Mendile bir damla dökmek yetiyor! Burun tıkanıklığı için o bitkinin yağını koklayın

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 28.11.2023 - 11:33, Güncelleme: 28.11.2023 - 11:33
 

Mendile bir damla dökmek yetiyor! Burun tıkanıklığı için o bitkinin yağını koklayın

Kışın klima ve doğalgazla burnu kurutuyor ve nefes almayı zorlaştırıyor. Peki, tıkalı burun nasıl açılır? Spreylerin zararlı olduğunu düşünenler bitkilerin doğal yağlarından faydalanabilir. Pandemi döneminde ünlenen bir bitkinin yağından mendile döküp kokladığınızda tıkalı burnu açıyor. İşte ferah nefes için öneriler...
Burun tıkanıklığı için genelde spreyler kullanılır. Fakat bu spreyleri de uzun süre kullanmak tehlikelidir. Özellikle doğalgaz ve klima nedeniyle sık sık burnunuz tıkanıyorsa okaliptüs yağının mucizevi faydasından yararlanabilirsiniz. Çünkü okaliptüs yağı burun tıkanıklığını açıyor. BURUN TIKANIKLIĞINI AÇIYOR Okaliptüs yağı burun tıkanıklığını gidererek sağlıklı nefes almayı teşvik eder. Nazal yolu temizleyebilir. Yağı buhar, difüzör veya inhaler şeklinde soluyun. Okaliptüsün 'Kolay nefes almanıza' yardımcı olan güçlü ve taze bir kokusu olduğu bilinmektedir. Okaliptüs gibi uçucu yağların antiinflamatuar özellikleri, kronik obstrüktif akciğer hastalığı olanlara yardımcı olabilir. Günlük mendilinize biraz yağ döküp gün boyu koklamaya devam edebilirsiniz. OKALİPTÜS YAĞININ FAYDALARI Göğsünüzü temizler Okaliptüs akciğerlerde bulunan mukusu parçalayacak ve inceltecektir. Yağın aktif maddeleri güçlü dekonjestanlardır. Mentol, kafur ve okaliptüs yağı içeren buharlı masajın çocukların boynuna ve göğsüne uygulanmasının da gribin şiddetini azalttığı görüldü. Sivilceleri iyileştirir Okaliptüs yağının faydaları ve kullanımları sivilce için tamamlayıcı tedaviyi içerebilir . Ancak çok güçlü olduğundan alerjiye neden olabileceğinden dikkatli kullanılmalıdır. Nemlendirici Nemlendirici özelliklere sahip çeşitli okaliptüs yağı içeren losyonlar veya kremler vardır. Ciltte iyileştirici etkiye sahip Bahsedilen faydaların yanı sıra okaliptüs yağı, egzama veya sedef hastalığını hafifletmek ve kaşıntı ve iltihaplanma gibi semptomları hafifletmek için de faydalıdır.
Kışın klima ve doğalgazla burnu kurutuyor ve nefes almayı zorlaştırıyor. Peki, tıkalı burun nasıl açılır? Spreylerin zararlı olduğunu düşünenler bitkilerin doğal yağlarından faydalanabilir. Pandemi döneminde ünlenen bir bitkinin yağından mendile döküp kokladığınızda tıkalı burnu açıyor. İşte ferah nefes için öneriler...

Burun tıkanıklığı için genelde spreyler kullanılır. Fakat bu spreyleri de uzun süre kullanmak tehlikelidir. Özellikle doğalgaz ve klima nedeniyle sık sık burnunuz tıkanıyorsa okaliptüs yağının mucizevi faydasından yararlanabilirsiniz. Çünkü okaliptüs yağı burun tıkanıklığını açıyor.

BURUN TIKANIKLIĞINI AÇIYOR

Okaliptüs yağı burun tıkanıklığını gidererek sağlıklı nefes almayı teşvik eder. Nazal yolu temizleyebilir. Yağı buhar, difüzör veya inhaler şeklinde soluyun. Okaliptüsün 'Kolay nefes almanıza' yardımcı olan güçlü ve taze bir kokusu olduğu bilinmektedir. Okaliptüs gibi uçucu yağların antiinflamatuar özellikleri, kronik obstrüktif akciğer hastalığı olanlara yardımcı olabilir. Günlük mendilinize biraz yağ döküp gün boyu koklamaya devam edebilirsiniz.

OKALİPTÜS YAĞININ FAYDALARI

Göğsünüzü temizler

Okaliptüs akciğerlerde bulunan mukusu parçalayacak ve inceltecektir. Yağın aktif maddeleri güçlü dekonjestanlardır. Mentol, kafur ve okaliptüs yağı içeren buharlı masajın çocukların boynuna ve göğsüne uygulanmasının da gribin şiddetini azalttığı görüldü.

Sivilceleri iyileştirir

Okaliptüs yağının faydaları ve kullanımları sivilce için tamamlayıcı tedaviyi içerebilir . Ancak çok güçlü olduğundan alerjiye neden olabileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.

Nemlendirici

Nemlendirici özelliklere sahip çeşitli okaliptüs yağı içeren losyonlar veya kremler vardır.

Ciltte iyileştirici etkiye sahip

Bahsedilen faydaların yanı sıra okaliptüs yağı, egzama veya sedef hastalığını hafifletmek ve kaşıntı ve iltihaplanma gibi semptomları hafifletmek için de faydalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.