Leblebi yemeyenler dikkat! Günde 1 avuç tüketilirse…

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.12.2023 - 12:52, Güncelleme: 30.12.2023 - 12:52
 

Leblebi yemeyenler dikkat! Günde 1 avuç tüketilirse…

Leblebi Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Öte yandan insan sağlığına birçok farklı faydası bulunuyor. Nitekim İbn-i Sina'da asırlar öncesinden leblebi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. İşte İbn-i Sina'nın önerileri ile ilgili detaylar…
Leblebi Türkiye'deki birçok insan tarafından sıklıkla tüketilebiliyor. Çünkü bu besin lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak da ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle leblebi yemeyenlerin, sağlık açısından sağladığı faydalara dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Nitekim İbn-i Sina'da asırlar öncesinden söz konusu besinle ilgili önerilerde bulundu. İBN-İ SİNA'NIN LEBLEBİ İLE İLGİLİ ÖNERİLERİ Leblebi dozunda tüketildiğinde insan sağlığına faydalı olan besinler arasında gösterilebiliyor. Ayrıca günde 1 avuç tüketildiğinde, vücudun hastalıklara karşı korunmasında faydalı olabiliyor. Öte yandan İbn-i Sina'da söz konusu besin ile ilgili tavsiyelerde bulunmuştu. İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği leblebi, kan şekerinin dengelenmesinde faydalı olabiliyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıkları riskinin azalmasında yardımcı olabiliyor. Bunun yanı sıra böbrek taşı düşürmek için önerilebiliyor. İbn-i Sina'nın önerdiği kavrulmuş leblebinin diğer yararlarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor; İbn-i Sina'nın da önerdiği kavrulmuş leblebi, böbreklerin daha fonksiyonel çalışmasında yararlı olabiliyor. Gün içerisindeki besin atıkları nedeniyle hasara uğrayan organların işlevselliğini artırmak için İbn-i Sina, asırlar öncesinden bir avuç kavrulmuş leblebi tavsiyesinde bulundu. İbn-i Sina'nın da önerdiği söz konusu besin, içeriğindeki lif sayesinde tok hissetmeye yardımcı olabiliyor. Not: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği söz konusu besini, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ya da farklı bir sağlık rahatsızlığı yaşama ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.  
Leblebi Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Öte yandan insan sağlığına birçok farklı faydası bulunuyor. Nitekim İbn-i Sina'da asırlar öncesinden leblebi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. İşte İbn-i Sina'nın önerileri ile ilgili detaylar…

Leblebi Türkiye'deki birçok insan tarafından sıklıkla tüketilebiliyor. Çünkü bu besin lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak da ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle leblebi yemeyenlerin, sağlık açısından sağladığı faydalara dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Nitekim İbn-i Sina'da asırlar öncesinden söz konusu besinle ilgili önerilerde bulundu.

İBN-İ SİNA'NIN LEBLEBİ İLE İLGİLİ ÖNERİLERİ
Leblebi dozunda tüketildiğinde insan sağlığına faydalı olan besinler arasında gösterilebiliyor. Ayrıca günde 1 avuç tüketildiğinde, vücudun hastalıklara karşı korunmasında faydalı olabiliyor. Öte yandan İbn-i Sina'da söz konusu besin ile ilgili tavsiyelerde bulunmuştu.

İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği leblebi, kan şekerinin dengelenmesinde faydalı olabiliyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıkları riskinin azalmasında yardımcı olabiliyor. Bunun yanı sıra böbrek taşı düşürmek için önerilebiliyor.

İbn-i Sina'nın önerdiği kavrulmuş leblebinin diğer yararlarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

İbn-i Sina'nın da önerdiği kavrulmuş leblebi, böbreklerin daha fonksiyonel çalışmasında yararlı olabiliyor.
Gün içerisindeki besin atıkları nedeniyle hasara uğrayan organların işlevselliğini artırmak için İbn-i Sina, asırlar öncesinden bir avuç kavrulmuş leblebi tavsiyesinde bulundu.
İbn-i Sina'nın da önerdiği söz konusu besin, içeriğindeki lif sayesinde tok hissetmeye yardımcı olabiliyor.

Not: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği söz konusu besini, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ya da farklı bir sağlık rahatsızlığı yaşama ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.