O baharatı nereye sürsen oradaki ağrıyı yok ediyor! Kremden 10 kat etkili

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 10.11.2023 - 18:05, Güncelleme: 10.11.2023 - 18:05
 

O baharatı nereye sürsen oradaki ağrıyı yok ediyor! Kremden 10 kat etkili

Baharatların kendisi, yabanisi, tozu ve yağı birçok sağlık sorununa şifa oluyor. Bazı baharatların yağını vücutta ağrı olan yerlere sürdüğünüzde o bölgeyi iyileştiriyor. İşte kremlerden daha etkili olan o baharat ve kullanma önerileri...
Son yılların en çok kullanılan baharatların başında gelen kekik tam bir şifa deposu. Tozu, yabanisi, kendisi ve yağı vücutta ağrıları tedavi ediyor. Örneğin, kekik çayı ağız kokusunu giderirken kendisi sindirimi kolaylaştırır. Pandemi döneminde herkesin elinden düşürmediği baharatlardan biri de kekik olmuştu. Çünkü kekik hem yemeklerde hem de salatalarda sıklıkla kullanılan lezzetli bir baharat. Bunların yanında çayı ve yağı da birçok sağlık sorununa iyi geliyor. Sizlere kekiğin faydalarını ve kullanma önerilerini derledik. KEKİK YAĞI AĞRI İÇİN VÜCUTTA HANGİ BÖLGELERE SÜRÜLÜR? Kekik yağı başa sürülürse baş ağrısına, karna sürülürse karın ağrılarına ve mide kramplarına, göğse ve sırta sürülürse astım, bronşit, boğmaca ve öksürüğe iyi gelir. Kekik tohumları kavrulur ve öğütülür, bir bezle basur üzerine konursa, basur küçülüp yok olur. Tohumu bulunamazsa, yabani kekik de aynı işlem için kullanılabilir. Yabani kekik kültür kekiğinden daha etkilidir. KEKİĞİN FAYDALARI Bağışıklığı güçlendirir İdrar yollarına faydalıdır Böbrek taşlarını düşürür İltihabı kurutur Mdeyi kuvvetlendirir Kalbi kuvvetlendirir İştahı açar
Baharatların kendisi, yabanisi, tozu ve yağı birçok sağlık sorununa şifa oluyor. Bazı baharatların yağını vücutta ağrı olan yerlere sürdüğünüzde o bölgeyi iyileştiriyor. İşte kremlerden daha etkili olan o baharat ve kullanma önerileri...

Son yılların en çok kullanılan baharatların başında gelen kekik tam bir şifa deposu. Tozu, yabanisi, kendisi ve yağı vücutta ağrıları tedavi ediyor. Örneğin, kekik çayı ağız kokusunu giderirken kendisi sindirimi kolaylaştırır.

Pandemi döneminde herkesin elinden düşürmediği baharatlardan biri de kekik olmuştu. Çünkü kekik hem yemeklerde hem de salatalarda sıklıkla kullanılan lezzetli bir baharat. Bunların yanında çayı ve yağı da birçok sağlık sorununa iyi geliyor. Sizlere kekiğin faydalarını ve kullanma önerilerini derledik.

KEKİK YAĞI AĞRI İÇİN VÜCUTTA HANGİ BÖLGELERE SÜRÜLÜR?

Kekik yağı başa sürülürse baş ağrısına, karna sürülürse karın ağrılarına ve mide kramplarına, göğse ve sırta sürülürse astım, bronşit, boğmaca ve öksürüğe iyi gelir.

Kekik tohumları kavrulur ve öğütülür, bir bezle basur üzerine konursa, basur küçülüp yok olur. Tohumu bulunamazsa, yabani kekik de aynı işlem için kullanılabilir. Yabani kekik kültür kekiğinden daha etkilidir.

KEKİĞİN FAYDALARI

Bağışıklığı güçlendirir

İdrar yollarına faydalıdır

Böbrek taşlarını düşürür

İltihabı kurutur

Mdeyi kuvvetlendirir

Kalbi kuvvetlendirir

İştahı açar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.