Karın guruldaması nasıl engellenir?

Yaşam 13.11.2023 - 11:08, Güncelleme: 13.11.2023 - 11:08
 

Karın guruldaması nasıl engellenir?

Karın guruldaması her zaman açlığın sinyali olmayabilir. Bazen de doğru çalışan bir sindirim sisteminin belirtisi. yemek tüketirken hava yutmak guruldamalara da neden oluyor. İşte yanıtı...
Karnı guruldayan kişiler sessiz ortamda mahçup olabiliyor. Peki karın guruldaması nasıl engellenir? İşte yanıtı... Karın guruldamasını önlemek mümkün mü? Oldukça normal bir durum olsa da bazı ortamlarda karnınızı guruldamasından hoşlanmayabilirsiniz. Ortaya çıktığı anda bunu yok edecek sihirli bir değnek olmasa da bazı ufak önlemler bunu en aza indirmeniz mümkün. İşte birkaç tavsiye: Yemekten sonra biraz dolaşın. Egzersiz yapmaktan ziyade ufak bir yürüyüş yapın. Stresinizi yönetmek için çalışın. Sakinleşmek, öncelik vermek ve mümkün olduğunda hayır demek için zaman ayırın. Stres, sindirim sistemi sağlığınızı yakından ilgilendirir. Yemek yiyin veya atıştırın. Guruldama, açlıktan dolayı oluşuyorsa en basit çözüm bunu gidermekten geçer. Su ihtiyacınızı azar azar giderin. Bir anda yüksek miktarda sıvı almak sindirim kanallarınızda yankılanmalara yol açabilir. Pipetten kullanın. İçeceklerinizi yudumlarken aynı anda hava da yutuyor olabilirsiniz ve bu iki birbirine karışmayan madde sindirim sisteminize zor anlar yaşatabilir. Gazlı içecekler ve ilave şekerden kaçının. Kendi gazı veya gaz üreten bakteriler için sağladığı şekerle bazı yiyecek ve içecekler, sindirim kanallarınızdaki hava miktarını artırabilir. Daha yavaş yiyin. Hızlı yemek hava yutmanızı kolaylaştırabilir. Aynı sebepten dolayı lokmalarınızı çiğnerken ağzınızı kapalı tutun. Egzersiz yaparken çok fazla su içmeyin. Sıvı ihtiyacınızı sakinleşme fırsatınızın olduğu molalarda giderin.
Karın guruldaması her zaman açlığın sinyali olmayabilir. Bazen de doğru çalışan bir sindirim sisteminin belirtisi. yemek tüketirken hava yutmak guruldamalara da neden oluyor. İşte yanıtı...

Karnı guruldayan kişiler sessiz ortamda mahçup olabiliyor. Peki karın guruldaması nasıl engellenir? İşte yanıtı...

Karın guruldamasını önlemek mümkün mü?

Oldukça normal bir durum olsa da bazı ortamlarda karnınızı guruldamasından hoşlanmayabilirsiniz. Ortaya çıktığı anda bunu yok edecek sihirli bir değnek olmasa da bazı ufak önlemler bunu en aza indirmeniz mümkün. İşte birkaç tavsiye:

Yemekten sonra biraz dolaşın. Egzersiz yapmaktan ziyade ufak bir yürüyüş yapın.

Stresinizi yönetmek için çalışın. Sakinleşmek, öncelik vermek ve mümkün olduğunda hayır demek için zaman ayırın. Stres, sindirim sistemi sağlığınızı yakından ilgilendirir.

Yemek yiyin veya atıştırın. Guruldama, açlıktan dolayı oluşuyorsa en basit çözüm bunu gidermekten geçer.

Su ihtiyacınızı azar azar giderin. Bir anda yüksek miktarda sıvı almak sindirim kanallarınızda yankılanmalara yol açabilir.

Pipetten kullanın. İçeceklerinizi yudumlarken aynı anda hava da yutuyor olabilirsiniz ve bu iki birbirine karışmayan madde sindirim sisteminize zor anlar yaşatabilir.

Gazlı içecekler ve ilave şekerden kaçının. Kendi gazı veya gaz üreten bakteriler için sağladığı şekerle bazı yiyecek ve içecekler, sindirim kanallarınızdaki hava miktarını artırabilir.

Daha yavaş yiyin. Hızlı yemek hava yutmanızı kolaylaştırabilir. Aynı sebepten dolayı lokmalarınızı çiğnerken ağzınızı kapalı tutun.


Egzersiz yaparken çok fazla su içmeyin. Sıvı ihtiyacınızı sakinleşme fırsatınızın olduğu molalarda giderin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.