KANSER TEDAVİSİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM ŞEHİR HASTANESİ KAMPÜSÜ İÇİN HAZIRLIK

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.11.2023 - 17:32, Güncelleme: 06.11.2023 - 17:32
 

KANSER TEDAVİSİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM ŞEHİR HASTANESİ KAMPÜSÜ İÇİN HAZIRLIK

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kanser tedavisinde kullanılan gama kameranın Düzce’ye kazandırıldığını, pet cihazı için de Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Ayşe Keşir, Düzcelilerin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Keşir hastane yanındaki arazinin Sağlık Bakanlığı’na tahsisinin gerçekleştiğini ve Düzce’de geniş bir Şehir Hastanesi kampüsü oluşturmaya hazırlandıklarını vurguladı. Ayrıca kanser tedavisinde kullanılan gama kamera cihazının Düzce’ye kazandırıldığını hatırlatan KEşir, pet cihazı için de Sağlık Bakanlığı ile temasların sürdüğünü açıkladı. Geniş bir kampüs oluşturulacak Mevcut hastane alanına yan taraftaki orman arazisini de ekleyerek Şehir Hastanesi kampüsü oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Keşir “Sağlıkla ilgili farklı ihtiyaçlarımız var. Hastane binamızın yanındaki ormana ait araziyi de dahil ederek alanı bir Şehir Hastanesi kampüsüne dönüştürmek istiyoruz. Bununla ilgili ilk önemli adımları attık. 2 parsellik alan Sağlık Bakanlığı'na sağlık tesisi alanı olarak tahsis edildi. Sağlık Bakanlığı'nda projelendirme aşamasına geldik. Proje süreci devam ediyor. Orta ve uzun vadede hastanemizi daha büyük bir kampüse dönüştürmek istiyoruz” dedi.  PET için temas sürüyor Ayşe Keşir, kanser tedavisi ile ilgili cihazları Düzce’ye kazandırmaya devam ettiklerini belirtti. Gama kamerasından sonra pet cihazı için de Sağlık Bakanlığı temasların sürdüğünü ifade eden Keşir “Geçtiğimiz aylarda kanser tedavisi ile ilgili önemli bir adım atmıştık. Şehrimize gama kamera getirmiştik. Bu da kuruluş aşamasında. Çünkü bu tür tedavi araçlarının kurulumu da zaman alıyor. Sayın Bakanımızla yeni görüştük. Şehrimize bir pet cihazının gelmesi ile ilgili süreci başlattık. Cihazın gelip kurulması da belli bir zaman alacak. İnşallah peyderpey burada hizmetleri aldıkça bu cihazların kullanım alanına bağlı olarak yeni hizmetler noktasında da görüşmelerimizi Bakanlığımızda yapacağız. Bu tür cihazlar milli servet açısından kıymetli cihazlar. İhtiyaç oranına göre yenilerinin eklenmesi hususunda Bakanlığımız ile görüşmeleri sürdürüyoruz” diye konuştu.  
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kanser tedavisinde kullanılan gama kameranın Düzce’ye kazandırıldığını, pet cihazı için de Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Ayşe Keşir, Düzcelilerin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Keşir hastane yanındaki arazinin Sağlık Bakanlığı’na tahsisinin gerçekleştiğini ve Düzce’de geniş bir Şehir Hastanesi kampüsü oluşturmaya hazırlandıklarını vurguladı. Ayrıca kanser tedavisinde kullanılan gama kamera cihazının Düzce’ye kazandırıldığını hatırlatan KEşir, pet cihazı için de Sağlık Bakanlığı ile temasların sürdüğünü açıkladı.
Geniş bir kampüs oluşturulacak
Mevcut hastane alanına yan taraftaki orman arazisini de ekleyerek Şehir Hastanesi kampüsü oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Keşir “Sağlıkla ilgili farklı ihtiyaçlarımız var. Hastane binamızın yanındaki ormana ait araziyi de dahil ederek alanı bir Şehir Hastanesi kampüsüne dönüştürmek istiyoruz. Bununla ilgili ilk önemli adımları attık. 2 parsellik alan Sağlık Bakanlığı'na sağlık tesisi alanı olarak tahsis edildi. Sağlık Bakanlığı'nda projelendirme aşamasına geldik. Proje süreci devam ediyor. Orta ve uzun vadede hastanemizi daha büyük bir kampüse dönüştürmek istiyoruz” dedi. 

PET için temas sürüyor
Ayşe Keşir, kanser tedavisi ile ilgili cihazları Düzce’ye kazandırmaya devam ettiklerini belirtti. Gama kamerasından sonra pet cihazı için de Sağlık Bakanlığı temasların sürdüğünü ifade eden Keşir “Geçtiğimiz aylarda kanser tedavisi ile ilgili önemli bir adım atmıştık. Şehrimize gama kamera getirmiştik. Bu da kuruluş aşamasında. Çünkü bu tür tedavi araçlarının kurulumu da zaman alıyor. Sayın Bakanımızla yeni görüştük. Şehrimize bir pet cihazının gelmesi ile ilgili süreci başlattık. Cihazın gelip kurulması da belli bir zaman alacak. İnşallah peyderpey burada hizmetleri aldıkça bu cihazların kullanım alanına bağlı olarak yeni hizmetler noktasında da görüşmelerimizi Bakanlığımızda yapacağız. Bu tür cihazlar milli servet açısından kıymetli cihazlar. İhtiyaç oranına göre yenilerinin eklenmesi hususunda Bakanlığımız ile görüşmeleri sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.