Gama’da kriz üstüne kriz ortalık karıştı..

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 23.03.2024 - 13:46, Güncelleme: 23.03.2024 - 19:12
 

Gama’da kriz üstüne kriz ortalık karıştı..

İşçiler maaşlarını alamadan bu defa da kapanmak şokunu yaşıyor
Gümüşova’da bulunan GAMA İplik ve elyaf fabrikasında krizler bitmek bilmiyor. Ramazan ayına parasız giren işçilerin mağduriyeti devam ederken bu defa da fabrikanın bir bölümünün kapatılmasıyla yaklaşık 300 işçi, işsiz kaldı. Kriz büyüyerek devam ederken işçilerin alacaklarını tahsil etmek için fabrika önünde gergin bekleyişi sürüyor. Gümüşova Selamlar Mevkiinde bulunan GAMA İplik Gama Elyaf İplik Sanayi fabrikasında kriz bir türlü bitmiyor. Fabrika çalışanı işçiler 7-8 aydır maaşlarını geç alırken daha sonrasında ise yarım maaş almaya başladı. Son 3 aydır ise maaş alamadıklarını iddia eden işçiler maaşlarını almadıkları için Ramazan ayına da yine parasız girmek zorunda kaldı. Ramazan ayında çocuklarına ve ailelerine iftarlık ve sahurluk götüremeyen işçiler umutla fabrika önünde beklerken bu defa da polyester fabrikasının kapandığını öğrendiler. Kapatılma kararı alınan polyester fabrikasında çalışan işçiler ise alamadıkları maaşlarının üzerine birde işsiz kaldıklarını öğrenmeleri ise zaman zaman gerginliklere neden oluyor. Tazminat, ihbarlarının ne zaman ödeneceği konusunda da yetkililerden hiçbir açıklama yapılmayan işçilerin fabrika önünde gergin bekleyişleri ise sürüyor.   Fabrikada hakkını almayan bir fabrika işçisi süreci anlatarak şunları söyledi, “Şöyle anlatayım, son 7-8 aydır işçilerin maaşları geç ödenmeye başladı, 45 günde bir maaş ödenmeye başladı. Sonra yarım maaşlar ödenmeye başladı. Bu durum insanları hep içeriye soktu. Son üç aydır da insanlar maaş alamamıştı. GAMA Elyaf iplik Sanayi’ye ait 2 fabrikası var. Burda iplik ile devam edip polyesteri kapatma kararı aldılar. Polyesterde 300’e yakın işçi bir anda işten çıkarıldı. Çıkışları verildi. Tazminat ihbar vs ödeneceğini söylediler ama tarih vermediler. Polyester çalışanları en son ocak maaşının yarısını aldı halen beklemekteler. İplikte devam etmek isteyenlere maaşları ödeneceği söylendi. İplik işçilerinin çoğuna Şubat maaşı ödendi dün itibariyle. Polyesterde ise 6-7 kişiye ödendi. Buda sus payı olduğunu düşünüyoruz. Bakın ödeyeceğiz susun bekleyin gibisine ödeme yaptılar” dedi.GAMA’da devam eden sorunun bir an önce çözülmesi ve çalışanların mağduriyetinin giderilmesi, yaklaşan bayramda en azından paralarını alabilmesi için işçiler yetkililerden yardım beklediklerini de ifade ediyor. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
İşçiler maaşlarını alamadan bu defa da kapanmak şokunu yaşıyor

Gümüşova’da bulunan GAMA İplik ve elyaf fabrikasında krizler bitmek bilmiyor. Ramazan ayına parasız giren işçilerin mağduriyeti devam ederken bu defa da fabrikanın bir bölümünün kapatılmasıyla yaklaşık 300 işçi, işsiz kaldı. Kriz büyüyerek devam ederken işçilerin alacaklarını tahsil etmek için fabrika önünde gergin bekleyişi sürüyor. Gümüşova Selamlar Mevkiinde bulunan GAMA İplik Gama Elyaf İplik Sanayi fabrikasında kriz bir türlü bitmiyor. Fabrika çalışanı işçiler 7-8 aydır maaşlarını geç alırken daha sonrasında ise yarım maaş almaya başladı. Son 3 aydır ise maaş alamadıklarını iddia eden işçiler maaşlarını almadıkları için Ramazan ayına da yine parasız girmek zorunda kaldı. Ramazan ayında çocuklarına ve ailelerine iftarlık ve sahurluk götüremeyen işçiler umutla fabrika önünde beklerken bu defa da polyester fabrikasının kapandığını öğrendiler. Kapatılma kararı alınan polyester fabrikasında çalışan işçiler ise alamadıkları maaşlarının üzerine birde işsiz kaldıklarını öğrenmeleri ise zaman zaman gerginliklere neden oluyor. Tazminat, ihbarlarının ne zaman ödeneceği konusunda da yetkililerden hiçbir açıklama yapılmayan işçilerin fabrika önünde gergin bekleyişleri ise sürüyor.  

Fabrikada hakkını almayan bir fabrika işçisi süreci anlatarak şunları söyledi, “Şöyle anlatayım, son 7-8 aydır işçilerin maaşları geç ödenmeye başladı, 45 günde bir maaş ödenmeye başladı. Sonra yarım maaşlar ödenmeye başladı. Bu durum insanları hep içeriye soktu. Son üç aydır da insanlar maaş alamamıştı. GAMA Elyaf iplik Sanayi’ye ait 2 fabrikası var. Burda iplik ile devam edip polyesteri kapatma kararı aldılar. Polyesterde 300’e yakın işçi bir anda işten çıkarıldı. Çıkışları verildi. Tazminat ihbar vs ödeneceğini söylediler ama tarih vermediler. Polyester çalışanları en son ocak maaşının yarısını aldı halen beklemekteler. İplikte devam etmek isteyenlere maaşları ödeneceği söylendi. İplik işçilerinin çoğuna Şubat maaşı ödendi dün itibariyle. Polyesterde ise 6-7 kişiye ödendi. Buda sus payı olduğunu düşünüyoruz. Bakın ödeyeceğiz susun bekleyin gibisine ödeme yaptılar” dedi. GAMA’da devam eden sorunun bir an önce çözülmesi ve çalışanların mağduriyetinin giderilmesi, yaklaşan bayramda en azından paralarını alabilmesi için işçiler yetkililerden yardım beklediklerini de ifade ediyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.