Kurban Kesim noktalarında hummalı çalışma

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.06.2023 - 15:56, Güncelleme: 27.06.2023 - 18:41
 

Kurban Kesim noktalarında hummalı çalışma

Kurban Bayramı’na saatler kala, Kurban Kesim alanlarında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.
Bu çerçevede Aydın Besi Çiftliği Sahibi Kudret Aydın, hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, kurban keseceklere de Düzce Valiliğince yayınlanan Kurban Kesim noktalarında kurbanlarını kestirmelerinin daha sağlıklı olacağı uyarısında bulundu. Kurban Bayramının arifesinde kesilecek kurbanlarla ilgili olarak şehir genelinde hazırlıklar bütün hızıyla devem ediyor. Bu çerçevede Düzce Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan komisyonlarca kurban kesim noktaları da belirlendi. Vatandaşların daha güvenli, steril ortamlarda kurbanlarını kesmeleri için yapılan çalışmalar çerçevesinde kurban kesim noktası olarak belirlenen noktalarda da yoğun çalışmalar devam ediyor. Kurban Kesim Noktası olarak belirlenen Ballıca Köyü'ndeki Aydın Besin Çiftliği sahibi Kudret Aydın'da kurban kesimi ile ilgili olarak bilgiler verdi; "Biz geçen senelerden tecrübeliyiz. Bizim hazırlıklarımız biraz daha kolay oluyor ama her ne kadar olsa da yoğun tempo içine giriyoruz. Herkes çalışıyor burada. Artık sona geldik. Aynı zamanda kurbanlık satışlarımızda var. Biz kurbanlık satışına başladık. 3 Gün içinde kurbanlıklarımız bitti. Güzel bir kurbanlık satışımız oldu.Sonrasında hayvanların balkımı şimdi de kurban kesim hazırlıkları başladı. Buraya gelenler, vekaletlerini veriyorlar sonrasında bekleme yerlerimizde kahvaltılarını yapıyorlar. Sabahtan kahvaltı, öğleden sonra pilav üstü et veriyoruz. Gelenler yemeklerini yerken kurbanları kesiliyor, parçalanıyor, hisseleniyor” dedi.  “Bu sene kurbanlıklar 2 katına çıktı” Kudret Aydın, geçen seneki kurban fiyatlarıyla bu seneki fiyatları da karşılaştırarak, şunları söyledi; “Geçen yılki kurban fiyatları ile bu sene arasınhda iki katı fark var. Geçen sene 5 bin TL’ye sattığımız hisse bu sene 10 bin TL oldu. Bunun nedeni de girdi maliyetleri. Mazot, yem, buğday, arpa hem zamlandı. Onlar zamlanınca kurbanlık fiyatları da arttı.” “Kurban kestirirken de keserde dikkatli olun” Kudret Aydın, açıklamasının sonunda kurban keseceklere uyarılarda bulunarak; “Tarım İl Müdürlüğü her sene ilimizde kurban kesilecek yerleri yayınlıyor. Ekipler, bu listelerde yer almak isteyen yerlerin öncesinde denetimini yapıyorlar. Kesim yerinin hijyeni, atık çukuru, yetkili kasap kesiyor mu? Bunlara bakılıyor. Bu şartları tutan yerler kesim yayabiliyor. Kurban keseceklere ya da kestireceklere tavsiyem o listede olmayan hiçbir kesim yerinde kesim yaptırmasınlar. Kendi sağlıkları için ve hayvanların hakları için. Yapmamalarını tavriye ediyorum.
Kurban Bayramı’na saatler kala, Kurban Kesim alanlarında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Bu çerçevede Aydın Besi Çiftliği Sahibi Kudret Aydın, hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, kurban keseceklere de Düzce Valiliğince yayınlanan Kurban Kesim noktalarında kurbanlarını kestirmelerinin daha sağlıklı olacağı uyarısında bulundu.  Kurban Bayramının arifesinde kesilecek kurbanlarla ilgili olarak şehir genelinde hazırlıklar bütün hızıyla devem ediyor. Bu çerçevede Düzce Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan komisyonlarca kurban kesim noktaları da belirlendi.

Vatandaşların daha güvenli, steril ortamlarda kurbanlarını kesmeleri için yapılan çalışmalar çerçevesinde kurban kesim noktası olarak belirlenen noktalarda da yoğun çalışmalar devam ediyor.  Kurban Kesim Noktası olarak belirlenen Ballıca Köyü'ndeki Aydın Besin Çiftliği sahibi Kudret Aydın'da kurban kesimi ile ilgili olarak bilgiler verdi; "Biz geçen senelerden tecrübeliyiz. Bizim hazırlıklarımız biraz daha kolay oluyor ama her ne kadar olsa da yoğun tempo içine giriyoruz. Herkes çalışıyor burada. Artık sona geldik. Aynı zamanda kurbanlık satışlarımızda var.

Biz kurbanlık satışına başladık. 3 Gün içinde kurbanlıklarımız bitti. Güzel bir kurbanlık satışımız oldu.Sonrasında hayvanların balkımı şimdi de kurban kesim hazırlıkları başladı. Buraya gelenler, vekaletlerini veriyorlar sonrasında bekleme yerlerimizde kahvaltılarını yapıyorlar. Sabahtan kahvaltı, öğleden sonra pilav üstü et veriyoruz. Gelenler yemeklerini yerken kurbanları kesiliyor, parçalanıyor, hisseleniyor” dedi. 

“Bu sene kurbanlıklar 2 katına çıktı”
Kudret Aydın, geçen seneki kurban fiyatlarıyla bu seneki fiyatları da karşılaştırarak, şunları söyledi; “Geçen yılki kurban fiyatları ile bu sene arasınhda iki katı fark var. Geçen sene 5 bin TL’ye sattığımız hisse bu sene 10 bin TL oldu. Bunun nedeni de girdi maliyetleri. Mazot, yem, buğday, arpa hem zamlandı. Onlar zamlanınca kurbanlık fiyatları da arttı.”



Kurban kestirirken de keserde dikkatli olun”
Kudret Aydın, açıklamasının sonunda kurban keseceklere uyarılarda bulunarak; “Tarım İl Müdürlüğü her sene ilimizde kurban kesilecek yerleri yayınlıyor. Ekipler, bu listelerde yer almak isteyen yerlerin öncesinde denetimini yapıyorlar. Kesim yerinin hijyeni, atık çukuru, yetkili kasap kesiyor mu? Bunlara bakılıyor. Bu şartları tutan yerler kesim yayabiliyor. Kurban keseceklere ya da kestireceklere tavsiyem o listede olmayan hiçbir kesim yerinde kesim yaptırmasınlar. Kendi sağlıkları için ve hayvanların hakları için. Yapmamalarını tavriye ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.