Dikkat! Tatlıdan sonra su içmek o hastalığın belirtisi olabilir

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 29.10.2023 - 16:52, Güncelleme: 29.10.2023 - 16:52
 

Dikkat! Tatlıdan sonra su içmek o hastalığın belirtisi olabilir

Birçok insan tatlıdan sonra susuzluk hisseder ve bir bardak su içer. Peki, insan neden tatlıdan sonra su ister ve bu hareket vücut için doğru mu? İşte kan şekerini etkileyen bu durumun nedenleri ve sonuçları...
Tatlıdan sonra su ihtiyacı birçoğumuzda olur. Bunun nedenini düşünenler için araştırma yaptık.Şekerle susamak arasındaki bağlantı kan şekeri seviyesindeki ani yükselişle ilgilidir. Şeker parçacıkları kana ulaştığında, kandaki dengeyi yeniden sağlamak için su hücrelerinizden kana doğru hareket eder. Hücreleriniz su kaybettikçe beyne daha fazla suya ihtiyaç duyduklarını belirten sinyaller gönderirler. Bazı uzmanlara göre eğer kendinizi gerçekten susamış hissediyorsanız bunun nedeni başka bir şey olabilir. Aşırı susama diyabetin semptomlarından biri olabilir. Tüketilecek fazla şekerin uzun vadede kalıcı hasarlar bırakabileceğine vurgu yapan uzmanlar, mide hastalıkları için şeker tüketiminin azaltılmasını öneriyor. TATLIDAN SONRA İÇİLEN SUYA DİKKAT Bazı uzmanlar tatlının arkasından su içilmemesini tavsiye ediyor bazıları ise susuzluk için su tüketin diyor. Tatlının ardından içilen su ani şeker yükselmesine neden olabilir. Bu da kalp krizi ve inmeyi tetikleyebilir. Bunun dışında yoğun tatlı tüketimi hazımsızlık, bulantı, kusma gibi durumlara neden olabilir. ŞEKER SONRASI SUSUZLUK NASIL GEÇER? Elbette şekerin sebep olduğu susuzluğu gidermenin en iyi yolu su içmektir. Tatlının üzerine şekerli bir içecek içmek hiçbir fayda sağlamaz.
Birçok insan tatlıdan sonra susuzluk hisseder ve bir bardak su içer. Peki, insan neden tatlıdan sonra su ister ve bu hareket vücut için doğru mu? İşte kan şekerini etkileyen bu durumun nedenleri ve sonuçları...

Tatlıdan sonra su ihtiyacı birçoğumuzda olur. Bunun nedenini düşünenler için araştırma yaptık.Şekerle susamak arasındaki bağlantı kan şekeri seviyesindeki ani yükselişle ilgilidir. Şeker parçacıkları kana ulaştığında, kandaki dengeyi yeniden sağlamak için su hücrelerinizden kana doğru hareket eder. Hücreleriniz su kaybettikçe beyne daha fazla suya ihtiyaç duyduklarını belirten sinyaller gönderirler. Bazı uzmanlara göre eğer kendinizi gerçekten susamış hissediyorsanız bunun nedeni başka bir şey olabilir. Aşırı susama diyabetin semptomlarından biri olabilir.

Tüketilecek fazla şekerin uzun vadede kalıcı hasarlar bırakabileceğine vurgu yapan uzmanlar, mide hastalıkları için şeker tüketiminin azaltılmasını öneriyor.

TATLIDAN SONRA İÇİLEN SUYA DİKKAT

Bazı uzmanlar tatlının arkasından su içilmemesini tavsiye ediyor bazıları ise susuzluk için su tüketin diyor. Tatlının ardından içilen su ani şeker yükselmesine neden olabilir. Bu da kalp krizi ve inmeyi tetikleyebilir. Bunun dışında yoğun tatlı tüketimi hazımsızlık, bulantı, kusma gibi durumlara neden olabilir.

ŞEKER SONRASI SUSUZLUK NASIL GEÇER?

Elbette şekerin sebep olduğu susuzluğu gidermenin en iyi yolu su içmektir. Tatlının üzerine şekerli bir içecek içmek hiçbir fayda sağlamaz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.