Günde 4 adet ceviz tüketirseniz ne olur?

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.01.2024 - 18:28, Güncelleme: 27.01.2024 - 18:28
 

Günde 4 adet ceviz tüketirseniz ne olur?

Ceviz Omega yağ asitleriyle dolup taşıyor. Ceviz doymamış yağ asidi bakımından çok zengin. Cevizi düzenli tüketmek beyin sağlığını onarıyor. Peki günde 4 adet ceviz tüketirseniz ne olur?
Ceviz tok tutuyor. Cevizi diyet listelerinden eksik etmemeli. Her gün düzenli ceviz tüketirseniz ne olur? GÜNDE 4 ADET CEVİZ YEDİĞİNİZDE BAKIN NELER OLUYOR KALP, TANSİYON VE ŞEKER HASTALIĞINDAN KORUR Kalp, tansiyon ve şeker hastalığına karşı sizi korur. İçerdiği omega 3 sayesinde kolesterol seviyenizi düşürür. İçerdiği L-arjinin ile kalp krizi riskini düşürür. İçerdiği ALA sayesinde pıhtı oluşmasını engeller. Cevizin insan vücuduna faydası, içeriğindeki mineral ve sağlıklı yağlar sebebiyledir. Bu sağlıklı yağ ve mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek vermekle birlikte pek çok hastalığın oluşması için vücudun korunmasına da yardımcı olur. UNUTKANLIĞI AZALTIR Hücreleri serbest radikallerden koruyarak unutkanlık hastalığı riskini düşürür. KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR Kilo kontrolüne yardımcı olur: Cevizde yer alan lifler, tokluk hissini uzun süre korumunaıza katkıda bulunur. Bu sayede de kilonuzu daha rahat kontrol edebilirsiniz.
Ceviz Omega yağ asitleriyle dolup taşıyor. Ceviz doymamış yağ asidi bakımından çok zengin. Cevizi düzenli tüketmek beyin sağlığını onarıyor. Peki günde 4 adet ceviz tüketirseniz ne olur?

Ceviz tok tutuyor. Cevizi diyet listelerinden eksik etmemeli. Her gün düzenli ceviz tüketirseniz ne olur?

GÜNDE 4 ADET CEVİZ YEDİĞİNİZDE BAKIN NELER OLUYOR


KALP, TANSİYON VE ŞEKER HASTALIĞINDAN KORUR

Kalp, tansiyon ve şeker hastalığına karşı sizi korur.

İçerdiği omega 3 sayesinde kolesterol seviyenizi düşürür.

İçerdiği L-arjinin ile kalp krizi riskini düşürür.

İçerdiği ALA sayesinde pıhtı oluşmasını engeller.

Cevizin insan vücuduna faydası, içeriğindeki mineral ve sağlıklı yağlar sebebiyledir.

Bu sağlıklı yağ ve mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek vermekle birlikte pek çok hastalığın oluşması için vücudun korunmasına da yardımcı olur.

UNUTKANLIĞI AZALTIR

Hücreleri serbest radikallerden koruyarak unutkanlık hastalığı riskini düşürür.

KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR

Kilo kontrolüne yardımcı olur: Cevizde yer alan lifler, tokluk hissini uzun süre korumunaıza katkıda bulunur. Bu sayede de kilonuzu daha rahat kontrol edebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.