Sabahları aç karnına tüketin! Mideyi temizliyor ve kabızlığı bitiriyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 01.09.2023 - 10:25, Güncelleme: 01.09.2023 - 10:25
 

Sabahları aç karnına tüketin! Mideyi temizliyor ve kabızlığı bitiriyor

Bazı meyveler vitamin olmasının yanı sıra vücudun orkestra şefi gibi. Bu meyveler sabahları aç karnına tüketildiğinde lifleri sayesinde bağırsakları çalıştırıyor. Ayrıca mideyi de temizleyen bu meyveler kabızlık için çok etkili. Bu yüzden kahvaltıda bir kâse meyve alışkanlığı mutlaka olmalı. İşte sabahları aç karnına tüketilmesi gereken meyveler...
Kabızlık ve mide problemi birçok kişide görülüyor. İçerisinde çeşitli vitamin ve mineral bulunduran bazı meyveler sabahları aç karnına tüketildiğinde kabızlığın ve midenin ilacı oluyor. Vücudunuzu aktif tutmanın ve vücudun maksimum beslenme ihtiyaçlarını karşılamanın en iyi yolu doğru meyveleri seçmek. Her meyvenin vücudun belirli bir ihtiyacını karşılayan farklı özellikleri vardır. Her mevsimin güzel bir meyvesi varken günün tüm öğünlerine meyveleri dahil edebilirsiniz. Ancak birçok insan, mümkün olan maksimum faydayı elde etmek için günün hangi saatinde hangi meyvenin yenilmesi gerektiğini hâlâ merak ediyor. Gelin günün hangi saatinde hangi meyveyi yiyeceğimize bakalım. SABAHLARI AÇ KARNINA FAYDALI OLAN MEYVELER Sabah aç karnına yediğiniz meyve midenizin daha iyi temizlenmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderirler. Bu nedenle aç karnına yüksek lifli meyve tüketmek önemlidir. Sabah ilk iş olarak yenecek en iyi meyvelerden bazıları karpuz, papaya, mango, nar ve muzdur. KAHVALTIDA OLMASI GEREKEN MEYVELER Birçok kişi kahvaltıda meyve dolu bir kase yemeyi tercih eder. Çünkü sabahları meyve bizi gün boyu enerjik tutar. Kahvaltıda meyve yemeyi seven biriyseniz tabağınızda mutlaka farklı meyvelere yer vermelisiniz. Sabahları tüketilebilecek en iyi meyveler ananas, kiraz, kivi, çilek ve elmadır. Ananas ve kiraz, kan basıncınızı düzenleyen ve kalp hastalıklarını azaltan antiinflamatuar özelliklere sahipken, kivi ve çilek çok iyi bir bağışıklık güçlendiricidir. Sabahları bir elma yemek, detoks maddeleri içerdiğinden göbek yağının azaltılmasına yardımcı olur. Uzmanlar gün ortasında yüksek şekerli meyve yemeyi öneriyor. Çünkü bu dönemde vücudumuzun kan şekerini yükseltecek ve sindirim sistemini uyandıracak bir pompaya ihtiyacı vardır. Muz veya Mango, yorucu bir güne uyanmanızı sağlayacak zengin bir şeker ve enerji kaynağıdır.
Bazı meyveler vitamin olmasının yanı sıra vücudun orkestra şefi gibi. Bu meyveler sabahları aç karnına tüketildiğinde lifleri sayesinde bağırsakları çalıştırıyor. Ayrıca mideyi de temizleyen bu meyveler kabızlık için çok etkili. Bu yüzden kahvaltıda bir kâse meyve alışkanlığı mutlaka olmalı. İşte sabahları aç karnına tüketilmesi gereken meyveler...

Kabızlık ve mide problemi birçok kişide görülüyor. İçerisinde çeşitli vitamin ve mineral bulunduran bazı meyveler sabahları karnına tüketildiğinde kabızlığın ve midenin ilacı oluyor. Vücudunuzu aktif tutmanın ve vücudun maksimum beslenme ihtiyaçlarını karşılamanın en iyi yolu doğru meyveleri seçmek. Her meyvenin vücudun belirli bir ihtiyacını karşılayan farklı özellikleri vardır.

Her mevsimin güzel bir meyvesi varken günün tüm öğünlerine meyveleri dahil edebilirsiniz. Ancak birçok insan, mümkün olan maksimum faydayı elde etmek için günün hangi saatinde hangi meyvenin yenilmesi gerektiğini hâlâ merak ediyor. Gelin günün hangi saatinde hangi meyveyi yiyeceğimize bakalım.

SABAHLARI AÇ KARNINA FAYDALI OLAN MEYVELER

Sabah karnına yediğiniz mey ve midenizin daha iyi temizlenmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderirler. Bu nedenle karnına yüksek lifli mey ve tüketmek önemlidir. Sabah ilk iş olarak yenecek en iyi meyvelerden bazıları karpuz, papaya, mango, nar ve muzdur.

KAHVALTIDA OLMASI GEREKEN MEYVELER

Birçok kişi kahvaltıda mey ve dolu bir kase yemeyi tercih eder. Çünkü sabahları mey ve bizi gün boyu enerjik tutar. Kahvaltıda mey ve yemeyi seven biriyseniz tabağınızda mutlaka farklı meyvelere yer vermelisiniz. Sabahları tüketilebilecek en iyi meyveler ananas, kiraz, kivi, çilek ve elmadır. Ananas ve kiraz, kan basıncınızı düzenleyen ve kalp hastalıklarını azaltan antiinflamatuar özelliklere sahipken, kivi ve çilek çok iyi bir bağışıklık güçlendiricidir. Sabahları bir elma yemek, detoks maddeleri içerdiğinden göbek yağının azaltılmasına yardımcı olur.

Uzmanlar gün ortasında yüksek şekerli mey ve yemeyi öneriyor. Çünkü bu dönemde vücudumuzun kan şekerini yükseltecek ve sindirim sistemini uyandıracak bir pompaya ihtiyacı vardır. Muz veya Mango, yorucu bir güne uyanmanızı sağlayacak zengin bir şeker ve enerji kaynağıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.