LGS Başladı

Eğitim (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 02.06.2024 - 10:17, Güncelleme: 02.06.2024 - 13:18
 

LGS Başladı

Ortaöğretim son sınıf Öğrencilerinin girecekleri liseleri belirlemek için yapılan Liselere Geçiş Sınavı başladı. Sınavla öğrenci alan kurumlara girebilmek için il genelinde 4 binden fazla öğrenci ter döküyor.
Sınavla öğrenci alan liselere görmek isteyen öğrenciler için liselere geçiş sınavı saat 09.30'da da başladı. Düzce İl genelinde 17 okulda 247 derslikte yapılan sınavda 610 görevli 4 bin 395 öğrenci için görev alıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında adaylara 50 sözel, 40 sayısal olmak üzere 90 soru yöneltilecek.  Adaylar, Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden çoktan seçmeli sorularla karşılaşacak. 50 sorudan oluşan 1. Oturum için adaylara 75 dakika veriliyor. 40 soruluk ikinci oturum ise 80 dakika olarak uygulanacak. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı sınav merkezlerinde sınav saatine kadar sadece öğrenciler sınava girecekleri okulların bahçelerine alınırken veliler ise dışarıda çocuklarını bekledi.  
Ortaöğretim son sınıf Öğrencilerinin girecekleri liseleri belirlemek için yapılan Liselere Geçiş Sınavı başladı. Sınavla öğrenci alan kurumlara girebilmek için il genelinde 4 binden fazla öğrenci ter döküyor.

Sınavla öğrenci alan liselere görmek isteyen öğrenciler için liselere geçiş sınavı saat 09.30'da da başladı.

Düzce İl genelinde 17 okulda 247 derslikte yapılan sınavda 610 görevli 4 bin 395 öğrenci için görev alıyor.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında adaylara 50 sözel, 40 sayısal olmak üzere 90 soru yöneltilecek.  Adaylar, Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden çoktan seçmeli sorularla karşılaşacak.

50 sorudan oluşan 1. Oturum için adaylara 75 dakika veriliyor. 40 soruluk ikinci oturum ise 80 dakika olarak uygulanacak.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı sınav merkezlerinde sınav saatine kadar sadece öğrenciler sınava girecekleri okulların bahçelerine alınırken veliler ise dışarıda çocuklarını bekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.