İngiliz vekillerden hükümete mektup! KKTC'ye direkt uçuş istediler

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 01.06.2024 - 12:32, Güncelleme: 01.06.2024 - 12:32
 

İngiliz vekillerden hükümete mektup! KKTC'ye direkt uçuş istediler

İngiltere'de iktidar partisi milletvekillerinin de aralarında olduğu 54 parlamenter, KKTC'ye direkt uçuş istedi.
İktidardaki Muhafazakar Parti ve ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin milletvekillerinin olduğu farklı siyasi partilerden 54 milletvekili, İngiltere'den KKTC konusunda adım atmasını istedi. Dışişleri Bakanı David Cameron'a hitaben yazdıkları mektupta, İngiltere'nin, etnik kökeni ne olursa olsun tüm Kıbrıslıların potansiyellerini gerçekleştirmede eşitlik ve keyfi ayrımcılıktan uzak şekilde yaşamlarını sürdürme hakkına sahip olmalarını sağlamaktan sorumlu olduğu belirtildi. KKTC'de 15 bin İngiliz'in, İngiltere'de ise 300 bin Kıbrıs Türkü'nün yaşadığının belirtildiği mektupta; İngiltere'den KKTC'ye doğrudan uçuşlara izin verilmemesi sebebiyle yolcuların Türkiye üzerinden KKTC'ye gittiği, bu durumun özellikle yaşlı ve hastalar için seyahati zorlaştırdığı vurgusu yapıldı. İNGİLTERE SÖZÜNÜ TUTSUN İngiliz hükümetinin, KKTC'nin izolasyonuna son verilmesi konusunda Kıbrıs Türk halkına verdiği taahhüdü yerine getirmediğine de dikkat çekilen mektupta şöyle denildi; BM üyesi olmayan ülkelere ve Tayvan gibi resmi olarak tanımadığı ülkelere uçuş izni veriyorsa, KKTC'ye neden vermesin? İngiliz hükümeti Kıbrıslı Türklerle anlamlı ilişki kurmaya yanaşmazsa, bunun yerine Rusya ve İran gibi ülkelerin bunu yapmasına izin vermiş oluruz ki bu da İngiltere'nin Doğu Akdeniz'deki stratejik konumunu temelden sarsar."  
İngiltere'de iktidar partisi milletvekillerinin de aralarında olduğu 54 parlamenter, KKTC'ye direkt uçuş istedi.

İktidardaki Muhafazakar Parti ve ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin milletvekillerinin olduğu farklı siyasi partilerden 54 milletvekili, İngiltere'den KKTC konusunda adım atmasını istedi. Dışişleri Bakanı David Cameron'a hitaben yazdıkları mektupta, İngiltere'nin, etnik kökeni ne olursa olsun tüm Kıbrıslıların potansiyellerini gerçekleştirmede eşitlik ve keyfi ayrımcılıktan uzak şekilde yaşamlarını sürdürme hakkına sahip olmalarını sağlamaktan sorumlu olduğu belirtildi. KKTC'de 15 bin İngiliz'in, İngiltere'de ise 300 bin Kıbrıs Türkü'nün yaşadığının belirtildiği mektupta; İngiltere'den KKTC'ye doğrudan uçuşlara izin verilmemesi sebebiyle yolcuların Türkiye üzerinden KKTC'ye gittiği, bu durumun özellikle yaşlı ve hastalar için seyahati zorlaştırdığı vurgusu yapıldı.

İNGİLTERE SÖZÜNÜ TUTSUN

İngiliz hükümetinin, KKTC'nin izolasyonuna son verilmesi konusunda Kıbrıs Türk halkına verdiği taahhüdü yerine getirmediğine de dikkat çekilen mektupta şöyle denildi; BM üyesi olmayan ülkelere ve Tayvan gibi resmi olarak tanımadığı ülkelere uçuş izni veriyorsa, KKTC'ye neden vermesin? İngiliz hükümeti Kıbrıslı Türklerle anlamlı ilişki kurmaya yanaşmazsa, bunun yerine Rusya ve İran gibi ülkelerin bunu yapmasına izin vermiş oluruz ki bu da İngiltere'nin Doğu Akdeniz'deki stratejik konumunu temelden sarsar."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.