildirildi. Mısırlıoğlu’nun savunmasını sunmasının ardından paylaşımların alkollü içki reklamı kapsamında değerlendirildiği belirtildi.
İnceleme sonucunda 67 yaşındaki emekliye 81 bin lira idari para cezası verilmesine karar verildi.
Karara avukatı aracılığıyla itiraz etti
Verilen ceza karşısında şaşkınlık yaşadığını belirten Mısırlıoğlu, sosyal medyada benzer çok sayıda paylaşım yapıldığını dile getirdi.
Emekli maaşıyla geçindiğini ve söz konusu cezayı ödemekte zorlanacağını ifade eden Mısırlıoğlu, idari para cezasına avukatı aracılığıyla itiraz ettiğini açıkladı.
Düzce’deki sosyal medya kullanıcılarını da ilgilendiriyor
Sosyal medya paylaşımlarının hangi durumlarda reklam veya tanıtım kapsamında değerlendirilebileceğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getiren olay, Türkiye genelindeki kullanıcılar kadar Düzce’de sosyal medya kullanan vatandaşları da yakından ilgilendiriyor.
Ancak söz konusu kararın tek bir kişiye ve belirli paylaşımlara ilişkin olduğu, sosyal medyada alkollü içecek görünen her paylaşım için otomatik olarak aynı cezanın uygulanacağı anlamına gelmediği değerlendiriliyor.
Mısırlıoğlu’nun yaptığı itirazın ardından idari para cezasına ilişkin hukuki sürecin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
Kaynak: Sözcü
Düzce’de son dakika gelişmeleri ve tüm yerel haberler için Google’da “Düzce Hür Haber” yazarak sitemize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

