İsrail ordusu savaşa 'hazır olduğunu' ilan etti

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 07.10.2023 - 12:57, Güncelleme: 07.10.2023 - 12:57
 

İsrail ordusu savaşa 'hazır olduğunu' ilan etti

Gazze'den İsrail'e yoğun roket atışları geldi.
İsrail Yayın Otoritesi'nin haberine göre, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli grupların Cumartesi günü erken saatlerde İsrail'e yoğun bir roket yağmuru başlatmasının ardından İsrail ordusu savaşa "hazır olma durumu" ilan etti. Anadolu muhabirinin bildirdiğine göre, roket salvoları yerleşim bölgesinin farklı yerlerinden ateşlendi ancak İsrail'in Demir Kubbe savunma sistemi birçoğunu engelledi. Yayın Otoritesi ayrıca Aşkelon'da meydana gelen bir dizi yaralanma olayını da bildirdi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail'in merkezinde ve Tel Aviv'de sirenlerin çaldığı belirtildi. Walla haber sitesi de dahil olmak üzere medya kuruluşlarına göre Tel Aviv, Rehovot, Rishon Lezion ve Palmachim Hava Üssü'nde de sirenler çaldı. Filistinli direniş grubu Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, düşman mevzilerini, havaalanlarını ve askeri tesisleri hedef alan roketlerle bir operasyon başlattığını duyurdu. El Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Operasyonun ilk 20 dakikasında Gazze'den İsrail'e 5,000 roket ve mermi atıldı" denildi. İsrail Radyosu, bir dizi Filistinli silahlı kişinin Gazze Şeridi'ne komşu İsrail bölgelerine gizlice girdiğini bildirdi. Ordu Radyosu, İsrail'in Filistinli silahlı kişilerin Gazze'den sızmalarına karşı güçlerini konuşlandırdığını da sözlerine ekledi. Anadolu muhabirinin bildirdiğine göre, Gazze Şeridi'nin doğusundaki çitlerde Filistinli gruplar ile İsrail güçleri arasında silahlı çatışmalar yaşanıyor. Görgü tanıkları Anadolu'ya Filistinli gruplardan silahlı kişilerin Gazze Şeridi açıklarında İsrail teknelerine ateş açtığını söyledi. Görgü tanıkları, Filistinli grupların bir saatten uzun bir süredir aralıksız olarak İsrail yerleşimlerine ve şehirlerine roket attığını da sözlerine ekledi. Gazze'deki Filistin Eğitim Bakanlığı'na göre Gazze Şeridi'nde okullar bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.
Gazze'den İsrail'e yoğun roket atışları geldi.

İsrail Yayın Otoritesi'nin haberine göre, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli grupların Cumartesi günü erken saatlerde İsrail'e yoğun bir roket yağmuru başlatmasının ardından İsrail ordusu savaşa " hazır olma durumu" ilan etti.

Anadolu muhabirinin bildirdiğine göre, roket salvoları yerleşim bölgesinin farklı yerlerinden ateşlendi ancak İsrail'in Demir Kubbe savunma sistemi birçoğunu engelledi.

Yayın Otoritesi ayrıca Aşkelon'da meydana gelen bir dizi yaralanma olayını da bildirdi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail'in merkezinde ve Tel Aviv'de sirenlerin çaldığı belirtildi.

Walla haber sitesi de dahil olmak üzere medya kuruluşlarına göre Tel Aviv, Rehovot, Rishon Lezion ve Palmachim Hava Üssü'nde de sirenler çaldı.

Filistinli direniş grubu Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, düşman mevzilerini, havaalanlarını ve askeri tesisleri hedef alan roketlerle bir operasyon başlattığını duyurdu.

El Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Operasyonun ilk 20 dakikasında Gazze'den İsrail'e 5,000 roket ve mermi atıldı" denildi.

İsrail Radyosu, bir dizi Filistinli silahlı kişinin Gazze Şeridi'ne komşu İsrail bölgelerine gizlice girdiğini bildirdi.

Ordu Radyosu, İsrail'in Filistinli silahlı kişilerin Gazze'den sızmalarına karşı güçlerini konuşlandırdığını da sözlerine ekledi.

Anadolu muhabirinin bildirdiğine göre, Gazze Şeridi'nin doğusundaki çitlerde Filistinli gruplar ile İsrail güçleri arasında silahlı çatışmalar yaşanıyor.

Görgü tanıkları Anadolu'ya Filistinli gruplardan silahlı kişilerin Gazze Şeridi açıklarında İsrail teknelerine ateş açtığını söyledi.

Görgü tanıkları, Filistinli grupların bir saatten uzun bir süredir aralıksız olarak İsrail yerleşimlerine ve şehirlerine roket attığını da sözlerine ekledi.

Gazze'deki Filistin Eğitim Bakanlığı'na göre Gazze Şeridi'nde okullar bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.