Gölyaka’da Demircan adaylığı teşkilatı böldü

Siyaset (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 08.02.2024 - 15:40, Güncelleme: 08.02.2024 - 15:40
 

Gölyaka’da Demircan adaylığı teşkilatı böldü

Gölyaka'da AK Parti’de belediye başkan adayının henüz belli olmaması ve mevcut belediye başkanı Yakup Demircan’ın yeninden aday olacağı spekülasyonları teşkilat içinde gerilimli bir süreç yaşanmasına neden oluyor.
Geçtiğimiz aylarda yapılan temayül yoklamasında halkın ve teşkilatın büyük çoğunluğunun tercihi bir başka isim oldu. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için bütün partilerin şehir belediye başkan adayları belli olurken ilçelerde ise belirsizlik devam ediyor. Özellikle AK Parti’de aday sürecinin uzaması teşkilatta gerginliğe neden oluyor. Gölyaka’da temayülden Cihat Çelik isminin çıktığını ve Gölyaka AK Parti teşkilatının istediği Cihat Çelik yerine mevcut belediye başkanı Yakup Demircan’ın aday gösterileceği dedikoduları ise teşkilatta huzursuzluğa neden oldu. Yakup Demircan isminin belediye başkan adayı olarak çıkması halinde birçok AK Partilinin partisinden istifa edeceği öğrenildi. Gölyaka yönetimi ve gençlik kolları, halkın ve teşkilatın isteğine rağmen aday listelerinde yer almayan isimlerin yokluğuna tepki gösteriyor. Bu durum, istifalarla sonuçlanabilecek bir gerginliğe neden olacağı belirtiliyor. Gölyaka'da yaşanan bu gelişmeler ise belediye başkanlığı adaylığı sürecinin gerilimli bir süreç yaşanacağına işaret ediyor.20:17  
Gölyaka'da AK Parti’de belediye başkan adayının henüz belli olmaması ve mevcut belediye başkanı Yakup Demircan’ın yeninden aday olacağı spekülasyonları teşkilat içinde gerilimli bir süreç yaşanmasına neden oluyor.
Geçtiğimiz aylarda yapılan temayül yoklamasında halkın ve teşkilatın büyük çoğunluğunun tercihi bir başka isim oldu.
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için bütün partilerin şehir belediye başkan adayları belli olurken ilçelerde ise belirsizlik devam ediyor. Özellikle AK Parti’de aday sürecinin uzaması teşkilatta gerginliğe neden oluyor. Gölyaka’da temayülden Cihat Çelik isminin çıktığını ve Gölyaka AK Parti teşkilatının istediği Cihat Çelik yerine mevcut belediye başkanı Yakup Demircan’ın aday gösterileceği dedikoduları ise teşkilatta huzursuzluğa neden oldu. Yakup Demircan isminin belediye başkan adayı olarak çıkması halinde birçok AK Partilinin partisinden istifa edeceği öğrenildi.
Gölyaka yönetimi ve gençlik kolları, halkın ve teşkilatın isteğine rağmen aday listelerinde yer almayan isimlerin yokluğuna tepki gösteriyor. Bu durum, istifalarla sonuçlanabilecek bir gerginliğe neden olacağı belirtiliyor.
Gölyaka'da yaşanan bu gelişmeler ise belediye başkanlığı adaylığı sürecinin gerilimli bir süreç yaşanacağına işaret ediyor.20:17
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.