**Google Otomatik Reklamları**
**Google Otomatik Reklamları**

Deprem bitti konteynerler beklemeye geçti

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 23.05.2024 - 12:06, Güncelleme: 23.05.2024 - 12:09
 

Deprem bitti konteynerler beklemeye geçti

Düzce Valiliği ve Düzce İl Özel İdaresi tarafından Kahramanmaraş depreminin hemen ardından yıkılan konutların yerine afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan konteynırların fazladan yapılan bölümü halen beklemede.
Konteynırlar İl Özel İdaresi takibinde AFAD koordinesinde ihtiyaç duyulan yerlerde gönderileceği günü bekliyor.Kahramanmaraş merkezli 26 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkımlara neden olan asrın felaketi sonrası on binlerce konut kullanılmaz hale gelmişti. Daha öncede çok büyük iki deprem geçiren Düzce’de afetzedelerin soğukta barınma ihtiyacının karşılanması için bütün Türkiye’ye örnek olacak şekilde proje başlatılmış ve fabrikalar açılarak konteynır yapımına başlanmıştı. Deprem bölgesinde binlerce depremzedeye ilk anda sıcak yuva olan konteynırlar, depremin yaralarının sarılmasıyla ihtiyaçta sona ermişti.Düzce Valiliği ve Özel İdare iş birliği ile üretilen konteynırlar her hangi olumsuzluğa karşın AFAD Talebinden fazla üretildi. Ancak İl Özel İdaresi takibinde ve AFAD koordinesinde olan konteynırlara talep çıkmayınca bazı bölgelerde konteynırlar, bekletilmeye alındı. Ancak açık havada ve yağmur altında bekletilen konteynırlar çürümesinin de önüne geçilemiyor.Ayrıca konteynırların bulunduğu bölgelerde kapladığı alanların büyük oluşları vatandaşları da mağdur ediyor.
Düzce Valiliği ve Düzce İl Özel İdaresi tarafından Kahramanmaraş depreminin hemen ardından yıkılan konutların yerine afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan konteynırların fazladan yapılan bölümü halen beklemede.

Konteynırlar İl Özel İdaresi takibinde AFAD koordinesinde ihtiyaç duyulan yerlerde gönderileceği günü bekliyor.Kahramanmaraş merkezli 26 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkımlara neden olan asrın felaketi sonrası on binlerce konut kullanılmaz hale gelmişti.

Daha öncede çok büyük iki deprem geçiren Düzce’de afetzedelerin soğukta barınma ihtiyacının karşılanması için bütün Türkiye’ye örnek olacak şekilde proje başlatılmış ve fabrikalar açılarak konteynır yapımına başlanmıştı. Deprem bölgesinde binlerce depremzedeye ilk anda sıcak yuva olan konteynırlar, depremin yaralarının sarılmasıyla ihtiyaçta sona ermişti.Düzce Valiliği ve Özel İdare iş birliği ile üretilen konteynırlar her hangi olumsuzluğa karşın AFAD Talebinden fazla üretildi. Ancak İl Özel İdaresi takibinde ve AFAD koordinesinde olan konteynırlara talep çıkmayınca bazı bölgelerde konteynırlar, bekletilmeye alındı. Ancak açık havada ve yağmur altında bekletilen konteynırlar çürümesinin de önüne geçilemiyor.Ayrıca konteynırların bulunduğu bölgelerde kapladığı alanların büyük oluşları vatandaşları da mağdur ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.