Doktorların en çok önerdiği içecek! Migren savaşçısı ve sindirimin ilacı

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 24.12.2023 - 16:33, Güncelleme: 24.12.2023 - 16:33
 

Doktorların en çok önerdiği içecek! Migren savaşçısı ve sindirimin ilacı

Son yıllarda tüm içeceklerin yerini alan türlerin başında kefir geliyor. Uzmanların sık sık kefir için uyarısını zaman zaman duyuyoruz. Peki, 1 bardak kefir neye iyi gelir? Sindirime ve migrene iyi gelen bu içecek için birçok araştırma yapılmış ve beslenme uzmanları tarafından yorumlanmıştır. İşte kefirin faydaları...
Probiyotikler açısından zengin, sindirim için iyi olan kefir, uzmanların gözdesi bir içecektir. B vitaminlerini barından bu faydalı içecek diğer tüm içeceklerin yerini alacak kadar avantaja sahiptir. Özellikle migrene iyi gelmesi kefiri daha da değerli hale getiriyor. Kefir köpüklü ve soğutulmuş olarak servis edilebilir. İşte kefirin faydaları... KEFİRİN FAYDALARI Araştırmalara göre kefir, B grubu vitaminlerinin sentezinin optimize edilmesine yardımcı oluyor. B1, kas ağrısına ve yorgunluğa karşı da etkili olan mükemmel bir anti-strestir. B2 enerji üretir, baş ağrısı ve migrenle savaşır. Kefir, sindirim sistemine, geçişe ve bağışıklığa yardımcı olan bağırsak florasının dengesine katkıda bulunur. Ek olarak, çalışmalar irritabl bağırsak sendromunun iyileştirilmesinde faydalı etkisini göstermiştir. Bağışıklığı güçlendirir Saçı besler, dökülmeyi önler. B3, iyi uykuyu ve iyi bir ruh halini teşvik ederken sindirim, kardiyovasküler ve cilt sistemlerine yardımcı olur. K grubu vitaminleri de esas olarak bağırsaktaki bakteriler tarafından sentezlenir. K1 vitamininin kanın pıhtılaşmasında rol oynadığını ve kanamaların önlenmesine yardımcı olduğunu biliyoruz. Cilt sağlığını destekler ve koyu halkaları azaltırken kızarıklığı giderir. K2 kalsiyumun düzenlenmesinde rol oynar, böylece kemik sağlığını, eklemleri, diş minesini iyileştirir, aynı zamanda kardiyovasküler sağlığı ve sinir sistemini de iyileştirir.
Son yıllarda tüm içeceklerin yerini alan türlerin başında kefir geliyor. Uzmanların sık sık kefir için uyarısını zaman zaman duyuyoruz. Peki, 1 bardak kefir neye iyi gelir? Sindirime ve migrene iyi gelen bu içecek için birçok araştırma yapılmış ve beslenme uzmanları tarafından yorumlanmıştır. İşte kefirin faydaları...

Probiyotikler açısından zengin, sindirim için iyi olan kefir, uzmanların gözdesi bir içecektir. B vitaminlerini barından bu faydalı içecek diğer tüm içeceklerin yerini alacak kadar avantaja sahiptir. Özellikle migrene iyi gelmesi kefiri daha da değerli hale getiriyor. Kefir köpüklü ve soğutulmuş olarak servis edilebilir. İşte kefirin faydaları...

KEFİRİN FAYDALARI

Araştırmalara göre kefir, B grubu vitaminlerinin sentezinin optimize edilmesine yardımcı oluyor. B1, kas ağrısına ve yorgunluğa karşı da etkili olan mükemmel bir anti-strestir. B2 enerji üretir, baş ağrısı ve migrenle savaşır.

Kefir, sindirim sistemine, geçişe ve bağışıklığa yardımcı olan bağırsak florasının dengesine katkıda bulunur. Ek olarak, çalışmalar irritabl bağırsak sendromunun iyileştirilmesinde faydalı etkisini göstermiştir.

Bağışıklığı güçlendirir

Saçı besler, dökülmeyi önler.

B3, iyi uykuyu ve iyi bir ruh halini teşvik ederken sindirim, kardiyovasküler ve cilt sistemlerine yardımcı olur.

K grubu vitaminleri de esas olarak bağırsaktaki bakteriler tarafından sentezlenir. K1 vitamininin kanın pıhtılaşmasında rol oynadığını ve kanamaların önlenmesine yardımcı olduğunu biliyoruz.

Cilt sağlığını destekler ve koyu halkaları azaltırken kızarıklığı giderir.

K2 kalsiyumun düzenlenmesinde rol oynar, böylece kemik sağlığını, eklemleri, diş minesini iyileştirir, aynı zamanda kardiyovasküler sağlığı ve sinir sistemini de iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.