Düzce’de Yaz Tatili Heyecanı: Öğrenciler İçin Geri Sayım Başladı
Düzce’de Yaz Tatili Heyecanı: Öğrenciler İçin Geri Sayım Başladı
Düzce’de öğrenciler için uzun yaz tatiline geri sayım başladı. Karnelerin dağıtılacağı 26 Haziran öncesi hem öğrencileri hem de velileri tatil heyecanı sardı.
Düzce’de Yaz Tatili Heyecanı: Öğrenciler İçin Geri Sayım Başladı
Düzce’de öğrenciler ve veliler, 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesine kısa süre kala yaz tatili için geri sayıma geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma takvimine göre okullarda eğitim öğretim yılı 26 Haziran 2026 Cuma günü tamamlanacak.
Havaların ısınmasıyla birlikte Düzce’de öğrenciler karne heyecanı yaşamaya başlarken, veliler de yaz tatili planlarını yapmaya başladı. Kent genelindeki okullarda öğrenciler, 26 Haziran Cuma günü karnelerini alarak uzun yaz tatiline çıkacak.
Okullar 26 Haziran’da kapanacak
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre ikinci dönem 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek.
Bu tarihle birlikte Düzce’deki öğrenciler de okullarında düzenlenecek karne programlarının ardından yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başlayacak.
8 Eylül’de başlayan maraton sona eriyor
2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlamıştı. Öğrenciler, birinci dönem, yarıyıl tatili, ikinci dönem ve ara tatil sürecinin ardından eğitim yılının son haftalarına girdi.
Düzce’de binlerce öğrenci için karne heyecanı yaklaşırken, aileler de tatil dönemini nasıl değerlendireceklerine yönelik planlarını netleştirmeye başladı.
Düzce’de yaz hareketliliği bekleniyor
Okulların kapanmasıyla birlikte Düzce’de yaz hareketliliğinin artması bekleniyor. Akçakoca sahilleri, Aydınpınar, Samandere, Güzeldere, Efteni Gölü ve yayla rotaları, yaz tatilinde ailelerin tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor.
Özellikle öğrencilerin tatile çıkmasıyla birlikte kentte hem sosyal alanlarda hem de doğal turizm noktalarında yoğunluk yaşanması bekleniyor.
Veliler tatil planı yapıyor
Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte veliler de çocuklarının tatil dönemini verimli geçirmesi için hazırlık yapıyor. Aileler, tatil sürecinde dinlenme, sosyal etkinlikler, spor faaliyetleri ve kitap okuma gibi başlıklara yöneliyor.
Eğitimciler ise öğrencilerin yaz tatilinde tamamen derslerden kopmadan, dinlenme ile kişisel gelişimi dengeleyecek etkinliklere zaman ayırmasının önemli olduğunu belirtiyor.
Yeni dönem takvimi bekleniyor
2025-2026 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından gözler yeni eğitim dönemine çevrilecek. 2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin resmi takvimin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ayrıca duyurulması bekleniyor.
Düzce’de öğrenciler için karne heyecanı yaklaşırken, 26 Haziran Cuma günü çalacak son ders ziliyle birlikte yaz tatili başlayacak.
Düzce’de son dakika gelişmeleri ve tüm yerel haberler için Google’da “Düzce Hür Haber” yazarak sitemize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

