Kilosu 200 liradan yok satılıyor! Kan depolarını dolduruyor, soğuk algınlığını bitiriyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 08.01.2024 - 10:29, Güncelleme: 08.01.2024 - 10:29
 

Kilosu 200 liradan yok satılıyor! Kan depolarını dolduruyor, soğuk algınlığını bitiriyor

Kuru meyveler bağışıklık sistemini ayakta tutuyor. Özellikle incir akciğerleri temizliyor. Vücut ısısını artırıyor ve kan yapıyor. Peki kuru meyveler neden tüketiliyor?
Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk havadan dolayı dışarı çıkmak istemeyen vatandaşlar daha çok evde vakit geçiriyor. Evlerinde televizyon başında zamanını değerlendiren vatandaşlar ise kent merkezi Köprübaşı mevkiinde bulunan kuruyemişçilerin yolunu tutuyor. BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN ÜRÜNLER TERCİH EDİLİYOR Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların daha çok evlerinde vakit değerlendiriyor ve kuruyemişlere talep artıyor. Televizyon başında olduğu için insanların kuruyemiş tüketimi bu dönemde biraz daha artışta. Bağışıklığı güçlendirici gülkurusu, kayısı, üzüm kurusu, hurma, fındık, badem, incir gibi ürünleri tercih ediyorlar. KURU İNCİR FAYDALARI Kuru incir, incir meyvesinin kurutulmuş halidir. Taze incir birçok insan tarafından severek tüketilmektedir. Ancak yalnızca yaz mevsimlerinde yetişiyor olması ve çabucak bozulması sebebi ile kurutulmaktadır. Böylelikle yaz, kış demeden dört mevsim boyunca tüketilebilmektedir. Kuru incir yüksek oranda lif içermektedir. İncir vitaminler açısından oldukça zengin bir yiyecektir; A, B, C, E ve K vitaminlerini içerir. Vitaminler açısından oldukça zengin olduğu gibi mineraller açısından da oldukça zengindir; içerisinde bulunan mineraller arasında kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum ve fosfor bulunmaktadır. Vitamin ve minerallere ek olarak yüksek oranda lif içermektedir. Doğal bir antioksidan kaynağıdır. İçerdiği vitaminler, mineraller ve lif sayesinde cilde oldukça iyi gelmektedir. Kalp damar hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Sindirim sistemi ve bağışıklık sistemine faydaları bulunmaktadır. Kalsiyum açısından da oldukça zengindir. Bu sayede sağlıklı diş ve kemikler için olmazsa olmazdır. Menepoza giren kadınlar ve andrapoza giren erkeklerde gözlemlenen kemik erimesine iyi gelir.
Kuru meyveler bağışıklık sistemini ayakta tutuyor. Özellikle incir akciğerleri temizliyor. Vücut ısısını artırıyor ve kan yapıyor. Peki kuru meyveler neden tüketiliyor?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk havadan dolayı dışarı çıkmak istemeyen vatandaşlar daha çok evde vakit geçiriyor.

Evlerinde televizyon başında zamanını değerlendiren vatandaşlar ise kent merkezi Köprübaşı mevkiinde bulunan kuruyemişçilerin yolunu tutuyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN ÜRÜNLER TERCİH EDİLİYOR

Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların daha çok evlerinde vakit değerlendiriyor ve kuruyemişlere talep artıyor.

Televizyon başında olduğu için insanların kuruyemiş tüketimi bu dönemde biraz daha artışta. Bağışıklığı güçlendirici gülkurusu, kayısı, üzüm kurusu, hurma, fındık, badem, incir gibi ürünleri tercih ediyorlar.

KURU İNCİR FAYDALARI

Kuru incir, incir meyvesinin kurutulmuş halidir. Taze incir birçok insan tarafından severek tüketilmektedir. Ancak yalnızca yaz mevsimlerinde yetişiyor olması ve çabucak bozulması sebebi ile kurutulmaktadır.

Böylelikle yaz, kış demeden dört mevsim boyunca tüketilebilmektedir. Kuru incir yüksek oranda lif içermektedir. İncir vitaminler açısından oldukça zengin bir yiyecektir; A, B, C, E ve K vitaminlerini içerir.

Vitaminler açısından oldukça zengin olduğu gibi mineraller açısından da oldukça zengindir; içerisinde bulunan mineraller arasında kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum ve fosfor bulunmaktadır.

Vitamin ve minerallere ek olarak yüksek oranda lif içermektedir. Doğal bir antioksidan kaynağıdır. İçerdiği vitaminler, mineraller ve lif sayesinde cilde oldukça iyi gelmektedir.


Kalp damar hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Sindirim sistemi ve bağışıklık sistemine faydaları bulunmaktadır. Kalsiyum açısından da oldukça zengindir.

Bu sayede sağlıklı diş ve kemikler için olmazsa olmazdır. Menepoza giren kadınlar ve andrapoza giren erkeklerde gözlemlenen kemik erimesine iyi gelir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.