İşte Düzce'de Seçimin Sürprizi

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 02.04.2024 - 18:35, Güncelleme: 02.04.2024 - 18:42
 

İşte Düzce'de Seçimin Sürprizi

Seçimin kazananları belli oldu.Yapılan yerel seçimlerle birlikte Faruk Özlü belediye başkanlığını kazanırken seçimin sürprizini ise Yeniden Refah Partisi yaptı.
Yüzde 10 bile alamayacağı söylenen Yeniden Refah Partisi yüzde 29 oy alarak belediye meclisine de 9 üye soktu. 31 Mart’ta yapılan belediye başkanları, belediye, il genel meclisi ile muhtar ve ihtiyar heyetlerinin belirlendiği yerel yönetimler ve mahalli idareler seçimleri ile kazanlarda belli oldu.  Yeniden Refah Partisinden büyük sıçrama Belediye başkanlığını mevcut belediye başkanı ve AK Parti adayı Faruk Özlü kazandı. Faruk Özlü, 2019 yılında yüzde 44.2 oy oranı ile kazandığı seçimleri bu defa yüzde 40.22 ile kazandı. AK Parti’ye seçmenin çeşitli nedenlerle öfke duyduğu dönemde yüzde 40 ile seçimleri kazanan Faruk Özlü, seçimin kazananlarından birisi oldu Yeniden Refah’ta çok büyük sıçrama İlk seçimlere geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerle giren Yeniden Refah Partisi bir yıl içinde yönetimi değişikliği yenilen oluşturulan yönetimi ile birlikte Türkiye’nin tanıdığı ve sevdiği sanatçı Davut Güloğlu’nu belediye başkan adayı göstermesi oy oranlarını artırdı. 2013 Genel seçimlerinde aldığı yüzde 3.83’lük oy oranının ilk defa katıldığı yerel seçimlerde yüzde 29.7’ye çıkarttı. Bu oy oranının yanı sıra İl genel Meclisinde de yüzde 20.41 yaptı. Bu sonuçlarla belediye meclisine 9 üye sokan Yeniden Refah Partisi belediye meclisinde grubu bulunan 2, üyesi bulunan 3 partiden birisi oldu.  Seçimin kaybedenleri Seçimlerin kaybedenleri ise daha önceki seçimlerde belediye meclisinde grubu bulunan MHP, İYİ Parti meclise üye sokamadı. Bunun yanı sıra İYİ parti belediye başkan adayı Mehmet Keleş’te aldığı oy oranı ile Düzce’de büyük hayal kırıklığı oluşturdu. AK Parti’den seçimlere girdiğinde çok büyük oy oranına oluşan Mehmet Keleş, bu seçimde ise yüzde 5 seviyelerin oy aldı.
Seçimin kazananları belli oldu.Yapılan yerel seçimlerle birlikte Faruk Özlü belediye başkanlığını kazanırken seçimin sürprizini ise Yeniden Refah Partisi yaptı.

Yüzde 10 bile alamayacağı söylenen Yeniden Refah Partisi yüzde 29 oy alarak belediye meclisine de 9 üye soktu. 31 Mart’ta yapılan belediye başkanları, belediye, il genel meclisi ile muhtar ve ihtiyar heyetlerinin belirlendiği yerel yönetimler ve mahalli idareler seçimleri ile kazanlarda belli oldu. 

Yeniden Refah Partisinden büyük sıçrama
Belediye başkanlığını mevcut belediye başkanı ve AK Parti adayı Faruk Özlü kazandı. Faruk Özlü, 2019 yılında yüzde 44.2 oy oranı ile kazandığı seçimleri bu defa yüzde 40.22 ile kazandı. AK Parti’ye seçmenin çeşitli nedenlerle öfke duyduğu dönemde yüzde 40 ile seçimleri kazanan Faruk Özlü, seçimin kazananlarından birisi oldu

Yeniden Refah’ta çok büyük sıçrama
İlk seçimlere geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerle giren Yeniden Refah Partisi bir yıl içinde yönetimi değişikliği yenilen oluşturulan yönetimi ile birlikte Türkiye’nin tanıdığı ve sevdiği sanatçı Davut Güloğlu’nu belediye başkan adayı göstermesi oy oranlarını artırdı. 2013 Genel seçimlerinde aldığı yüzde 3.83’lük oy oranının ilk defa katıldığı yerel seçimlerde yüzde 29.7’ye çıkarttı. Bu oy oranının yanı sıra İl genel Meclisinde de yüzde 20.41 yaptı. Bu sonuçlarla belediye meclisine 9 üye sokan Yeniden Refah Partisi belediye meclisinde grubu bulunan 2, üyesi bulunan 3 partiden birisi oldu. 

Seçimin kaybedenleri
Seçimlerin kaybedenleri ise daha önceki seçimlerde belediye meclisinde grubu bulunan MHP, İYİ Parti meclise üye sokamadı. Bunun yanı sıra İYİ parti belediye başkan adayı Mehmet Keleş’te aldığı oy oranı ile Düzce’de büyük hayal kırıklığı oluşturdu. AK Parti’den seçimlere girdiğinde çok büyük oy oranına oluşan Mehmet Keleş, bu seçimde ise yüzde 5 seviyelerin oy aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.