Kışın şifalı sebzesi, tanesi 20 TL! Kabızlığa birebir

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.11.2023 - 10:28, Güncelleme: 06.11.2023 - 10:28
 

Kışın şifalı sebzesi, tanesi 20 TL! Kabızlığa birebir

Kış mevsiminin sevilen sebzesi lahana tezgâhlarda yerini aldı. Peki, lahana neye iyi gelir, lahananın faydaları neler? Tanesi 20 TL'den satılan lahananın vücuda etkileri saymakla bitmiyor. İşte detaylar...
Lahananın faydaları saymakla bitmiyor. Yemeği, turşusu, salatası ve çorbası yapılan lahana sevilen kış sebzeleri arasında yer alıyor. Lahana 20-80 TL arasında satılıyor. Peki, lahana neye iyi geliyor? İşte cevabı...   LAHANANIN FAYDALARI Bağışıklık sistemini içerdiği antioksidan, vitamin ve minerallerle güçlendiriyor. Çok yüksek miktarda A, C, K vitaminleri, potasyum ve magnezyum içeriyor. Hava kirliliğine karşı koruyucu, hücre yenileyici özellikleri var. Lahana adeta bağışıklık sistemi için doğal bir ilaç. Yüksek oranda lif içerdiği için toksinlerin vücuttan atılması için çok önemli. Kabızlığın önlenmesinde, sindirim sıkıntısı yaşayan kişilerin sıkıntılarının aşılmasında etkili. Özellikle fonksiyonel tıpta lahanayı çok kullanıyoruz. Lakto fermente şeklinde turşuları hazırlanarak çok sıklıkla kullanılıyor. Vücudu baştan ayağa yenilediği için adeta vücudun tozunu alıyor. Fakat, tiroit rahatsızlığı olanların lahanayı haftada bir ya da iki seferden fazla tüketmemeleri önemli. Eğer bağırsaklarla ilgili sıkıntıyı gidermek için lahana kullanılıyorsa, fermente ya da lakto fermente haldeki lahana turşusunun tüketilmesi daha etkili olacaktır. Hem bağışıklık güçleniyor hem de metabolizma hızlanıyor. İçerdiği lifler sayesinde kilo vermeye yardımcı oluyor. Ama sadece lahana yiyerek zayıflamayı beklemek çok akıllıca değil.
Kış mevsiminin sevilen sebzesi lahana tezgâhlarda yerini aldı. Peki, lahana neye iyi gelir, lahananın faydaları neler? Tanesi 20 TL'den satılan lahananın vücuda etkileri saymakla bitmiyor. İşte detaylar...

Lahananın faydaları saymakla bitmiyor. Yemeği, turşusu, salatası ve çorbası yapılan lahana sevilen kış sebzeleri arasında yer alıyor. Lahana 20-80 TL arasında satılıyor. Peki, lahana neye iyi geliyor? İşte cevabı...

 

LAHANANIN FAYDALARI

Bağışıklık sistemini içerdiği antioksidan, vitamin ve minerallerle güçlendiriyor.

Çok yüksek miktarda A, C, K vitaminleri, potasyum ve magnezyum içeriyor.

Hava kirliliğine karşı koruyucu, hücre yenileyici özellikleri var.

Lahana adeta bağışıklık sistemi için doğal bir ilaç. Yüksek oranda lif içerdiği için toksinlerin vücuttan atılması için çok önemli.

Kabızlığın önlenmesinde, sindirim sıkıntısı yaşayan kişilerin sıkıntılarının aşılmasında etkili.

Özellikle fonksiyonel tıpta lahanayı çok kullanıyoruz. Lakto fermente şeklinde turşuları hazırlanarak çok sıklıkla kullanılıyor.

Vücudu baştan ayağa yenilediği için adeta vücudun tozunu alıyor. Fakat, tiroit rahatsızlığı olanların lahanayı haftada bir ya da iki seferden fazla tüketmemeleri önemli.

Eğer bağırsaklarla ilgili sıkıntıyı gidermek için lahana kullanılıyorsa, fermente ya da lakto fermente haldeki lahana turşusunun tüketilmesi daha etkili olacaktır.

Hem bağışıklık güçleniyor hem de metabolizma hızlanıyor.

İçerdiği lifler sayesinde kilo vermeye yardımcı oluyor. Ama sadece lahana yiyerek zayıflamayı beklemek çok akıllıca değil.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.