İsrail'i UCM'de yargılatacak itiraf: Yanlış silahla sivilleri katlettik

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.12.2023 - 13:19, Güncelleme: 30.12.2023 - 13:19
 

İsrail'i UCM'de yargılatacak itiraf: Yanlış silahla sivilleri katlettik

İsrail ordusundan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Gazze'de tüm savaş suçlarını işleyen İsrail güçleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarının önünü açacak vahşetleri anlattı.
Gazze'yi 86 gündür ağır bir bombardıman altında tutan ve binlerce kişiyi katleden İsrail ordusundan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Gazze'de tüm savaş suçlarını işleyen İsrail güçleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanmalarının önünü açacak vahşetleri anlattı. İsrail ordusu, 24 Aralık'ta Gazze Şeridi'nin merkezindeki Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısının 100'den fazla Filistinlinin kaza sonucu ölümüne yol açtığını doğruladı. İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan haberde, "İsrail ordusu, hava kuvvetleri tarafından 24-25 Aralık geceleri Megazi Mülteci Kampı'nda olaylara karışmamış onlarca sivilin ölümüne yol açan saldırının hedefe yakın binalarda hasara yol açtığını ve sivillere zarar verdiğini kabul etmektedir" ifadelerine yer verdi. Haberde ayrıca, saldırının ardından İsrail Hava Kuvvetleri'nin operasyonel soruşturma başlattığı aktarılırken adı belirtilmeyen askeri bir yetkili de olayda "saldırıya uygun olmayan silahların kullanıldığını" vurguladı. İsrailli askeri yetkili büyük hasar ve yüksek sivil kaybının sorumlusunun 'yanlış silah seçimi' olduğunu söyledi. İsrail ordusu ise sivillerin kaybından üzüntü duyulduğunu ve olaydan ders çıkarıldığını açıkladı.  
İsrail ordusundan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Gazze'de tüm savaş suçlarını işleyen İsrail güçleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarının önünü açacak vahşetleri anlattı.

Gazze'yi 86 gündür ağır bir bombardıman altında tutan ve binlerce kişiyi katleden İsrail ordusundan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Gazze'de tüm savaş suçlarını işleyen İsrail güçleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanmalarının önünü açacak vahşetleri anlattı. İsrail ordusu, 24 Aralık'ta Gazze Şeridi'nin merkezindeki Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısının 100'den fazla Filistinlinin kaza sonucu ölümüne yol açtığını doğruladı.


İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan haberde, " İsrail ordusu, hava kuvvetleri tarafından 24-25 Aralık geceleri Megazi Mülteci Kampı'nda olaylara karışmamış onlarca sivilin ölümüne yol açan saldırının hedefe yakın binalarda hasara yol açtığını ve sivillere zarar verdiğini kabul etmektedir" ifadelerine yer verdi.


Haberde ayrıca, saldırının ardından İsrail Hava Kuvvetleri'nin operasyonel soruşturma başlattığı aktarılırken adı belirtilmeyen askeri bir yetkili de olayda "saldırıya uygun olmayan silahların kullanıldığını" vurguladı. İsrailli askeri yetkili büyük hasar ve yüksek sivil kaybının sorumlusunun ' yanlış silah seçimi' olduğunu söyledi. İsrail ordusu ise sivillerin kaybından üzüntü duyulduğunu ve olaydan ders çıkarıldığını açıkladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.