Her gün bir avuç kabak çekirdeği yemek o sorunu çözüyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 17.08.2023 - 10:44, Güncelleme: 17.08.2023 - 10:44
 

Her gün bir avuç kabak çekirdeği yemek o sorunu çözüyor

Kabak çekirdeğini birçoğumuz kuru yemiş olarak biliyoruz. Fakat geçmiş yıllarda kabak çekirdeği ilaç olarak kullanılmış. Kabak çekirdeğinin faydalarını sizler için derledik.
Kabak çekirdeği en sevilen kuru yemişlerin başında geliyor. Günde bir avuç çiğ kabak çekirdeği tüketmek günlük magnezyum ve çinko ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılıyor. Bu yüzden kabak çekirdeği hem kemiklere faydalıdır hem de kaygıyı azaltır. Tüm bunların yanında kabak çekirdeğinin en önemli faydası hafızayı güçlendirmesidir. KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI Kabak çekirdeği yüksek miktarda çinko, magnezyum ve doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Bu yüzden hafızayı güçlendirir. Kabak çekirdeği beyin sağlına faydalarının yanında bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde de etkilidir. Günde bir avuç çiğ kabak çekirdeği tüketmek günlük magnezyum ve çinko ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılıyor, lif açısından da zengin olduğu için önerilen miktarda tüketimi kilo vermeye ve bağırsak sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Kabak çekirdeği, hücrelerimizi hastalığa neden olan hasarlardan koruyan ve vücudumuzdaki iltihaplanmayı azaltan birçok antioksidan açısından zengindir. Kabak çekirdeği iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Çalışmalar, kabak çekirdeğinin iltihap önleyici özelliklerinin karaciğer, mesane, bağırsak ve eklemlerde iyi işlevi sürdürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Kabak çekirdeği, diyabet riskini düşürmeye yardımcı olur. Çalışmalar, kabak çekirdeğinin diyabetli kişilerin hastalığı yönetmek için kan şekeri kontrolünü sürdürmelerine de yardımcı olduğunu gösteriyor. Yatmadan önce kabak çekirdeği atıştırmak daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olabilir. Kabak çekirdeği, uykuyu teşvik eden bir kaynağıdır. Son olarak, araştırmalar, magnezyumun uykusuzluğa katkıda bulunan stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor . Kabak çekirdeği, bağışıklık sisteminin bakteri ve virüslerle savaşmasına yardımcı bir mineral olan çinko içerir.
Kabak çekirdeğini birçoğumuz kuru yemiş olarak biliyoruz. Fakat geçmiş yıllarda kabak çekirdeği ilaç olarak kullanılmış. Kabak çekirdeğinin faydalarını sizler için derledik.

Kabak çekirdeği en sevilen kuru yemişlerin başında geliyor. Günde bir avuç çiğ kabak çekirdeği tüketmek günlük magnezyum ve çinko ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılıyor. Bu yüzden kabak çekirdeği hem kemiklere faydalıdır hem de kaygıyı azaltır. Tüm bunların yanında kabak çekirdeğinin en önemli faydası hafızayı güçlendirmesidir.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Kabak çekirdeği yüksek miktarda çinko, magnezyum ve doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Bu yüzden hafızayı güçlendirir. Kabak çekirdeği beyin sağlına faydalarının yanında bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde de etkilidir.

Günde bir avuç çiğ kabak çekirdeği tüketmek günlük magnezyum ve çinko ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılıyor, lif açısından da zengin olduğu için önerilen miktarda tüketimi kilo vermeye ve bağırsak sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor.

Kabak çekirdeği, hücrelerimizi hastalığa neden olan hasarlardan koruyan ve vücudumuzdaki iltihaplanmayı azaltan birçok antioksidan açısından zengindir.

Kabak çekirdeği iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Çalışmalar, kabak çekirdeğinin iltihap önleyici özelliklerinin karaciğer, mesane, bağırsak ve eklemlerde iyi işlevi sürdürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Kabak çekirdeği, diyabet riskini düşürmeye yardımcı olur. Çalışmalar, kabak çekirdeğinin diyabetli kişilerin hastalığı yönetmek için kan şekeri kontrolünü sürdürmelerine de yardımcı olduğunu gösteriyor.

Yatmadan önce kabak çekirdeği atıştırmak daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olabilir. Kabak çekirdeği, uykuyu teşvik eden bir kaynağıdır. Son olarak, araştırmalar, magnezyumun uykusuzluğa katkıda bulunan stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor .

Kabak çekirdeği, bağışıklık sisteminin bakteri ve virüslerle savaşmasına yardımcı bir mineral olan çinko içerir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.