İsrail abisinden yardım istedi! Netanyahu stres altında

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 29.04.2024 - 12:35, Güncelleme: 29.04.2024 - 12:35
 

İsrail abisinden yardım istedi! Netanyahu stres altında

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı. İsrail medyası, Netanyahu'nun tutuklanma olasılığı nedeniyle "stres altında" olduğunu yazdı.
Soykırımcı İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar 206 gündür sürüyor. İsrail Gazze'de büyük bir yıkım geride bırakırken, Netanyahu'yu yargılanma korkusu sardı. İSRAİL ABİSİNDEN DESTEK İSTEDİ İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrail, ABD'den Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Başbakan Binyamin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililere karşı tutuklama emri çıkarmasını engellemeye yönelik yardım istiyor. "NETANYAHU STRES ALTINDA" Walla haber sitesinde analist Ben Caspit, Netanyahu'nun, Lahey'deki BM mahkemesi tarafından kendisi hakkında tutuklama emri çıkarılması olasılığı nedeniyle "stres altında" olduğunu yazdı. Haberde olası bir tutuklama kararının İsrail'in uluslararası statüsünde büyük bir bozulma oluşturacağı vurgulandı. BIDEN YÖNETİMİNE BASKI Caspit, Netanyahu'nun olası bir tutuklama emrinin engellenmesi için Biden yönetimine telefonla baskı yaptığını belirtti. Haaretz analisti Amos Harel, İsrail hükümetinin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında tutuklama kararı çıkartılabileceği varsayımıyla çalıştığını ifade etti. Harel'e göre, ABD tutuklama emirlerini engellemeye çalışıyor. Netanyahu, son yaptığı açıklamada Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden aleyhinde gelecek bir kararın "tehlikeli bir emsal" oluşturabileceğini yazdı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı. İsrail medyası, Netanyahu'nun tutuklanma olasılığı nedeniyle "stres altında" olduğunu yazdı.

Soykırımcı İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar 206 gündür sürüyor.

İsrail Gazze'de büyük bir yıkım geride bırakırken, Netanyahu'yu yargılanma korkusu sardı.

İSRAİL ABİSİNDEN DESTEK İSTEDİ

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrail, ABD'den Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Başbakan Binyamin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililere karşı tutuklama emri çıkarmasını engellemeye yönelik yardım istiyor.

" NETANYAHU STRES ALTINDA"
Walla haber sitesinde analist Ben Caspit, Netanyahu'nun, Lahey'deki BM mahkemesi tarafından kendisi hakkında tutuklama emri çıkarılması olasılığı nedeniyle " stres altında" olduğunu yazdı.


Haberde olası bir tutuklama kararının İsrail'in uluslararası statüsünde büyük bir bozulma oluşturacağı vurgulandı.

BIDEN YÖNETİMİNE BASKI
Caspit, Netanyahu'nun olası bir tutuklama emrinin engellenmesi için Biden yönetimine telefonla baskı yaptığını belirtti.

Haaretz analisti Amos Harel, İsrail hükümetinin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında tutuklama kararı çıkartılabileceği varsayımıyla çalıştığını ifade etti.

Harel'e göre, ABD tutuklama emirlerini engellemeye çalışıyor.

Netanyahu, son yaptığı açıklamada Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden aleyhinde gelecek bir kararın "tehlikeli bir emsal" oluşturabileceğini yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.