Düzce Belediyesi Bilim Merkezi, bölgenin merkezi oldu

Teknoloji (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.06.2024 - 18:25, Güncelleme: 06.06.2024 - 19:08
 

Düzce Belediyesi Bilim Merkezi, bölgenin merkezi oldu

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlünün 65. dönem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı dönemde projelendirilen ve Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirilen Bilim Merkezi bölgeye hizmet veriyor.
Bilime meraklı 7’den 77’ye herkesin rahatlıkla kullanabildiği merkezde bilim adına yok yok. Robotik kodlamadan gökyüzü bilimine hemen hemen bilimin ve teknolojinin bütün alanlarında çalışmalar yapılabiliyor. Bakanlığı döneminde Antartika Çalışma Grubunu kurarak kutuplar bölgesinde araştırmalar yapılmasına olanak sağlayan, yerli ve milli otomobil TOGG’un kuruluş ve proje aşamasının mimarı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çalışmaları ile projelendirilen ve belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirilen Bilim Merkezi bölgede tek oluşu ile Düzce’yi bu alanda bir adım öne çıkartırken, öğrenciler ve öğrenci gruplarının da uğrak noktası oluyor. Hem Düzce ve ilçelerine hem de çevre illerdeki bilime meraklı öğrenci ve insanlara deney ortamı imkanı tanıyor.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı tarafından açılan merkezde 7’den 77’ye bilime meraklı herkes için birçok aktivite bulunuyor.  Merkeze ziyarete gelen öğrencilerle yakından ilgilenen Bilim Merkezi Serkan Yılmaz, yaptığı açıklamada; Dr. Faruk Özlü’nin bakanlık döneminde merkezin çalışmalarına başlandığını ve belediye başkanlığı döneminde ise hayata geçirildiğini belirterek, merkezin bölgede sadece Düzce’de olmasından dolayı kentin bilim adına imrenilen seviyede yer aldığını belirtti. Bilim Merkezinde, bilim adına birçok atölyenin bulunduğunu ve buralarda genç yaşlı hatta okul öncesi öğrencilerin çeşitli çalışmalar yapabildiklerini de belirten Serkan Yılmaz, başta Düzce olmak üzere çevre illerden bilime meraklı herkesi merkeze beklediklerini de ifade etti.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlünün 65. dönem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı dönemde projelendirilen ve Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirilen Bilim Merkezi bölgeye hizmet veriyor.

Bilime meraklı 7’den 77’ye herkesin rahatlıkla kullanabildiği merkezde bilim adına yok yok. Robotik kodlamadan gökyüzü bilimine hemen hemen bilimin ve teknolojinin bütün alanlarında çalışmalar yapılabiliyor. Bakanlığı döneminde Antartika Çalışma Grubunu kurarak kutuplar bölgesinde araştırmalar yapılmasına olanak sağlayan, yerli ve milli otomobil TOGG’un kuruluş ve proje aşamasının mimarı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çalışmaları ile projelendirilen ve belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirilen Bilim Merkezi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Merkezi bölgede tek oluşu ile Düzce’yi bu alanda bir adım öne çıkartırken, öğrenciler ve öğrenci gruplarının da uğrak noktası oluyor.

Hem Düzce ve ilçelerine hem de çevre illerdeki bilime meraklı öğrenci ve insanlara deney ortamı imkanı tanıyor.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı tarafından açılan merkezde 7’den 77’ye bilime meraklı herkes için birçok aktivite bulunuyor.

 Merkeze ziyarete gelen öğrencilerle yakından ilgilenen Bilim Merkezi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Merkezi Serkan Yılmaz, yaptığı açıklamada; Dr. Faruk Özlü’nin bakanlık döneminde merkezin çalışmalarına başlandığını ve belediye başkanlığı döneminde ise hayata geçirildiğini belirterek, merkezin bölgede sadece Düzce’de olmasından dolayı kentin bilim adına imrenilen seviyede yer aldığını belirtti.

Bilim Merkezinde, bilim adına birçok atölyenin bulunduğunu ve buralarda genç yaşlı hatta okul öncesi öğrencilerin çeşitli çalışmalar yapabildiklerini de belirten Serkan Yılmaz, başta Düzce olmak üzere çevre illerden bilime meraklı herkesi merkeze beklediklerini de ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.