Sahte yumurta 5 saniyede anlaşılıyor! Tazesi suda yatay, bayat yumurta...

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 13.11.2023 - 18:02, Güncelleme: 13.11.2023 - 18:02
 

Sahte yumurta 5 saniyede anlaşılıyor! Tazesi suda yatay, bayat yumurta...

Taze yumurtanın çiğ hali de pişmiş hali de şifa. Hatta taze yumurtanın beyazı içildiğinde zehirlenmeye iyi gelir. Protein kaynağı olan yumurtadan faydalanmak için taze tüketmek şart. Peki, aldığımız yumurta bozuk mu nasıl anlayacağız? İşte sahte yumurta belirtileri...
Taze ve bayat yumurta arasındaki farklar merak ediliyor. Bozulmuş yumurtayı sadece 5 saniyede test ederek anlayabilirsiniz. İşte size sahte yumurtayı anlamanın yolları... TAZE VE BAYAT YUMURTA ARASINDAKİ FARKLAR 1. Geniş bir bardağa su doldurun. İçerisine 1 kaşık tuz atın. Ardından yumurtayı içerisine atın. Taze yumurta kabın dibinde yatay halde durur. Dik duran yumurta, orta tazeliktedir. Suyun üzerinde yüzen yumurta bozulmuş demektir. Taze yumurtanın akı saydam, sarısı dağılmamış ve esnektir. Bayat yumurtanın hava boşluğu büyümüştür, sallandığı zaman ses çıkarır. YUMURTAYI DOĞRU PİŞİRME KURALLARI Yumurta kaynadıktan sonra 100 kadar sayın. Ardından ocaktan aldığınız yumurtayı hemen soyun. Kayısı kıvamında olan yumurta en sağlıklısıdır. Onun dışında 5 dakika üzeri pişirilen yumurtanın içeriğine kabuğundaki sülfür karışır. Bu da yumurtanın içindeki vitaminleri eritir. Demir eksikliği olan kişilerin bol bol tüketilmesi tavsiye edilen yumurta, bu yüzden pişirilme süresi oldukça önemlidir. Yumurta pişirilirken dikkat edilmesi gereken diğer püf nokta ise organik olup olmamasıdır. Fabrikasyon yumurtalardaki kabuklar incedir. Bu da kaynarken hızla hasar almasına neden olabilir. Organik olanlarda ise kabuklar sertir. Bu yüzden kaynamaya başladıktan sonra 150 ya da 200'e kadar sayabilirsiniz.
Taze yumurtanın çiğ hali de pişmiş hali de şifa. Hatta taze yumurtanın beyazı içildiğinde zehirlenmeye iyi gelir. Protein kaynağı olan yumurtadan faydalanmak için taze tüketmek şart. Peki, aldığımız yumurta bozuk mu nasıl anlayacağız? İşte sahte yumurta belirtileri...

Taze ve bayat yumurta arasındaki farklar merak ediliyor. Bozulmuş yumurtayı sadece 5 saniyede test ederek anlayabilirsiniz. İşte size sahte yumurtayı anlamanın yolları...

TAZE VE BAYAT YUMURTA ARASINDAKİ FARKLAR

1. Geniş bir bardağa su doldurun. İçerisine 1 kaşık tuz atın. Ardından yumurtayı içerisine atın. Taze yumurta kabın dibinde yatay halde durur.

Dik duran yumurta, orta tazeliktedir.

Suyun üzerinde yüzen yumurta bozulmuş demektir.

Taze yumurtanın akı saydam, sarısı dağılmamış ve esnektir. Bayat yumurtanın hava boşluğu büyümüştür, sallandığı zaman ses çıkarır.

YUMURTAYI DOĞRU PİŞİRME KURALLARI

Yumurta kaynadıktan sonra 100 kadar sayın. Ardından ocaktan aldığınız yumurtayı hemen soyun. Kayısı kıvamında olan yumurta en sağlıklısıdır.

Onun dışında 5 dakika üzeri pişirilen yumurtanın içeriğine kabuğundaki sülfür karışır. Bu da yumurtanın içindeki vitaminleri eritir.

Demir eksikliği olan kişilerin bol bol tüketilmesi tavsiye edilen yumurta, bu yüzden pişirilme süresi oldukça önemlidir.

Yumurta pişirilirken dikkat edilmesi gereken diğer püf nokta ise organik olup olmamasıdır. Fabrikasyon yumurtalardaki kabuklar incedir.

Bu da kaynarken hızla hasar almasına neden olabilir. Organik olanlarda ise kabuklar sertir. Bu yüzden kaynamaya başladıktan sonra 150 ya da 200'e kadar sayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.