İzmir başlattı darısı Düzce’ye

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 05.07.2023 - 16:49, Güncelleme: 05.07.2023 - 16:51
 

İzmir başlattı darısı Düzce’ye

Ülkelerindeki savaş bitinceye kadar geçici olarak Türkiye’ye sığınan yabancıların işyerlerine taktıkları yabancı dilde tabelaları tepkiye neden oluyor.
Düzce’de de tepki çeken uygulamalar belediye meclisi kararlarını akıllara getirirken, son zamanlarda ortaya çıkan yabancı dildeki tabelalarla ilgili olarak Düzce Belediyesinin tavrı ise merak ediliyor. Başta Suriye, Irak olmak üzere ülkelerindeki savaş ve istikrarsızlıkları bahane ederek Türkiye’ye gelen mülteciler, toplumda tepki çekmeye devam ediyor. Özellikle otomobil alırken MA ibareli araçları kullanan yabancılar ayrıca kendilerine ait işyerlerini de açarak geldikleri ülkelerin insanlarına hizmet veriyorlar. Açtıkları işyerlerine taktıkları yabancı dildeki tabelalar ise Düzcelilerin tepkilerine neden oluyor. Vatandaşlar, misafir olarak ağırladıkları yabancıların, açtıkları işyerlerinde kendi vatandaşlarına hizmet etmelerine tepki göstererek; “Bizler ülkelerindeki karışıklıklar bitinceye kadar yabancı kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Onlar ise ülkemizde kendi işyerlerini açarak yabancı vatandaşlarla ticaret yapmaya başladılar. Bu da yetmedi. Dükkanlarına yabancı dilde tabelalar asıyorlar. Bu durum Türkçe konuşulan ülkede kendi dillerinde isimler koymalarını kınıyoruz” dediler.  Yabancı dilde tabela asmak yasakDüzce Belediye meclisi kararına göre işyerlerine Türkçe dışında dillerde tabela asmak yasak. Bu tip tabelalar belirlendiği takdirde hem para cezası hem de tabela indirilecek. Bu kararı izmir Büyükşehir Belediyesi hayata geçirirken, Düzce’de de uygulamaya konulup konulmayacağı ise merak ediliyor.
Ülkelerindeki savaş bitinceye kadar geçici olarak Türkiye’ye sığınan yabancıların işyerlerine taktıkları yabancı dilde tabelaları tepkiye neden oluyor.

Düzce’de de tepki çeken uygulamalar belediye meclisi kararlarını akıllara getirirken, son zamanlarda ortaya çıkan yabancı dildeki tabelalarla ilgili olarak Düzce Belediyesinin tavrı ise merak ediliyor. Başta Suriye, Irak olmak üzere ülkelerindeki savaş ve istikrarsızlıkları bahane ederek Türkiye’ye gelen mülteciler, toplumda tepki çekmeye devam ediyor. Özellikle otomobil alırken MA ibareli araçları kullanan yabancılar ayrıca kendilerine ait işyerlerini de açarak geldikleri ülkelerin insanlarına hizmet veriyorlar. Açtıkları işyerlerine taktıkları yabancı dildeki tabelalar ise Düzcelilerin tepkilerine neden oluyor.

Vatandaşlar, misafir olarak ağırladıkları yabancıların, açtıkları işyerlerinde kendi vatandaşlarına hizmet etmelerine tepki göstererek; “Bizler ülkelerindeki karışıklıklar bitinceye kadar yabancı kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Onlar ise ülkemizde kendi işyerlerini açarak yabancı vatandaşlarla ticaret yapmaya başladılar. Bu da yetmedi. Dükkanlarına yabancı dilde tabelalar asıyorlar. Bu durum Türkçe konuşulan ülkede kendi dillerinde isimler koymalarını kınıyoruz” dediler.  Yabancı dilde tabela asmak yasakDüzce Belediye meclisi kararına göre işyerlerine Türkçe dışında dillerde tabela asmak yasak. Bu tip tabelalar belirlendiği takdirde hem para cezası hem de tabela indirilecek. Bu kararı izmir Büyükşehir Belediyesi hayata geçirirken, Düzce’de de uygulamaya konulup konulmayacağı ise merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.