İbn-i Sina'nın öksürük şurubu! 1000 yıl önceki öneri öksürüğün kökünü kurutuyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 01.10.2023 - 13:15, Güncelleme: 01.10.2023 - 13:15
 

İbn-i Sina'nın öksürük şurubu! 1000 yıl önceki öneri öksürüğün kökünü kurutuyor

Öksürük nasıl ki şu an geçmeyen birçok hastalığın belirtisiyse binlerce yıl öncede öyleymiş. İbn-i Sina 1000 yıl önce geçmeyen öksürük için insanlara şifalı öksürük şurupları, karışımlar hazırlamış ve deva olmuş. Özellikle hastalıkların, virüslerin eksik olmadığı kış ayında İbn-i Sina'nın öksürük için önerdiği besinleri tüketmek gerek. İşte geçmeyen öksürük için İbn-i Sina'nın reçetesi...
Geçemeyen öksürük için İbn-i Sina C vitamini açısından güçlü besinleri öneriyor. Bunlardan biri olan şalgam kışın düzenli tüketildiğinde vücudu virüslerden temizliyor. Öksürük, soğuk algınlığı, grip gibi birçok hastalığın başladığı bu aylarda İbn-i Sina'nın öksürük reçetesiyle vücut direncinizi artırabilirsiniz. Bağışıklık sisteminin güçlü olması kış ayında doğru besinleri tüketmekten geçiyor. Özellikle salgın hastalıklardan korunmak için bin yıl önce yazdığı reçetelerle günümüz modern tıbbına örnek olan İbn-i Sina'nın tüketin dediği şalgamın faydalarını sizler için derledik. İBN-İ SİNA'NIN ASIRLIK REÇETESİNDEKİ ŞALGAMIN FAYDALARI Doğadaki en güçlü antibiyotik ve anti bakteriyel besindir. İçeriğinde yüksek oranda hem potasyum hem magnezyum hem de C vitamini barındırır. İbn-i Sina Şalgam besinin üst solunum yolları hastalıklarının kökünü kuruttuğunu belirtti. Boğaz ağrısı ve öksürüğe fayda sağlar. İçeriğindeki yüksek orandaki C vitamini güçlü bir likopen maddedir. Likopen mineralleri C vitaminin temel taşıdır. Kış boyu düzenli tüketildiğinde vücut virüslerden temizlenir. Lif açısından da zengin olan şalgam bir taşla iki kuş vurur. İbn-i Sina şalgamın sadece virüsleri değil aynı anda sindirim sistemine de fayda sağladığının altını çizdi. Bağırsakların fonksiyonel sistemini çalıştıran şalgam, kabızlık sorunlarını ortadan kaldırır. Diyet yapmak isteyenler için idealdir. Şalgam anti-kanser etkisine de sahiptir. Hücrelerin deforme olmasının önüne geçer. Kan akışını düzenler. Kandaki demir oranını yükseltir. Bu sayede de vücuttaki enerji depolarını hareketlendirerek tümör oluşmasını engeller. Saç sökülmesinden cilt lekelerine kadar fayda sağlar. Her gün tüketilen bir bardak şalgam suyu akciğeri karaciğeri toksinlerden arındırır.
Öksürük nasıl ki şu an geçmeyen birçok hastalığın belirtisiyse binlerce yıl öncede öyleymiş. İbn-i Sina 1000 yıl önce geçmeyen öksürük için insanlara şifalı öksürük şurupları, karışımlar hazırlamış ve deva olmuş. Özellikle hastalıkların, virüslerin eksik olmadığı kış ayında İbn-i Sina'nın öksürük için önerdiği besinleri tüketmek gerek. İşte geçmeyen öksürük için İbn-i Sina'nın reçetesi...

Geçemeyen öksürük için İbn-i Sina C vitamini açısından güçlü besinleri öneriyor. Bunlardan biri olan şalgam kışın düzenli tüketildiğinde vücudu virüslerden temizliyor. Öksürük, soğuk algınlığı, grip gibi birçok hastalığın başladığı bu aylarda İbn-i Sina'nın öksürük reçetesiyle vücut direncinizi artırabilirsiniz.

Bağışıklık sisteminin güçlü olması kış ayında doğru besinleri tüketmekten geçiyor. Özellikle salgın hastalıklardan korunmak için bin yıl önce yazdığı reçetelerle günümüz modern tıbbına örnek olan İbn-i Sina'nın tüketin dediği şalgamın faydalarını sizler için derledik.


İBN-İ SİNA'NIN ASIRLIK REÇETESİNDEKİ ŞALGAMIN FAYDALARI

Doğadaki en güçlü antibiyotik ve anti bakteriyel besindir. İçeriğinde yüksek oranda hem potasyum hem magnezyum hem de C vitamini barındırır. İbn-i Sina Şalgam besinin üst solunum yolları hastalıklarının kökünü kuruttuğunu belirtti. Boğaz ağrısı ve öksürüğe fayda sağlar.

İçeriğindeki yüksek orandaki C vitamini güçlü bir likopen maddedir. Likopen mineralleri C vitaminin temel taşıdır. Kış boyu düzenli tüketildiğinde vücut virüslerden temizlenir.


Lif açısından da zengin olan şalgam bir taşla iki kuş vurur. İbn-i Sina şalgamın sadece virüsleri değil aynı anda sindirim sistemine de fayda sağladığının altını çizdi. Bağırsakların fonksiyonel sistemini çalıştıran şalgam, kabızlık sorunlarını ortadan kaldırır. Diyet yapmak isteyenler için idealdir.

Şalgam anti-kanser etkisine de sahiptir. Hücrelerin deforme olmasının önüne geçer. Kan akışını düzenler. Kandaki demir oranını yükseltir. Bu sayede de vücuttaki enerji depolarını hareketlendirerek tümör oluşmasını engeller.

Saç sökülmesinden cilt lekelerine kadar fayda sağlar. Her gün tüketilen bir bardak şalgam suyu akciğeri karaciğeri toksinlerden arındırır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.