İnatçı yemek izlerine 3 malzemeli tarif! Kollarınızı ovarken yormayın

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.10.2023 - 16:35, Güncelleme: 27.10.2023 - 16:35
 

İnatçı yemek izlerine 3 malzemeli tarif! Kollarınızı ovarken yormayın

Yemek yapılırken taşma yaşanabilir. Fırın ve ocaklara sıçrayan yemek lekeleri zor çıkabiliyor. Temizleyici maddelerin başında gelen limon suyu ve karbonat fırın yüzeyini parlatıyor. İşte detayla
Yemek izleri fırını kirletiyor. Fırın temizliğini yaparken kullandığınız malzemeler çok önemli. Peki ocak ve fırın nasıl temizlenir? İşte yanıtı... OCAK GÖZLERİNİ YENİ GİBİ YAPAN KARIŞIM Malzemeler: 1 su bardağı sıcak su Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı karbonat Uygulama: Kirli ocak gözlerini ve başlıklarını bir kaseye yerleştirin. Üzerlerine sıcak suyu, limon suyunu ve karbonatı ekleyin. Malzemeleri karıştırın ve bir saat boyunca bekletin. Bekleme süresi sona erdiğinde, kullanılmayan bir diş fırçası ile ocak gözlerini ve başlıklarını ovalayın. Bu sayede yağ kalıntıları ve kirler çözülecektir. Temizlik işlemi tamamlandığında, ocak gözlerini iyice durulayın ve kurulayın. Bu, ocak gözlerinin daha uzun süre temiz ve hijyenik kalmasını sağlar. Düzenli olarak ocak gözlerinizi temizlemek, mutfağınızda daha sağlıklı bir pişirme ortamı oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Ocak gözlerini temizlemek için bu karışımı kullanabilirsiniz. Biraz karbonatı ocak gözlerinin üzerine serpin ve üzerine limondan oluşan bir karışımı dökün. Ardından bir süre bekleyin ve bir sünger veya temiz bir bez ile nazikçe ovalayarak temizliği tamamlayın. Sonuç, ocak gözlerinin parlamasını ve yemek pişirme deneyiminizin daha keyifli hale gelmesini sağlayacaktır. Hem ekonomik hem de çevre dostu bir temizlik yöntemiyle, ocak gözlerinizi yepyeni yapmak hiç de zor değil. r
Yemek yapılırken taşma yaşanabilir. Fırın ve ocaklara sıçrayan yemek lekeleri zor çıkabiliyor. Temizleyici maddelerin başında gelen limon suyu ve karbonat fırın yüzeyini parlatıyor. İşte detayla

Yemek izleri fırını kirletiyor. Fırın temizliğini yaparken kullandığınız malzemeler çok önemli. Peki ocak ve fırın nasıl temizlenir? İşte yanıtı...

OCAK GÖZLERİNİ YENİ GİBİ YAPAN KARIŞIM


Malzemeler:

1 su bardağı sıcak su

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı karbonat

Uygulama:

Kirli ocak gözlerini ve başlıklarını bir kaseye yerleştirin.


Üzerlerine sıcak suyu, limon suyunu ve karbonatı ekleyin.

Malzemeleri karıştırın ve bir saat boyunca bekletin.

Bekleme süresi sona erdiğinde, kullanılmayan bir diş fırçası ile ocak gözlerini ve başlıklarını ovalayın. Bu sayede yağ kalıntıları ve kirler çözülecektir.

Temizlik işlemi tamamlandığında, ocak gözlerini iyice durulayın ve kurulayın. Bu, ocak gözlerinin daha uzun süre temiz ve hijyenik kalmasını sağlar.

Düzenli olarak ocak gözlerinizi temizlemek, mutfağınızda daha sağlıklı bir pişirme ortamı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.


Ocak gözlerini temizlemek için bu karışımı kullanabilirsiniz. Biraz karbonatı ocak gözlerinin üzerine serpin ve üzerine limondan oluşan bir karışımı dökün.

Ardından bir süre bekleyin ve bir sünger veya temiz bir bez ile nazikçe ovalayarak temizliği tamamlayın.

Sonuç, ocak gözlerinin parlamasını ve yemek pişirme deneyiminizin daha keyifli hale gelmesini sağlayacaktır.

Hem ekonomik hem de çevre dostu bir temizlik yöntemiyle, ocak gözlerinizi yepyeni yapmak hiç de zor değil.

r

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.