Düzce’de Dolandırıcı Çiçekçi

Asayiş (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 04.01.2024 - 15:06, Güncelleme: 04.01.2024 - 23:24
 

Düzce’de Dolandırıcı Çiçekçi

İnternetten çiçek siparişi verirken dikkat
Düzce’de internet üzerinden çiçek siparişi alan çiçekçi dolandırıcı çıktıİnternetin yaygınlaşması ile birlikte hayatımız kolaylaşırken kötü amaçlı kişilere de gün doğdu. Ankara’da oturan bir kişi Düzce’de ameliyat olan arkadaşı için verdiği çiçek siparişinde dolandırılınca isyan etti. İnternet artık hayatımızın her alanına girerek hayatımızı olabildiğince kolaylaştırdı. Sınırları kaldıran siparişlerimizi kısa sürede ulaşmasını istediğiniz kişilere, yerlere ulaştıran kolaylıkları cep telefonumuza kadar sundu. Ancak bu kolaylıklardan çıkar amaçlı faydalanmak isteyen kötü amaçlı kişilere de gün doğmasına neden oluyor.Bu çerçevede Ankara’da oturan B.K.’da Düzce’de ameliyat olan bir arkadaşı için çiçek göndermek istedi. İnternette Düzce’deki çiçekleri sorgulatırken ilk çıkan çiçekçinin web sayfasına girdi. Çiçek modellerinden bir tane beğenen B.K., çiçek siparişini verdi. Sözde çiçekçinin attığı İBAN hesabına parasını da yatıran B.K. her şeyi tamamlamasına rağmen siparişi bir türlü hazırlanmadı. Whatsapp üzerinden defalarca sorgulamasına rağmen bir türlü geri dönüş olmayınca dolandırıldığını fark eden B.K. Tüketici Hakları Derneğine ve polise suç duyurusunda bulundu.   Çiçek gönderirken dolandırılan B.K. gazetemize yaşadıklarını anlatarak; “Çiçek siparişi için internette Düzce’de açık çiçekçi aramaya başladım. Google https://cicekevimiz.site/cesit/duzce-cicekci-ayni-gun-teslim/ karşıma çıktı. Sitesinde aynı gün teslim yazıyordu. Sitedeki modellerden bir tane beğendim. 0507 690 05 85 Whattsap sipariş ver yazıyordu bende o linke tıkladım. Çünkü hemen gitsin istiyordum. En yakın arkadaşım ameliyat olmuştu sevinsin mutlu olsun diye. Ad, soyadı, adres, tel istedi. Bunları da yazdım siparişi de verdim. Ödeme için İBAN ve şirket bilgilerini attılar ininal Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş Bende ücretini yatırdım. Görseli de birazdan atacağız dedi. Ancak atmadı, çiçek ulaşmadı. Parasını da aldı. Sipariş de ulaşmadı. Beni arkadaşıma karşı mahcup ettiler, mağdur oldum. Benim gibi kimse mağdur olmasın. Gerekeni lütfen yapın rica ediyorum” dedi. ARAMADA İLK ÇIKAN LİNKLERE TIKLAMAYIN Uzmanlar ise internet üzerinden yapılan aramalarda ilk çıkan linklerin sahte olabileceğini, reklam veren sahte hesaplar olabileceğine dikkat çekerek, ilk çıkan linkleri tıklanmaması gerektiğini, mutlaka standart site uzantılı linklerden sipariş verilmesi gerektiğini belittiler.  
İnternetten çiçek siparişi verirken dikkat

Düzce’de internet üzerinden çiçek siparişi alan çiçekçi dolandırıcı çıktıİnternetin yaygınlaşması ile birlikte hayatımız kolaylaşırken kötü amaçlı kişilere de gün doğdu. Ankara’da oturan bir kişi Düzce’de ameliyat olan arkadaşı için verdiği çiçek siparişinde dolandırılınca isyan etti. İnternet artık hayatımızın her alanına girerek hayatımızı olabildiğince kolaylaştırdı. Sınırları kaldıran siparişlerimizi kısa sürede ulaşmasını istediğiniz kişilere, yerlere ulaştıran kolaylıkları cep telefonumuza kadar sundu. Ancak bu kolaylıklardan çıkar amaçlı faydalanmak isteyen kötü amaçlı kişilere de gün doğmasına neden oluyor.Bu çerçevede Ankara’da oturan B.K.’da Düzce’de ameliyat olan bir arkadaşı için çiçek göndermek istedi. İnternette Düzce’deki çiçekleri sorgulatırken ilk çıkan çiçekçinin web sayfasına girdi. Çiçek modellerinden bir tane beğenen B.K., çiçek siparişini verdi.

Sözde çiçekçinin attığı İBAN hesabına parasını da yatıran B.K. her şeyi tamamlamasına rağmen siparişi bir türlü hazırlanmadı. Whatsapp üzerinden defalarca sorgulamasına rağmen bir türlü geri dönüş olmayınca dolandırıldığını fark eden B.K. Tüketici Hakları Derneğine ve polise suç duyurusunda bulundu.  

Çiçek gönderirken dolandırılan B.K. gazetemize yaşadıklarını anlatarak; “Çiçek siparişi için internette Düzce’de açık çiçekçi aramaya başladım. Google https://cicekevimiz.site/cesit/duzce-cicekci-ayni-gun-teslim/ karşıma çıktı. Sitesinde aynı gün teslim yazıyordu. Sitedeki modellerden bir tane beğendim. 0507 690 05 85 Whattsap sipariş ver yazıyordu bende o linke tıkladım.

Çünkü hemen gitsin istiyordum. En yakın arkadaşım ameliyat olmuştu sevinsin mutlu olsun diye. Ad, soyadı, adres, tel istedi. Bunları da yazdım siparişi de verdim. Ödeme için İBAN ve şirket bilgilerini attılar ininal Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş Bende ücretini yatırdım. Görseli de birazdan atacağız dedi. Ancak atmadı, çiçek ulaşmadı. Parasını da aldı. Sipariş de ulaşmadı. Beni arkadaşıma karşı mahcup ettiler, mağdur oldum. Benim gibi kimse mağdur olmasın. Gerekeni lütfen yapın rica ediyorum” dedi.

ARAMADA İLK ÇIKAN LİNKLERE TIKLAMAYIN
Uzmanlar ise internet üzerinden yapılan aramalarda ilk çıkan linklerin sahte olabileceğini, reklam veren sahte hesaplar olabileceğine dikkat çekerek, ilk çıkan linkleri tıklanmaması gerektiğini, mutlaka standart site uzantılı linklerden sipariş verilmesi gerektiğini belittiler.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Birisi
(05.01.2024 08:50 - #406)
O kadar saf ki dolandırıcının halen daha düzceli olduğunu, Düzce de yaşadığını zannediyor.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.