Düzce 24 yaşında

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 08.12.2023 - 18:06, Güncelleme: 08.12.2023 - 18:06
 

Düzce 24 yaşında

Düzce, yaşadığı büyük depremin ardından 1999 yılının Aralık Ayı’nda Bakanlar Kurulu Karar ile Türkiye’nin 81. plakasına sahip en genç ili oldu.
17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini yaşayan Düzce iki büyük depremde yıkılmasının ardından Türkiye’nin 81. İli olarak 9 Aralık 1999 yılında 1'i yeni 7 ilçenin bağlanmasıyla 23091 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 584 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca il olarak açıklandı.  Türkiye’nin en genç ili olan Düzce’de 81 numaralı plakasını takarken depremin izlerini sarmak için ise yoğun çaba harcadı ve harcamaya devam ediyor.Döneminde asrın felaketini 2 defa yaşayan ve yerle bir olan Düzce, acılarının içinden, küllerinden yeniden doğarak Türkiye’nin en genç ve son ili olarak göze çarpıyor. Düzce’nin il oluşunun 24. Yıldönümü dolayısıyla Lion'SS Car Ltd. Şti. Düzce Hür Haber Gazetesi Yönetim kurulu Başkanı Yavuz Algün mesaj yayımladı. Algün mesajında; “Küllerinden doğan bir şehir Düzce, Yaşadığı onlarca acı sonrası 9 Aralık 1999 yılında bakanlar kurulu kararı ile İl oldu. Bu süreçte il olunması için yoğun çaba harcayan, emek veren bütün büyüklerimize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte gerek doğal güzellikleriyle gerekse jeopolitik konumuyla Türkiye’nin en önemli noktasında bulunan Düzce maalesef hak ettiği konuma henüz gelemedi. Ancak bütün zorlukları teker teker aşmış Düzceliler ile birlikte bu noktaya geleceğine inancımız sonsuz. Bu noktada basın kuruluşu olarak bizlerde elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağımızın bilinmesini isteriz. Bu vesile ile şehrimizin il oluşunun yıl dönümünü bir kere daha kutluyorum” dedi.
Düzce, yaşadığı büyük depremin ardından 1999 yılının Aralık Ayı’nda Bakanlar Kurulu Karar ile Türkiye’nin 81. plakasına sahip en genç ili oldu.

17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini yaşayan Düzce iki büyük depremde yıkılmasının ardından Türkiye’nin 81. İli olarak 9 Aralık 1999 yılında 1'i yeni 7 ilçenin bağlanmasıyla 23091 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 584 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca il olarak açıklandı. 

Türkiye’nin en genç ili olan Düzce’de 81 numaralı plakasını takarken depremin izlerini sarmak için ise yoğun çaba harcadı ve harcamaya devam ediyor.Döneminde asrın felaketini 2 defa yaşayan ve yerle bir olan Düzce, acılarının içinden, küllerinden yeniden doğarak Türkiye’nin en genç ve son ili olarak göze çarpıyor.

Düzce’nin il oluşunun 24. Yıldönümü dolayısıyla Lion'SS Car Ltd. Şti. Düzce Hür Haber Gazetesi Yönetim kurulu Başkanı Yavuz Algün mesaj yayımladı. Algün mesajında;

“Küllerinden doğan bir şehir Düzce, Yaşadığı onlarca acı sonrası 9 Aralık 1999 yılında bakanlar kurulu kararı ile İl oldu. Bu süreçte il olunması için yoğun çaba harcayan, emek veren bütün büyüklerimize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte gerek doğal güzellikleriyle gerekse jeopolitik konumuyla Türkiye’nin en önemli noktasında bulunan Düzce maalesef hak ettiği konuma henüz gelemedi. Ancak bütün zorlukları teker teker aşmış Düzceliler ile birlikte bu noktaya geleceğine inancımız sonsuz. Bu noktada basın kuruluşu olarak bizlerde elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağımızın bilinmesini isteriz. Bu vesile ile şehrimizin il oluşunun yıl dönümünü bir kere daha kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.