Hurma hem iftarın hem sağlığın vazgeçilmezi

Röportaj (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 15.03.2024 - 12:43, Güncelleme: 15.03.2024 - 13:01
 

Hurma hem iftarın hem sağlığın vazgeçilmezi

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruçların açıldığı hurma, sadece oruç açmak içinde değil şifa deposu olduğu da ortaya çıktı.
Özellikle kan şekerini dengeleyen hurmanın çeşitleri de vücuda bin bir şifa dağıtıyor. Özellikle peygamberimizin diktiğine inanılan acve hurması. Acve hurmasını Düzceliler ile buluşturan Hüma Aktar sahibi Tuncay Arslan, peygamberimizin diktiği hurma ağacının meyveleri insan vücudu için şifa kaynağı olduğunu söyledi.Ramazan’ın gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi, oruçların açılmasına vesile olan hurma, vücutta sağladığı katkılarıyla birçok derde deva oluyor. Bilinen en önemli etkileri ise kalp sağlığını korur, antioksidan bakımından zengindir, hafızayı güçlendirir, kolesterolü dengeler, beyin sağlığını güçlendirir, cildi gençleştirir, göz sağlığını güçlendirir ,kansızlığa iyi gelir, stres ve yorgunluğu giderir, sindirimi kolaylaştırır, doğal tatlandırıcıdır, mikrop ve enfeksiyonlarla savaşır, kemikleri güçlendirir, lifli yapısı bağırsakları çalıştırır, kalorisi düşüktür; kilo vermeyi kolaylaştırır, rahim yapısını doğuma uygun hale getirir; sancıyı azaltır.Hurma ile ilgili ve özellikle acve hurmasıyla ilgili bilgiler veren Hüma Aktar Tuncay Arslan, “Bilindiği gibi özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmadır. Oruç açılırken uzun süren açlıktan sonra mideye giren ilk besin olduğu için kan şekerini dengeler. Ayrıca birçok hastalığa da iyi gelir. Hurmanın bütün çeşitlerini müşterilerimiz için bulunduruyorum ancak en özel olanı acve hurmasıdır. Bu hurma peygamberimizin diktiği ağacın meyveleridir ve şifa deposudur” dedi. Atatürk Bulvarında bulunan Hüma Aktar Tuncay Arslan ayrıca ramazan sofralarının olmazsa olmazı hurmanın fiyatlarının ise hurmasına göre değiştiğini ifade etti.  
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruçların açıldığı hurma, sadece oruç açmak içinde değil şifa deposu olduğu da ortaya çıktı.

Özellikle kan şekerini dengeleyen hurmanın çeşitleri de vücuda bin bir şifa dağıtıyor. Özellikle peygamberimizin diktiğine inanılan acve hurması. Acve hurmasını Düzceliler ile buluşturan Hüma Aktar sahibi Tuncay Arslan, peygamberimizin diktiği hurma ağacının meyveleri insan vücudu için şifa kaynağı olduğunu söyledi.Ramazan’ın gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi, oruçların açılmasına vesile olan hurma, vücutta sağladığı katkılarıyla birçok derde deva oluyor.

Bilinen en önemli etkileri ise kalp sağlığını korur, antioksidan bakımından zengindir, hafızayı güçlendirir, kolesterolü dengeler, beyin sağlığını güçlendirir, cildi gençleştirir, göz sağlığını güçlendirir ,kansızlığa iyi gelir, stres ve yorgunluğu giderir, sindirimi kolaylaştırır, doğal tatlandırıcıdır, mikrop ve enfeksiyonlarla savaşır, kemikleri güçlendirir, lifli yapısı bağırsakları çalıştırır, kalorisi düşüktür; kilo vermeyi kolaylaştırır, rahim yapısını doğuma uygun hale getirir; sancıyı azaltır. Hurma ile ilgili ve özellikle acve hurmasıyla ilgili bilgiler veren Hüma Aktar Tuncay Arslan, “Bilindiği gibi özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmadır.

Oruç açılırken uzun süren açlıktan sonra mideye giren ilk besin olduğu için kan şekerini dengeler. Ayrıca birçok hastalığa da iyi gelir. Hurmanın bütün çeşitlerini müşterilerimiz için bulunduruyorum ancak en özel olanı acve hurmasıdır. Bu hurma peygamberimizin diktiği ağacın meyveleridir ve şifa deposudur” dedi. Atatürk Bulvarında bulunan Hüma Aktar Tuncay Arslan ayrıca ramazan sofralarının olmazsa olmazı hurmanın fiyatlarının ise hurmasına göre değiştiğini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.