Diyetisyenlerin kesin tüketin dediği 5 gıda! Kaloriyi cayır cayır yakıyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.02.2024 - 11:24, Güncelleme: 22.02.2024 - 11:24
 

Diyetisyenlerin kesin tüketin dediği 5 gıda! Kaloriyi cayır cayır yakıyor

Kalori yakmak için metabolizmayı hızlandırmak şart. Diyetisyenler bunun için bazı gıdaları kesin tüketin diyor. Zayıflamak için diyet listesi oluşturuyorsanız işte diyetisyenlerden 5 gıda listesi...
Yaşın ve cinsiyetin zayıflama üzerinde önemli bir etkisi var. Diyetisyenlere göre kalori yakmak için metabolizmayı harekete geçirmek şart. Diyetisyenlerin zayıflamak için sıraladığı 5 gıdayı bir araya getirdik. 1. YUMURTA Yumurtanın hem kalorisi düşük hem de protein açısından zengindir. Bir kez tüketildiğinde vücudun bunu sindirmek için yağ veya karbonhidrat bakımından zengin yiyeceklere kıyasla daha fazla kalori yakması gerekir. Metabolizmanızın en üst düzeyde olmasını sağlamak için her gün iki haşlanmış yumurta yiyin. 2. KETEN TOHUMU Protein açısından zengin olan keten tohumu zengin vitamin kaynağıdır. Keten tohumundaki lif bağırsakları iyileştirir. Günlük smoothielerinize bir çay kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz. 3. SÜT ÜRÜNLERİ Araştırmalara göre vücutta yeterli miktarda kalsiyum bulunduğunda yağlar etkili bir şekilde parçalanır. Süzme peynir protein açısından zengindir. 4. ZENCEFİL Zencefil, vücut ısısını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Yapılan çalışmalar, zencefilin vücuttaki iyi kolesterolü artırırken kilo ve açlık glikoz seviyelerini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. 5. BREZİLYA FINDIĞI Metabolizmayı hızlandıran Brezilya fındığı bağışıklığı güçlendirir. Tiroit bezinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Kalori yakmak için metabolizmayı hızlandırmak şart. Diyetisyenler bunun için bazı gıdaları kesin tüketin diyor. Zayıflamak için diyet listesi oluşturuyorsanız işte diyetisyenlerden 5 gıda listesi...

Yaşın ve cinsiyetin zayıflama üzerinde önemli bir etkisi var. Diyetisyenlere göre kalori yakmak için metabolizmayı harekete geçirmek şart. Diyetisyenlerin zayıflamak için sıraladığı 5 gıdayı bir araya getirdik.

1. YUMURTA


Yumurtanın hem kalorisi düşük hem de protein açısından zengindir. Bir kez tüketildiğinde vücudun bunu sindirmek için yağ veya karbonhidrat bakımından zengin yiyeceklere kıyasla daha fazla kalori yakması gerekir. Metabolizmanızın en üst düzeyde olmasını sağlamak için her gün iki haşlanmış yumurta yiyin.

2. KETEN TOHUMU


Protein açısından zengin olan keten tohumu zengin vitamin kaynağıdır. Keten tohumundaki lif bağırsakları iyileştirir. Günlük smoothielerinize bir çay kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz.

3. SÜT ÜRÜNLERİ


Araştırmalara göre vücutta yeterli miktarda kalsiyum bulunduğunda yağlar etkili bir şekilde parçalanır. Süzme peynir protein açısından zengindir.

4. ZENCEFİL


Zencefil, vücut ısısını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Yapılan çalışmalar, zencefilin vücuttaki iyi kolesterolü artırırken kilo ve açlık glikoz seviyelerini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

5. BREZİLYA FINDIĞI


Metabolizmayı hızlandıran Brezilya fındığı bağışıklığı güçlendirir. Tiroit bezinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.