Hür Haber Gazetesi yönetiminden Baro Başkanı Çakır’a ziyaret

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 13.11.2023 - 15:18, Güncelleme: 13.11.2023 - 15:18
 

Hür Haber Gazetesi yönetiminden Baro Başkanı Çakır’a ziyaret

Düzce Barosu Başkanı Taner Çakır, Hür Haber Gazetesi yönetiminin yaptığı ziyarette konuşarak Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti.
Düzce Hür Haber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Algün, yönetim kurulu üyeleri Av. Mecnun Yüksel, Hürkerim Küçükusta ile Haber Koordinatörü Selçuk Akyol, Düzce Barosu Başkanı Tane Çakır’ı ziyaret etti. Düzce Barosu’nda gerçekleşen ziyarette son günlerde Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında yaşanan krizin ana gündem konusu olduğu ziyarette konuşan Düzce barosu Başkanı Av. Taner Çakır: “Türkiye bir hukuk devletidir ve Anayasa Mahkemesi bu hukuk sisteminin en üst mercidir. Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar her ne olursa olsun alt merci olan Yargıtay’ın ben bu karar uymuyorum demek gibi bir lüksü olamaz. Hukuk devletlerinde zaten böyle bir olayda olmaz. Barolar birliği olarak konuyla ilgili olarak bizde açıklama yapmak üzere Ankara2ya gideceğiz. Ancak. Hukuk herkes için gereklidir ve olmazsa olmazdır” dedi.Yavuz Algün ise konuşmasında; “Avukatlar demokratik hukuk sistemi içinde savunma merci olarak vatandaşların her zaman ihtiyaç duyduğu bir meslektir. Savunma İddia makamı kadar önemlidir. Bu kutsal görevi bütün sorunlarına rağmen can siperane şekilde yapmanızdan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.  
Düzce Barosu Başkanı Taner Çakır, Hür Haber Gazetesi yönetiminin yaptığı ziyarette konuşarak Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti.

Düzce Hür Haber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Algün, yönetim kurulu üyeleri Av. Mecnun Yüksel, Hürkerim Küçükusta ile Haber Koordinatörü Selçuk Akyol, Düzce Barosu Başkanı Tane Çakır’ı ziyaret etti. Düzce Barosu’nda gerçekleşen ziyarette son günlerde Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında yaşanan krizin ana gündem konusu olduğu ziyarette konuşan Düzce barosu Başkanı Av. Taner Çakır: “Türkiye bir hukuk devletidir ve Anayasa Mahkemesi bu hukuk sisteminin en üst mercidir.

Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar her ne olursa olsun alt merci olan Yargıtay’ın ben bu karar uymuyorum demek gibi bir lüksü olamaz. Hukuk devletlerinde zaten böyle bir olayda olmaz. Barolar birliği olarak konuyla ilgili olarak bizde açıklama yapmak üzere Ankara2ya gideceğiz. Ancak. Hukuk herkes için gereklidir ve olmazsa olmazdır” dedi. Yavuz Algün ise konuşmasında; “Avukatlar demokratik hukuk sistemi içinde savunma merci olarak vatandaşların her zaman ihtiyaç duyduğu bir meslektir. Savunma İddia makamı kadar önemlidir. Bu kutsal görevi bütün sorunlarına rağmen can siperane şekilde yapmanızdan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.