İsrail basını itiraf etti: Hamas yeniden güç kazandı

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.01.2024 - 11:50, Güncelleme: 27.01.2024 - 11:50
 

İsrail basını itiraf etti: Hamas yeniden güç kazandı

Eli kanlı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 113 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail basınına göre, Hamas'ın Gazze'de ordunun çekildiği yerlerde yeniden güç kazandığı ve yeniden kamu hizmeti vermeye başladığı ifade edildi.
Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 113 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail basınına göre, Hamas, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile orta kesiminde yeniden kamu hizmeti vermeye başladı. İsrail devlet televizyonu KAN'ın, ismini vermediği iki yetkiliye dayandırdığı haberde, Hamas'ın, İsrail ordusunun çekildiği bölgelerde yeniden sivil idare bakımından güç kazandığı ifade edildi. Haberde, Gazze'de savaş sonrasıyla ilgili karar alınmamasının Hamas'ın, kamu hizmetleri alanında güçlenmesini kolaylaştırdığı kaydedildi. Savaş gibi acil durumlar için kurulan acil durum komitelerine ek olarak, önceden Hamas idaresinde olan belediyelerin, kuzey ve orta kesimlerde hizmet vermeye başladığına işaret edildi. İsrail, daha önce pek çok defa, Gazze'ye yönelik savaşın amacının Hamas'ı yok etmek ve esirleri geri getirmek olduğunu belirtmişti ancak 7 Ekim'den bu yana devam eden savaşta henüz bu hedeflerden hiçbirini gerçekleştiremedi. İşte İsrail ile Filistin arasında dakika dakika yaşananlar; 00:01 İran'dan Güney Afrika'ya UAD tebriği ve İsrailli yetkililerin yargılanması çağrısı 00:09 İsrail, Alman televizyonu için çalışan Arap gazetecinin Gazze'den çıkmasını engelliyor 00:11 Uluslararası toplumdan UAD'nin İsrail aleyhindeki kararlarına destek 00:25 Uluslararası Adalet Divanının kararı, "İsrail'i hem sevindirdi hem kızdırdı" 00:31 İsrail hava yolu şirketi, soykırım davası açan Güney Afrika'ya uçuşları durduracak 00:38 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, UAD'nin İsrail kararını değerlendirdi: 00:45 İsrail ile çatışan Hizbullah 4 mensubunun daha öldüğünü duyurdu 02:35 Arap ülkeleri ve kurumları, UAD'ın İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararlarından memnun 02:38 Fas'ta Gazze'ye destek için 58 kentte 115 gösteri düzenlendi 02:41 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü 04:17 Gazze'deki İsrailli kadın esir askerler, savaşın durmasını ve evlerine dönmeyi istedi 05:05 İsrail basını: Hamas, Gazze'de ordunun çekildiği yerlerde yeniden güç kazandı 08:51 New York'ta İsrail ve ABD yönetimini protesto eden göstericilerden en az 8'i gözaltına alındı 10:43 İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 1 Filistinliyi daha öldürdü 10:49 İsrail 113 gündür, ablukası altındaki Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor
Eli kanlı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 113 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail basınına göre, Hamas'ın Gazze'de ordunun çekildiği yerlerde yeniden güç kazandığı ve yeniden kamu hizmeti vermeye başladığı ifade edildi.

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 113 gündür aralıksız devam ediyor.

İsrail basınına göre, Hamas, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile orta kesiminde yeniden kamu hizmeti vermeye başladı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın, ismini vermediği iki yetkiliye dayandırdığı haberde, Hamas'ın, İsrail ordusunun çekildiği bölgelerde yeniden sivil idare bakımından güç kazandığı ifade edildi.

Haberde, Gazze'de savaş sonrasıyla ilgili karar alınmamasının Hamas'ın, kamu hizmetleri alanında güçlenmesini kolaylaştırdığı kaydedildi.

Savaş gibi acil durumlar için kurulan acil durum komitelerine ek olarak, önceden Hamas idaresinde olan belediyelerin, kuzey ve orta kesimlerde hizmet vermeye başladığına işaret edildi.

İsrail, daha önce pek çok defa, Gazze'ye yönelik savaşın amacının Hamas'ı yok etmek ve esirleri geri getirmek olduğunu belirtmişti ancak 7 Ekim'den bu yana devam eden savaşta henüz bu hedeflerden hiçbirini gerçekleştiremedi.

İşte İsrail ile Filistin arasında dakika dakika yaşananlar;
00:01 İran'dan Güney Afrika'ya UAD tebriği ve İsrailli yetkililerin yargılanması çağrısı

00:09 İsrail, Alman televizyonu için çalışan Arap gazetecinin Gazze'den çıkmasını engelliyor

00:11 Uluslararası toplumdan UAD'nin İsrail aleyhindeki kararlarına destek


00:25 Uluslararası Adalet Divanının kararı, "İsrail'i hem sevindirdi hem kızdırdı"

00:31 İsrail hava yolu şirketi, soykırım davası açan Güney Afrika'ya uçuşları durduracak


00:38 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, UAD'nin İsrail kararını değerlendirdi:

00:45 İsrail ile çatışan Hizbullah 4 mensubunun daha öldüğünü duyurdu

02:35 Arap ülkeleri ve kurumları, UAD'ın İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararlarından memnun

02:38 Fas'ta Gazze'ye destek için 58 kentte 115 gösteri düzenlendi

02:41 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü


04:17 Gazze'deki İsrailli kadın esir askerler, savaşın durmasını ve evlerine dönmeyi istedi


05:05 İsrail basını: Hamas, Gazze'de ordunun çekildiği yerlerde yeniden güç kazandı

08:51 New York'ta İsrail ve ABD yönetimini protesto eden göstericilerden en az 8'i gözaltına alındı

10:43 İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 1 Filistinliyi daha öldürdü

10:49 İsrail 113 gündür, ablukası altındaki Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.