Organ Nakli Bekleyen Canan'dan Acı Haber!
Organ Nakli Bekleyen Canan'dan Acı Haber!
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yaşayan genç kız, organ nakli beklediği hastanede hayatını kaybetti.Akyazı Kuzuluk Gençliği Yasa Boğuldu
Sakarya Akyazı Kuzuluk Topçusırtı Mahallesi’nde yaşayan Dur ailesinin 18 yaşındaki kızı Canan Dur, bir süredir İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ nakli bekliyordu. Genç yaşına rağmen büyük bir yaşam mücadelesi veren Canan, çevresi tarafından sevilen, umut dolu bir genç olarak tanınıyordu.
Organ Nakli Bekleyen Canan’dan Kötü Haber Geldi
Hayata tutunmak için uygun organ naklini bekleyen Canan, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Canan Dur’un vefatı, ailesini ve tüm Akyazı halkını derin bir yasa boğdu.
Aile ve Mahalle Halkı Yasta
Mehmet Dur’un torunu, Bayram Dur’un yeğeni ve Ayhan Dur’un biricik kızı olan Canan’ın ölümü, Sakarya’daki geniş ailesini derin üzüntüye sürükledi. Ailesi, genç kızın ölümünden sonra taziyeleri kabul ederken, Akyazı Kuzuluk Mahallesi’nde de büyük bir üzüntü hâkim oldu.
Cenaze Programı Belli Oldu
Canan Dur’un cenazesi, Topçusırtı Camisi’nde yarın kılınacak cuma namazının ardından Kuzuluk Şöse Merkez Mezarlığı’na defnedilecek. Cenaze töreninde, mahalle halkının genç Canan’a son görevini yerine getireceği tahmin ediliyor.
Sakarya’da Organ Bağışının Önemi Bir Kez Daha Gündemde
Canan Dur’un ölümü, Sakarya’da organ bağışının hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Genç yaşında kaybedilen Canan, bağış bekleyen hastaların ne kadar zorlu bir süreç yaşadığını bir kez daha hatırlattı.
Canan Dur’un zamansız kaybı, Sakarya ve Akyazı’da büyük bir üzüntü yaratırken, toplumda organ bağışı bilincinin artırılması gerektiğini de ortaya koyuyor.
Sakarya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.