Prof. Dr. Arslan Açıkladı: Düzce Depreme Karşı Oldukça Güçlü

Düzce Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 29.04.2026 - 12:32
 

Prof. Dr. Arslan Açıkladı: Düzce Depreme Karşı Oldukça Güçlü

Düzce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan, kat sınırlaması ve güçlendirme çalışmaları sayesinde Düzce’nin depreme karşı güçlü bir yapıya sahip olduğunu açıkladı.
Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan, kat sınırlaması, yapı güçlendirme çalışmaları ve depreme dayanıklı bina anlayışı sayesinde Düzce’nin depreme karşı oldukça güçlü bir şehir olduğunu söyledi. Düzce Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Bilim Kafe” etkinliğinde deprem bilinci konusu ele alındı. Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen programda, toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi. Bilim toplumla buluşuyor Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert, Bilim Kafe etkinliklerinin amacının bilimi toplumla buluşturmak olduğunu belirtti. Cömert, “Bilimin yalnızca akademik alanlarda değil, hayatın merkezinde konuşulması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bilim paylaşıldıkça güçlenir, bilgi topluma ulaştıkça gerçek değerini bulur” ifadelerini kullandı. Depremi sadece afet anında değil, öncesi ve hazırlık süreciyle ele almanın önemine dikkat çeken Cömert, güvenli şehirlerin bilinçli toplumlarla mümkün olacağını vurguladı. “Deprem bir doğa olayıdır” “Güvenli Şehirler, Sağlam Yarınlar: Deprem Bilinci” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan, Türkiye’nin deprem gerçeğine dikkat çekti. Ülkenin büyük bölümünün deprem tehlikesi altında olduğunu ifade eden Arslan, depremin doğa olayı olduğunu, ancak can ve mal kaybına yol açtığında afete dönüştüğünü söyledi. Düzce için kritik açıklama Düzce’nin yapılaşma açısından önemli adımlar attığını belirten Arslan, kat sınırlaması, hasarlı binaların güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı yapıların yaygınlaştırılması sayesinde şehrin depreme karşı güçlü bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Deprem öncesinde yapı güvenliğinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, vatandaşların yaşadıkları binaların dayanıklılığını sorgulamalarının hayati önem taşıdığını dile getirdi. Yapı güvenliğinde temel kural Yönetmeliğe uygun ve denetimden geçen binaların yıkılmasının oldukça zor olduğunu belirten Arslan, yapı güvenliğinin temel amacının binanın tamamen göçmemesi ve insan hayatını koruması olduğunu ifade etti. Zemin özelliklerine göre yapılaşmanın önemine değinen Arslan, iyi zemine daha yüksek katlı, zayıf zemine ise daha düşük katlı yapıların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Deprem bilinci vurgusu Deprem bilincinin toplum genelinde yaygınlaşmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Arslan, Düzce Üniversitesi olarak her yıl düzenlenen çalıştaylar ve etkinliklerle bu bilinci artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Program, Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan’a teşekkür belgesi takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Düzce’de yaşanan gelişmeleri takip etmek için Düzce gündem haberlerine göz atabilirsiniz.
Düzce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan, kat sınırlaması ve güçlendirme çalışmaları sayesinde Düzce’nin depreme karşı güçlü bir yapıya sahip olduğunu açıkladı.

Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan, kat sınırlaması, yapı güçlendirme çalışmaları ve depreme dayanıklı bina anlayışı sayesinde Düzce’nin depreme karşı oldukça güçlü bir şehir olduğunu söyledi.

Düzce Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Bilim Kafe” etkinliğinde deprem bilinci konusu ele alındı. Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen programda, toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.

Bilim toplumla buluşuyor

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert, Bilim Kafe etkinliklerinin amacının bilimi toplumla buluşturmak olduğunu belirtti.

Cömert, “Bilimin yalnızca akademik alanlarda değil, hayatın merkezinde konuşulması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bilim paylaşıldıkça güçlenir, bilgi topluma ulaştıkça gerçek değerini bulur” ifadelerini kullandı.

Depremi sadece afet anında değil, öncesi ve hazırlık süreciyle ele almanın önemine dikkat çeken Cömert, güvenli şehirlerin bilinçli toplumlarla mümkün olacağını vurguladı.

“Deprem bir doğa olayıdır”

“Güvenli Şehirler, Sağlam Yarınlar: Deprem Bilinci” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan, Türkiye’nin deprem gerçeğine dikkat çekti.

Ülkenin büyük bölümünün deprem tehlikesi altında olduğunu ifade eden Arslan, depremin doğa olayı olduğunu, ancak can ve mal kaybına yol açtığında afete dönüştüğünü söyledi.

Düzce için kritik açıklama

Düzce’nin yapılaşma açısından önemli adımlar attığını belirten Arslan, kat sınırlaması, hasarlı binaların güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı yapıların yaygınlaştırılması sayesinde şehrin depreme karşı güçlü bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.

Deprem öncesinde yapı güvenliğinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, vatandaşların yaşadıkları binaların dayanıklılığını sorgulamalarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Yapı güvenliğinde temel kural

Yönetmeliğe uygun ve denetimden geçen binaların yıkılmasının oldukça zor olduğunu belirten Arslan, yapı güvenliğinin temel amacının binanın tamamen göçmemesi ve insan hayatını koruması olduğunu ifade etti.

Zemin özelliklerine göre yapılaşmanın önemine değinen Arslan, iyi zemine daha yüksek katlı, zayıf zemine ise daha düşük katlı yapıların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Deprem bilinci vurgusu

Deprem bilincinin toplum genelinde yaygınlaşmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Arslan, Düzce Üniversitesi olarak her yıl düzenlenen çalıştaylar ve etkinliklerle bu bilinci artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Program, Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan’a teşekkür belgesi takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Düzce’de yaşanan gelişmeleri takip etmek için Düzce gündem haberlerine göz atabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.